Η Hexicon θα αναλάβει την πλήρη κυριότητα του νοτιοκορεατικού πλωτού υπεράκτιου αιολικού έργου

Η Hexicon θα αναλάβει την πλήρη κυριότητα του νοτιοκορεατικού πλωτού υπεράκτιου αιολικού έργου

Σήμερα, η Hexicon AB υπέγραψε Συμφωνία Πωλήσεων και Αγοράς (SPA) για να αναλάβει την πλήρη ιδιοκτησία της Munmu Baram Co., Ltd. από τον εταίρο της σε κοινοπραξία Shell Overseas Investments BV.

Βάσει της συμφωνίας, η Hexicon AB θα αυξήσει το μερίδιό της στο έργο από 20% έως 100 %, μια αύξηση του χαρτοφυλακίου του έργου κατά 900 MW. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση. Το έργο Munmu Baram, που ξεκίνησε αρχικά από την κοινοπραξία Hexicon Korea το 2018, αναπτύσσει ένα πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 1.125 GW, που σχεδιάστηκε στα ανοιχτά της πόλης Ulsan στη νοτιοανατολική περιοχή της Νότιας Κορέας.

Η πλήρης ιδιοκτησία της Hexion του έργου Munmu Baram είναι δυνατή μέσω της υποστήριξης της Glennmont Partners, ενός από τα μεγαλύτερα ταμεία υποδομής της Ευρώπης που επικεντρώνεται στην καθαρή ενέργεια. Η δέσμευση στη συμφωνία εμπίπτει στο υφιστάμενο πλαίσιο της δανειακής διευκόλυνσης Glennmont της Hexicon. Το τίμημα αγοράς για την απόκτηση θα καταβληθεί με πρώτη προκαταβολή 5 εκατομμυρίων δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Επιπλέον, η SPA περιλαμβάνει συμφωνία κατανομής κερδών έως και 50 εκατομμυρίων αμερικάνικων δολαρίων για μια περίοδο τριών ετών.

Σε περίπτωση που η Hexicon πουλήσει τις μετοχές της στη Munmu Baram, το μέγεθος της κατανομής των κερδών θα εξαρτηθεί από διάφορες παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου και των καθαρών εσόδων. Η Hexicon έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία καθορισμού της μακροπρόθεσμης ιδιοκτησιακής δομής για τη Munmu Baram, καθώς και τη διαδικασία για κρατικές εγκρίσεις για να προχωρήσει με τις υπάρχουσες άδειες. Βραχυπρόθεσμα, η Hexicon θα ανακατανείμει τους πόρους για τη βελτιστοποίηση της αξίας του έργου, ενώ παράλληλα θα εργάζεται σε στενή συνεργασία με τη Shell για να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση.  Μόλις ολοκληρωθεί, το έργο Munmubaram θα αντιπροσωπεύει το ~15% του καθαρού χαρτοφυλακίου της Hexicon σε μεγαβάτ (MW).

«Η Νότια Κορέα συνεχίζει να είναι ηγετική αγορά με καλές συνθήκες για την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων ανέμων. Μέσω αυτής της συναλλαγής, η Νότια Κορέα παραμένει μια βασική αγορά για τη Hexicon και ενισχύει τη θέση μας ως κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής πλωτών υπεράκτιων αιολικών αιολικών πτήσεων», λέει ο Marcus Thor, Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon AB.

Σχετικά με τη Hexicon

Η Hexicon είναι ένας πρώιμος προγραμματιστής έργων στον πλωτό άνεμο, ανοίγοντας νέες αγορές σε περιοχές βαθέων υδάτων και ένας πάροχος τεχνολογίας με πατενταρισμένο σχέδιο πλωτών ανέμων – TwinWind™. Το διπλό επιχειρηματικό μοντέλο υποστηρίζει τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη ενέργεια. Ο πλωτός άνεμος είναι ένα σημαντικό μέρος του μελλοντικού ενεργειακού μείγματος.

Μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και σε κλίμακα, συμβάλλοντας στον ηλεκτρισμό της κοινωνίας γενικότερα. Η Hexicon δραστηριοποιείται σε πολλές αγορές σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Βόρεια Αμερική. Η Hexicon είναι εισηγμένη στο Nasdaq First North Premier Growth Market (εικονίδιο HEXI). Πιστοποιημένος Σύμβουλος είναι η FNCA Sweden AB.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι