Αξιωματούχος του Πενταγώνου καρφώνει Τραμπ - Ο πρόεδρος ήξερε για τον κορονοϊό από το 2017

Σύνταξη SLpress.gr
4412
Ηνωμένες Πολιτείες: Πάνω από 50000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Σαν να μην έφταναν όλα όσα αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, η αποκάλυψη ενός απόρρητου εγγράφου του Πενταγώνου έρχεται να πονοκεφαλιάσει τον ένοικο του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο διέρρευσε στο αμερικανικό περιοδικό "The Nation" από ανώνυμη πηγή του Πενταγώνου, η πιο πιθανή και σημαντική απειλή θα είναι μια νέα αναπνευστική νόσος, ιδιαίτερα μια νέα ασθένεια της γρίπης. Ενώ ο Τραμπ δήλωσε ότι ο κορονοϊός "ήρθε από το πουθενά", το εν λόγω στρατιωτικό σχέδιο του Πενταγώνου ήρθε στον Λευκό Οίκο το 2017 ώστε να υπάρξει ετοιμότητα. Προς το παρόν ο Λευκός Οίκος δεν έχει αντιδράσει.

Το σχέδιο με τον τίτλο "USNORTHCOM Branch Plan 3560: Pandemic Influenza and Infectious Disease Response" αποτελεί ανανέωση ενός παλαιότερου σχεδίου του υπουργείου Άμυνας αντιμετώπισης της πανδημικής γρίπης μετά το ξέσπασμα κορονοϊού το 2012 στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον Denis Kaufman, τον πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Μολυσματικών Νόσων και Αντιμέτρων της DIA, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν καλά τους κινδύνους των κορονοϊών για χρόνια.

«Οι υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για την απειλή από ιούς από σοβαρά παθογενή γρίπη για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Έχουν προειδοποιήσει για τους κορονοϊούς εδώ και πέντε χρόνια τουλάχιστον», εξηγεί ο Kaufman σε συνέντευξή του.

Εκτός από την πρόβλεψη της πανδημίας των κορονοϊών, το στρατιωτικό σχέδιο προέβλεψε με ασυνήθιστη ακρίβεια πολλά από τα ελλείμματα στον ιατρικό τομέα που εμφανίζονται τώρα και που προκαλούν σύντομα θανάτους. Το σχέδιο αναφέρει: "Ο ανταγωνισμός και η έλλειψη πόρων θα περιλαμβάνουν ... μη φαρμακευτικά [ιατρικά αντίμετρα] (π.χ. αναπνευστήρες, συσκευές, εξοπλισμός προστασίας προσωπικού όπως μάσκες προσώπου και γάντια), ιατρικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποστήριξη. Αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού".

Το Πεντάγωνο είχε προβλέψει την έλλειψη των μασκών και αναπνευστήρων προειδοποιώντας ότι Το Αμερικανικό Στρατηγικό Εθνικό Απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστήρων, των γαντιών, των μασκών προσώπου, σχεδόν θα εξαντληθεί. Το ίδιο σημείωνε για τον ανεπαρκή αριθμό των νοσοκομειακών κρεβατιών. Μια άλλη πρόβλεψη στην έκθεση προβλέπει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό και τη σπανιότητα των εμβολίων Covid-19.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.