ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για άλλον ένα χρόνο ο Φλώρος – Νέοι αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για άλλον ένα χρόνο ο Φλώρος - Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ,

Την παράταση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου για ακόμα ένα έτος αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, εν μέσω της πολιτικής αντιπαράθεσης αναφορικά με τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του στρατηγού από την ΕΥΠ. Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Documento, o αρχηγός παρακολουθούνταν συστηματικά, γεγονός μάλιστα που αποτυπώθηκε σε σχετική έκθεση της Υπηρεσίας. 

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Ομόφωνα αποφασίστηκε:

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.
3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α. απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

Η επιλογή του μέχρι σήμερα υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ως νέου αρχηγού ΓΕΝ, συμπαρασύρει στην αποστρατεία και τον Αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη.

Όσον αφορά στους νέους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ, ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης είχε αναλάβει από τον Μάρτιο του 2022 τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Στον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx