Επίθεση σε κατάστημα My market για τα «αναγκαστικά χαμόγελα»

-
174

Επίθεση σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ My market στον Βύρωνα εξαπέλυσαν άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι δράστες επιτέθηκαν στο κατάστημα My market γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα και αφού έσπασαν τους υαλοπίνακες του σούπερ μάρκετ, πέταξαν μπογιές και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η επίθεση έγινε μερικές ημέρες μετά την παρέμβαση που πραγματοποίησαν αναρχικοί σε κατάστημα My market στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επιστολή διευθύντριας προς τους εργαζομένους σε περιφερειακό κατάστημα της αλυσίδας. Μέλη της συλλογικότητας «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» πέταξαν τρικάκια «ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζομένους».

«Μετά τις νέες προκλήσεις της εργοδοσίας στα Mymarket αποφασίσαμε να παρέμβουμε στο υποκατάστημα επί της οδού Μ. Μπότσαρη στη Θεσσαλονίκη, ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους. Σήμερα οι εργαζόμενοι χαμογέλασαν. Δεν ήταν όμως το ψεύτικο χαμόγελο που η εργοδοσία τους υποχρεώνει να έχουν. Ήταν χαμόγελα ταξικής περηφάνιας κι αλληλεγγύης. Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην ασυδοσία των αφεντικών» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι η εταιρία, υπό το βάρος των αντιδράσεων, απομάκρυνε την περιφερειακή διευθύντρια που προκάλεσε σάλο με την επιστολή της προς τους εργαζόμενους.