Σκέτο «Μακεδονία» ήθελε τη Βόρεια Μακεδονία υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ (βίντεο)

Σκέτο «Μακεδονία» ήθελε τη Βόρεια Μακεδονία υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ (βίντεο)

Η Νέα Δημοκρατία είχε θέση διαχρονική τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη Μακεδονία. Εξάλλου η εν λόγω εθνική γραμμή είναι δημιούργημά της και συγκεκριμένα της οικογένειας Μητσοτάκη. Πρώτος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την πέρασε κρυφά το 1993, εν αγνοία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και η Ντόρα Μπακογιάννη, το 2008, την έκανε εθνική θέση.

Η μακεδονοκαπηλία τους όμως αποδεικνύεται και από ένα ακόμα γεγονός. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στο Action24 δήλωσε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι ίσως ήταν καλύτερα να αναγνωρίσουμε την (τότε) πΓΔΜ σκέτο ως «Μακεδονία».

«Γιατί δεν κάνουμε αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι; [] »Δεν θα είχαμε πρόβλημα ενδεχομένως με το Ρεπούμπλικα Μακεντόνια αμετάφραστο…[] »Θα ήταν καλύτερα να δώσουμε το όνομα του κράτους αμετάφραστο Ρεπούμπλικα Μακεντόνια». [] Είναι μάλλον αυτό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η ανυποχώρητη θέση του κόμματος στο θέμα του ονόματος».

Ο χαρακτηρισμός «πολιτικοί απατεώνες» φαντάζει ήπιος όταν απευθύνεται στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός αγνοεί ποιοι έδωσαν το όνομα Μακεδονία. Νομίζουν ότι οι Έλληνες υποφέρουν από εθνική αμνησία. Δείτε το απόσπασμα με την «ανυποχώρητη» θέση του υποψήφιου ευρωβουλευτή:

 


Πηγή: tribune.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι