MWC 2024: Η Telekom παρουσιάζει καινοτομίες για έναν κόσμο που αλλάζει

MWC 2024: Η Telekom παρουσιάζει καινοτομίες για έναν κόσμο που αλλάζει

Με κεντρικό μήνυμα την υπόσχεση του brand της «Connecting your world», η Telekom, μέλος της οποίας είναι και η COSMOTE, θα παρουσιάσει στο Mobile World Congress (MWC) 2024 της Βαρκελώνης, τεχνολογίες και καινοτομίες που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή μας. Με πρωταγωνιστές την Τεχνητή Νοημοσύνη και το ποδόσφαιρο, η Telekom υπόσχεται κορυφαίες καινοτομίες, συναρπαστική ψυχαγωγία και κορυφαία εμπειρία στους πελάτες της, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο περίπτερο της Telekom, το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί σε διάφορες θεματικές ενότητες, που επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή της να αποτελεί αξιόπιστο και καινοτόμο συνοδοιπόρο των πελατών στον ψηφιακό κόσμο. Η φετινή παρουσίαση εστιάζει στο ποδόσφαιρο, καθώς η Telekom είναι πάροχος δικτύου, εθνικός χορηγός και κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του EURO 2024. Το επίκεντρο της εμπορικής έκθεσης είναι η εντυπωσιακή, διαδραστική εγκατάσταση 3DLED «TelekomSuperSoccer», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να «ταξιδέψουν» σε τοπία, που έχουν δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη και να εξασκηθούν βάζοντας γκολ. Οι καλύτεροι παίκτες κάθε ημέρας θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το EURO 2024. Επίτιμος προσκεκλημένος στη Βαρκελώνη είναι ο Ilkay Gündoğan, αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

Οι νέες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το 2024 και στο περίπτερό της, η Telekom θα δώσει μια «γεύση» από το μέλλον, μέσα από το «MagentaAI». Με το «ConceptT», θα παρουσιάσει μια εκδοχή για το router του αύριο. Χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά παραδείγματα σχεδιασμού, θα δείξει πώς οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα κλασικό router. Επιπλέον, σε συνεργασία με τις Qualcomm και Brain.ai,η Telekom θα προβάλλει το όραμά της για τα smartphones τεχνητής νοημοσύνης με το «TPhone», στο οποίο ένας ψηφιακός ΑΙ βοηθός αντικαθιστά τις αμέτρητες εφαρμογές.

Αξιόπιστος συνεργάτης για τους πολίτες, τη βιομηχανία και το περιβάλλον

Στον τομέα των Global Business Platforms, η Telekom θα παρουσιάσει πώς η ψηφιοποίηση μπορεί να εξελίξει  τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην Ευρώπη, με τη βοήθεια της συνδεσιμότητας μέσω δορυφόρου, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και για το παγκόσμιο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT). Χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής θα μπορούσαν να είναι τόσο οι ακριτικές ή απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, όσο και η γεωργική παραγωγή, τα ηλιακά και τα αιολικά πάρκα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το 5G, μέσα από καινοτόμες εφαρμογές.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα Resilient Networks, που αποτελούν προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με την Telekom να παρουσιάζει τα αξιόπιστα δίκτυα υψηλής απόδοσης που παρέχει. Παράλληλα, με μια νέα, πρωτοποριακή λύση ασφάλειας μέσω cloud, αναβαθμίζεται και το “mobilemasttogo”, μια φορητή κεραία κινητής τηλεφωνίας που θα είναι διαθέσιμη και στα γήπεδα του EURO 2024. Το έργο υλοποιείται από κοινού από τις εταιρείες Meiré und Meiré, elastique. και Grosse8 για την Telekom.

Το brand «T» της Telekom, αποτελεί το πολυτιμότερο brand τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και το κορυφαίο brand στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη μελέτη “BrandFinanceGlobal 500” για το 2024, που δημοσιεύτηκε από το βρετανικό ινστιτούτο έρευνας αγοράς Brand Finance, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Το brand «T» βρίσκεται στην ένατη θέση ανάμεσα στα δέκα πολυτιμότερα brands στον κόσμο, αποτελώντας τη μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Περισσότερες πληροφορίες για το περίπτερο της Telekom στη φετινή MWC θα βρείτε πατώντας εδώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι