Αλλάζει τις αφίσες ο Όρμπαν και το γυρίζει στην υπογεννητικότητα

-
193

Η Ουγγαρία θα αντικαταστήσει τις αφίσες κατά των Βρυξελλών που οδήγησαν σε μια απειλή για αποβολή του κυβερνώντος κόμματος Φίντες (Fidesz) από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Γκέργκελι Γκούλιας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τελεσίγραφο που απηύθυνε ο ηγέτης του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος απαίτησε από την Ουγγαρία να ξεφορτωθεί τις αφίσες που επιτίθενται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Γκούλιας είπε πως θα αντικατασταθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αν εννοείτε τις αφίσες, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει το σχέδιο για την προστασία των οικογενειών, έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα, εκείνες οι αφίσες θα βρίσκονται στους δρόμους», είπε ο Γκιούλιας.

Ο προσωπάρχης του Όρμπαν αρνήθηκε να απαντήσει σε επανειλημμένες ερωτήσεις για τα επόμενα στάδια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Μπορώ μόνο να σας ενημερώσω για αυτό την ερχόμενη εβδομάδα».

«Το Fidesz είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θέλει να παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», δήλωσε εξάλλου ο Γκούλιας, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κύριο άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Magyar Nenzet, η οποία κάλεσε το κυβερνών κόμμα να αποχωρήσει από την πολιτική ομάδα των συντηρητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την απόφαση της Βουδαπέστης για αντικατάσταση των αφισών με τον Γιούνκερ καλωσόρισε πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. «Είναι ένα καλό σημάδι, να κατέβουν τα πόστερ εκεί, ήταν ένα από τα αιτήματα που είχα κάνει αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Βέμπερ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η κυβέρνηση της Βουδαπέστης είχε ήδη ανακοινώσει ότι η εκστρατεία κατά του Γιούνκερ και των πολιτικών του θα ολοκληρωνόταν στις 15 Μαρτίου. Είχε εκφραστεί μάλιστα η πρόθεση να μπει πλέον στο στόχαστρο ο  σοσιαλδημοκράτης αντιπρόεδρος της Κομισιόν Τίμερμανς.