Βούλιαξαν Κορινθία και Αργολίδα

-
65

Στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων, εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στο Βέλο διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο και μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία.

Κορινθία και Αργολίδα έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές, όπου απαιτείται.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχή  βοηθείας, απεγκλωβισμούς από σπίτια και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπή δέντρων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.