Quantcast
Σε κυνήγι μαγισσών ο Ερντογάν και στα Κατεχόμενα - slpress.gr
Σε κυνήγι μαγισσών ο Ερντογάν και στα Κατεχόμενα, Κώστας Βενιζέλος

Την ώρα που στο κατοχικό καθεστώς αναμένουν αγωνιωδώς οικονομική βοήθεια, καθώς η οικονομία τους βρίσκεται κυριολεκτικά στον πάτο, ο σουλτάνος στην Άγκυρα ασχολείται με το κυνήγι μαγισσών. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Το έπραξε και στο παρελθόν όταν έβλεπε στην κατεχόμενη Κύπρο “εχθρούς”.

Έχει ανακοινωθεί πως το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (RTÜRK) αποφάσισε ότι απαγορεύει την μετάδοση του τoυρκοκυπριακού καναλιού “Ντιαλόγκ” στην Τουρκία. Κι αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Ντιαλόγκ (Διάλογος) Μπεσίμ Τιμπούκ, στον οποίον ανήκει και η NET Holding (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις), όντας καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού του, άσκησε κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο.

Η κριτική του επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι δεν στέλνει χρήματα για να βοηθήσει το ψευδοκράτος. Τα σχόλια του, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου, θεωρήθηκαν ως ενέργεια εναντίον του Τούρκου Προέδρου. Σημειώνεται συναφώς ότι ο Μπεσίμ Τιμπούκ ήταν πρώην πρόεδρος του κόμματος Φιλελευθέρων στην Τουρκία, (ενός μικρού εθνικιστικού κόμματος), το οποίο ασκούσε αντιπολίτευση στον Ερντογάν. Οπότε ο
ισλαμοφασίστας της Άγκυρας του τα είχε μαζεμένα και με την ευκαιρία αυτή αποφάσισε να τον εκδικηθεί.

Η απόφαση αυτή συνιστά κτύπημα κατά του καναλιού καθώς, όπως έχει μεταδοθεί, τα τουρκοκυπριακά κανάλια εκπέμπουν μόνο μέσω της τουρκικής δορυφορικής πλατφόρμας, καθώς δεν υπάρχει τοπική πλατφόρμα (η πλήρης εξάρτηση και χειραγώγηση). Ως εκ τούτου το τηλεοπτικό κανάλι “Ντιαλόγκ”, μπορεί μόνο μέσω του διαδικτύου να μεταδίδει εφεξής το πρόγραμμα του.

“Φαντάσματα” του Γκιουλέν

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η κατοχική Τουρκία διώκει ΜΜΕ στην κατεχόμενη Κύπρο. Η προηγούμενη ήταν κατά της εφημερίδας “Αφρίκα” και των δημοσιογράφων της (Σενέρ Λεβέντ και συνεργατών του). Η “Αφρίκα” παραμένει στο στόχαστρο της Τουρκίας για την κριτική, την οποία ασκεί και για την αντικατοχική, αντιφασιστική της στάση.

Υπενθυμίζεται πως όταν ο Ερντογάν έβλεπε παντού το “φάντασμα” του Ιμάμη
Φετουλάχ Γκιουλέν, είχε εντοπίσει οπαδούς του και στα Κατεχόμενα. Σε μία από τις περιπτώσεις, ελικόπτερο από την Τουρκία προσγειώθηκε σε στρατόπεδο στην κατεχόμενη περιοχή, “φόρτωσε” ύποπτους στρατιωτικούς και επέστρεψε πίσω. Το κατοχικό καθεστώς, ούτε τυπικά δεν ενημερώθηκε.

Όχι, πως θα είχε κάποια σημασία, αλλά η ηγεσία του ψευδοκράτους πληροφορήθηκε το γεγονός από τα τουρκικά ΜΜΕ! Τα Κατεχόμενα είναι πλήρως εξαρτημένα από την Τουρκία, πολιτικά, στρατιωτικά και ασφαλώς οικονομικά. Η καθυστέρηση του εμβάσματος από την Τουρκία σε συνάρτηση και με τον κορονοϊό, έχει “γονατίσει” το παράνομο καθεστώς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.