ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ουκρανικό: Εκατόμβες νεκρών αναφέρει το Κίεβο – Δυτική κατακραυγή

Ουκρανικό: Τέλος ο κλοιός στο Κίεβο - Ανατολικά οι συγκρούσεις

Η ΕΕ κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές δυνάμεις για την διάπραξη θηριωδιών στην περιοχή του Κιέβου, μετά τη δήλωση του δημάρχου της πόλης Μπούτσα ότι 300 κάτοικοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της ρωσικής κατοχής που διήρκησε για ένα μήνα. «Σε κατάσταση σοκ από τις ειδήσεις για τις θηριωδίες από τις ρωσικές δυνάμεις, η ΕΕ βοηθάει την Ουκρανία στην τεκμηρίωση της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου» δήλωσε  ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι όλες οι υποθέσεις είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ. Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών  Άντονι Μπλίνκεν κ.α

Έντονες είναι και οι πρώτες αντιδράσεις μετά τις καταγγελίες των ουκρανικών αρχών από Παρίσι και Βερολίνο, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.

Τον αποτροπιασμό του «για τη φρίκη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά αμάχων στην πόλη Μπούτσα», εκφράζει με ανάρτησή του στο Τwitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως μάλιστα επισημαίνει: «Οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της»

Οι δράστες εγκλημάτων πολέμου θα λογοδοτήσουν, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο τουίτερ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της σχετικά με «τις αναφορές για ανείπωτη φρίκη σε περιοχές από τις οποίες η Ρωσία αποσύρεται».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία είχε επισκεφθεί το Κίεβο πριν από δύο ημέρες, μίλησε για «φρικαλεότητες του ρωσικού στρατού στην Μπούτσα και σε άλλες απελευθερωμένες περιοχές». «Αυτή είναι η ψυχρή πραγματικότητα των εγκλημάτων πολέμου του Πούτιν» υπογράμμισε η κ. Μετσόλα με ανάρτησή της στο τουίτερ. Η ίδια σημείωσε ότι «ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει. Πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις» καθώς και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε σήμερα ότι καταδικάζει απερίφραστα αυτό που χαρακτήρισε ως “ μαζικές βιαιότητες” που έχουν διαπραχθεί από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Πρόσθεσε στην ίδια δήλωση ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να χαρακτηριστούν ως εγκλήματα πολέμου και ότι η Γαλλία θα συνεργαστεί με τις αρχές της Ουκρανίας, αλλά και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την προσαγωγή σε δίκη, αυτών που έχουν την ευθύνη διάπραξης αυτών των βιαιοτήτων.

Πάντως η Ρωσία δεν έχει μέχρι τώρα σχολιάσει δημόσια τις καταγγελίες. Η Μόσχα έχει προηγούμενα αρνηθεί πολλαπλώς τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι έχει στοχοποιήσει αμάχους.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τις ωμότητες σε βάρος αμάχων που φέρεται να διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, προειδοποιώντας ότι η αποχώρηση των Ρώσων από την περιοχή αυτή δεν αποτελεί «πραγματική αποχώρηση», ούτε δίνει ελπίδες για αποκλιμάκωση.

«Αυτές οι εικόνες είναι γροθιά στο στομάχι», αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας στο CNN. «Αυτή είναι η πραγματικότητα του τι συμβαίνει καθημερινά, όσο συνεχίζεται η βαναυσότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Για αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον θα βοηθήσει στην τεκμηρίωση «εγκλημάτων πολέμου» ώστε οι υπεύθυνοι «να λογοδοτήσουν». Απέφυγε όμως να τα χαρακτηρίσει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» ή ακόμη και πράξεις «γενοκτονίας». Ο Μπλίνκεν διαβεβαίωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους Ουκρανούς, κυρίως με όπλα. «Όσον αφορά το μέλλον, εμείς, με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Και ότι η Ουκρανία θα έχει τα μέσα για να αμύνεται, να αποτρέπει μια επίθεση της Ρωσίας», είπε, χωρίς να επιβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ θα δεχτούν επισήμως να αναλάβουν ρόλο «εγγυήτριας δύναμης» για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατήγγειλε από την πλευρά του ότι στην Μπούτσα διαπράχθηκε «μια θηριωδία, πρωτοφανής για την Ευρώπη εδώ και δεκαετίες». Πρόσθεσε πως «είναι απολύτως απαράδεκτο να στοχοθετούνται και να σκοτώνονται άμαχοι και αυτό υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος»  Όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Κιέβου, εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι» επειδή «φοβόμαστε ότι θα αυξηθούν οι επιθέσεις, κυρίως στη νότια και την ανατολική» Ουκρανία.

Εκατόμβες καταγγέλλει το Κίεβο

Περίπου 300 άνθρωποι χρειάστηκε να ενταφιαστούν σε μαζικούς τάφους στην Μπούτσα, την κωμόπολη στα βορειοδυτικά του Κιέβου που υπήρξε θέατρο σφοδρών μαχών, δήλωσε ο δήμαρχός της, Ανατόλι Φεντόρουκ.«Έχουμε ήδη θάψει σε μαζικούς τάφους 280 ανθρώπους, επειδή ήταν αδύνατον να ταφούν στα τρία κοιμητήρια που όλα τους βρίσκονταν πολύ κοντά στη γραμμή πυρός των ρωσικών δυνάμεων. Σε ορισμένους δρόμους, βλέπει κανείς 15-20 πτώματα στο έδαφος αλλά δεν μπορώ να σας πω πόσοι είναι ακόμη οι νεκροί στις αυλές, πίσω από τους φράχτες. Αν δεν περάσουν πρώτα οι πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τα πτώματα, δεν πρέπει να τα περισυλλέξουμε επειδή μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρούν από Κίεβο και Τσερνίχιβ στη βόρεια Ουκρανία, με στόχο να αναδιαταχθούν προς τα ανατολικά και τα νότια, αναφέρει ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Περισσότερους από 30 οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου έχουν ανακαταλάβει τα ουκρανικά στρατεύματα ανακοίνωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κατηγόρησε τους Ρώσους ότι ναρκοθετούν τις περιοχές της βόρειας Ουκρανίας από όπου αποσύρονται ή εκδιώκονται από τις ουκρανικές δυνάμεις. «Στον βορρά οι εισβολείς φεύγουν. Αργά, αλλά αισθητά. Σε ορισμένες περιοχές τους διώχνουμε με μάχες. Αλλού, εγκαταλείπουν οι ίδιοι τις θέσεις τους», ανέφερε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του και πρόσθεσε: «Ναρκοθετούν όλα αυτά τα εδάφη. Τα σπίτια, τον εξοπλισμό, ακόμη και τα πτώματα».

Σκληρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας και ειδικότερα, για την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπως δήλωσε σήμερα ο προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρέστοβιτς. «Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Υπάρχουν ακόμη σκληρές μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νότο, αλλά και στη Μαριούπολη, στα ανατολικά της Ουκρανίας» δήλωσε ο ίδιος.

Τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν ένα περιφερειακό νοσοκομείο στην πόλη Μπαλακέγια κοντά στο Χάρκοβο και περίπου 70 γιατροί και ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Στο Μικολάιφ οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς της πόλης από ρωσικές δυνάμεις, ενώ αρχικά έκαναν λόγο για 19 θύματα.

Επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση ανθρώπων από τις πολιορκημένες περιοχές της Ουκρανίας σχεδιάζονται για σήμερα, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ. Στους σχεδιαζόμενους διαδρόμους περιλαμβάνεται ένας για τους ανθρώπους που απομακρύνονται με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς από τη Μαριούπολη και με λεωφορεία για τους κατοίκους της Μαριούπολης που φεύγουν από το Μπερντιάνσκ, δήλωσε η Βερεστσούκ.

Σύμφωνα με την ουκρανική τηλεόραση νεκρός βρέθηκε σήμερα έξω από τη Μαριούπολη ο Λιθουανός κινηματογραφιστής Μάντας Κβενταραβίτσιους, ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την πόλη με αυτοκίνητο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πολιορκημένη Μαριούπολη ούτε χθες και επέρριψε την ευθύνη στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις θα ανοίξουν διαδρόμους για την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη και το γειτονικό Μπερντιάνσκ.

Συζητούμε συμφωνία, λέει το Κίεβο

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας Νταβίντ Αραχάμια, άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο απευθείας συνάντησης Πούτιν-Ζελένκσι και πρόσθεσε ότι εάν τελικά γίνει πιθανότατα θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία. Ο Αραχάμια, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε ότι οι συζητήσεις για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας έχουν προχωρήσει σημαντικά. «Η Ρωσική Ομοσπονδία έδωσε επίσημη απάντηση σε όλες τις ουκρανικές θέσεις, δηλαδή τις αποδέχτηκε, εκτός από αυτές που αφορούν το ζήτημα της Κριμαίας», είπε ο διαπραγματευτής. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει επίσημη γραπτή επιβεβαίωση» παρά μόνο προφορική αποδοχή εκ μέρους της Μόσχας. Ο Ουκρανός διαπραγματευτής υπογράμμισε ότι η Μόσχα συμφώνησε ότι ένα δημοψήφισμα για την ουδετερότητα της Ουκρανίας θα ήταν «ο μοναδικός τρόπος εξόδου από αυτήν την κατάσταση». Εάν οι Ουκρανοί δεν εγκρίνουν αυτό το καθεστώς ουδετερότητας «τότε θα επιστρέψουμε είτε σε εμπόλεμη κατάσταση, ίσως, είτε σε νέες διαπραγματεύσεις», κατέληξε ο διαπραγματευτής του Κιέβου.

Δεν είναι έτοιμη η συμφωνία λέει η Μόσχα

Οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, όμως το σημαντικό είναι ότι συνεχίζονται δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που αναμεταδίδει πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου RIA. Ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία θα ήθελε να συνεχιστούν οι συνομιλίες στη γειτονική Λευκορωσία αλλά το Κίεβο ήταν αντίθετο με αυτήν την ιδέα.

«Το σχέδιο συμφωνίας δεν είναι έτοιμο για να υποβληθεί σε μια συνάντηση κορυφής», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. «Επαναλαμβάνω ξανά και ξανά: η θέση της Ρωσίας για την Κριμαία και το Ντονμπάς παραμένει ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ». Ο Μεντίσκι δήλωσε επίσης ότι οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα συνεχιστούν με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα.

Στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας

Στην Ουκρανία μετέβη σήμερα υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός συνόδευσε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Οδησσό, όπου έφθασε νωρίς το μεσημέρι.

Ο υπουργός ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του Προξενείου: «Η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό. Είμαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά θεωρώ και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για να μεταφέρω, κατ’ αρχήν εδώ στην Οδησσό, βοήθεια. Ανθρωπιστική βοήθεια για την ελληνική ομογένεια, αλλά και για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης. Από σήμερα θα λειτουργήσει ξανά το ελληνικό Προξενείο. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόξενο, τον κ. Δόχτση, και τους συνεργάτες του για το καθήκον τους και τον τρόπο με τον οποίο το επιτελούν. Η λειτουργία του Προξενείου θα βοηθήσει στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης της ελληνικής ομογένειας, αν χρειαστεί, από οποιοδήποτε περιοχή της Ουκρανίας μέσω της Οδησσού. Και θα υπογραμμίσει την ιστορική μας παρουσία σε αυτή την πόλη».

Εκρήξεις το πρωί σε δεξαμενές καυσίμων

Σειρά εκρήξεων αναφέρθηκε σήμερα το πρωί στην Οδησσό στην βιομηχανική ζώνη της πόλης και σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχουν εκδηλωθεί φωτιές σε δεξαμενές καυσίμων, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/volcano_russia/status/1510489842471391233?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1510489842471391233%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2F

Η Τουρκία προσφέρθηκε να απομακρύνει τους αμάχους που έχουν παγιδευτεί στην πολιορκούμενη Μαριούπολη μέσω πλοίων, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ.

Κυρώσεις και αντίποινα

Η ΕΕ εξετάζει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, όμως οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τον ενεργειακό τομέα, δήλωσε χθες ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι. Οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν μια επιβράδυνση της ανάπτυξης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά όχι ύφεση, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη 4% είναι υπερβολικά αισιόδοξη και η ΕΕ δεν θα την επιτύχει.

Η Ρωσία θα εξάγει τρόφιμα και σιτηρά μόνο σε “φιλικές χώρες”, με πληρωμή σε ρούβλια ή στο εθνικό νόμισμά τους, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή δήλωση τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Η Gazprom για πληρωμές

Η Gazprom ενημέρωσε την Παρασκευή και τις ελληνικές εταιρείες ΔΕΠΑ, Μυτιληναίος και Κοπελούζος για την νέα διαδικασία πληρωμής, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες-πελάτες θα ανοίξουν δύο λογαριασμούς στην Gazprom Bank. Έναν στον οποίο θα καταθέτουν τα ποσά σε ευρώ και έναν στον οποίο η ρωσική τράπεζα θα μεταβιβάζει τα ποσά αφού τα έχει μετατρέψει σε ρούβλια. Οι όροι του συμβολαίου δεν αλλάζουν, ενώ η ρωσική εταιρεία δίνει περιθώριο προσαρμογής 15 ημερών. Τονίζει επίσης προς τους πελάτες της ότι δεν θα παραδώσει ποσότητες αερίου εάν δεν συμμορφωθούν με το νέο μοντέλο πληρωμών.

Η Λιθουανία σταμάτησε να εισάγει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου το υπουργείο Ενέργειας. Το υπουργείο ανέφερε ότι το δίκτυο φυσικού αερίου της χώρας λειτουργεί χωρίς εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου από τις αρχές του μήνα. Αυτό επιβεβαιώνεται από στοιχεία του λιθουανικού διαχειριστή δικτύου που δείχνουν ότι δεν έγινε εισαγωγή φυσικού αερίου μέσω της διασύνδεσης μεταξύ Λιθουανίας και Λευκορωσίας στις 2 Απριλίου. «Είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ μεταξύ των χωρών εφοδιασμού της Gazprom που ανεξαρτοποιείται από τον ρωσικό εφοδιασμό φυσικού αερίου και αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς συνεκτικής ενεργειακής πολιτικής και έγκαιρων αποφάσεων για τις υποδομές», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Νταινίους Κρέιβις.

Σχέδιο κρατικοποίησης Gazprom στη Γερμανία

Tο υπουργείο Οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο κρατικοποίησης της θυγατρικής εταιρείας Gazprom Germania και της Rosneft Deutschland, η οποία είναι ενεργειακός πάροχος ρωσικών συμφερόντων σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handeslblatt. Η κίνηση αυτή βρίσκεται στο τραπέζι της γερμανικής κυβέρνησης με στόχο να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό ειδικά στην ανατολική Γερμανία.

Η Gazprom Germania δεν επηρεάζεται η ίδια από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά είχε σημαντικά προβλήματα με νέες συμβάσεις και συμφωνίες στη Γερμανία από τη στιγμή που άρχισε ο ρωσικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας. Από τη μία πλευρά, οι τράπεζες απομακρύνονται από τις ρωσικές θυγατρικές και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ελάχιστες οι τράπεζες που δείχνουν πρόθυμες να εργαστούν για τη Rosneft Germania, ενώ από την άλλη, με τους πελάτες του φυσικού αερίου να έχουν ήδη αποφασίσει από τις αρχές Μαρτίου τη διακοπή συναλλαγών τους με παρόχους όπως η θυγατρική της Gazprom Germania Wingas, η Gazprom Germania δυσκολεύεται να βρει εταίρους για να υπογράψει συμβάσεις.

Εάν οι δύο εταιρείες καταρρεύσουν, θα ήταν τεράστιος ο αντίκτυπος στον ενεργειακό εφοδιασμό. Η Wingas προμηθεύει περίπου το 20% της γερμανικής αγοράς φυσικού αερίου. Η Gazprom Germania διαθέτει μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου. Η Rosneft Deutschland είναι βασικός παίκτης στις αγορές βενζίνης, ντίζελ και κηροζίνης. Και οι δύο εταιρείες είναι επί του παρόντος αναντικατάστατες στη γερμανική αγορά ενέργειας. Μια πιθανή επιχείρηση διάσωσης θα ήταν πλέον ευκολότερο να πραγματοποιηθεί μετά τον διαχωρισμό τους από τη μητρική εταιρεία.

Τέλος, το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι μια ενδεχόμενη κρατικοποίηση των εταιρειών θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο του Ταμείου Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF), αλλά προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι ένα άνοιγμα του WSF προς την σταθεροποίηση των οικονομικά σημαντικών επιχειρήσεων, όπως έχει πει ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Robert Habeck.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι