Ξεπέρασαν τα 10GW οι πωλήσεις της BayWa r.e. Solar Trade σε φωτοβολταϊκά πλαίσια και μετατροπείς το 2023

Ξεπέρασαν τα 10GW οι πωλήσεις της BayWa r.e. Solar Trade σε φωτοβολταϊκά πλαίσια και μετατροπείς το 2023

Η BayWar.e. SolarTrade πούλησε συνολικά περισσότερα από 10GWσε φωτοβολταϊκά πλαίσια και μετατροπείς το 2023 και ενίσχυσε σημαντικά την παγκόσμια παρουσία της. Παρά τις δύσκολες συνθήκες αγοράς που παρατηρούνται παγκοσμίως, η εταιρεία αύξησε σημαντικά τον όγκο πωλήσεων σε όλες τις κύριες προϊοντικές κατηγορίες, όχι μόνο στα φωτοβολταϊκά πλαίσια και στους μετατροπείς, αλλά και στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας  καθώς και στα συστήματα στήριξης novotegra, μάρκας του Ομίλου.

Σε ένα σύνθετο περιβάλλον αγοράς που επηρεάστηκε από τα υψηλά επιτόκια, τα αυξημένα αποθέματα και κυρίως την υπερπροσφορά φωτοβολταϊκών πλαισίων, καθώς και την κατακόρυφη πτώση των τιμών τους, η BayWar.e. SolarTradeσυνέχισε να αναπτύσσεται, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το όριο των 10GW και διευρύνοντας ακόμα περισσότερο  το παγκόσμιο δίκτυό της.

Επενδύσεις σε νέες αγορές

Κατά τη διάρκεια του 2023, βασικός στόχος της BayWar.e. SolarTradeήταν η επέκταση σε νέες αγορές. Η εταιρεία συνέχισε να επεκτείνεται στην Ευρώπη με την είσοδο της στην αγορά της Ελλάδας και της Λετονίας, αλλά και στη Νότια Αμερική, σε Βραζιλία και Κολομβία, ενισχύοντας έτσι την ηγετική της θέση στη διεθνή αγορά διανομής φωτοβολταϊκών συστημάτων. Επιπλέον, η BayWar.e. SolarTrade αύξησε σημαντικότατη συνολική επιφάνεια αποθηκών και άνοιξε νέα γραφεία πωλήσεων σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Εσθονία και Λιθουανία.

Στηριζόμενη στο εκτεταμένο δίκτυό της με περισσότερες από 20 εταιρείες διανομής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού σε όλον τον κόσμο, η BayWar.e. Solar Tradeαντιμετώπισε με επιτυχία τις αναταράξεις της αγοράς το 2023.

Ισχυροποίηση το 2024

Φέτος, η ισχυροποίηση και η αποτελεσματικότητα της εταιρείας θα βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητές της σε μια αγορά που αναμένεται να παραμείνει πολύπλοκη. Ωστόσο, η σταθεροποίηση των τιμών των φωτοβολταϊκών πλαισίων και η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές,  αποτελούν ιδανική ευκαιρία για την αγορά διανομής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού. Επιπλέον, η ηλεκτροκίνηση και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και η ανάγκη για αυτονομία, αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, ιδίως στον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα.

Στο πλαίσιο της ισχυροποίησής της, η BayWar.e. SolarTrade θα επικεντρωθεί τη φετινή χρονιά στην περαιτέρω προώθηση της ψηφιοποίησης.

Η ψηφιοποίηση στο επίκεντρο

Η BayWar.e. SolarTrade δεσμεύεται να δημιουργήσει την καλύτερη ψηφιακή εμπειρία για τους συνεργάτες της. Έχει ήδη υλοποιηθεί πλήρης αναβάθμιση συστήματος  για το λογισμικό διαστασιολόγησηςSolar-Planit της SolarTrade. Προκειμένου να περάσει στο επόμενο επίπεδο η εξυπηρέτηση πελατών και ταlogistics, η εταιρεία θα ενισχύσει την ανάλυση δεδομένων από ολόκληρη τη διαδρομή του πελάτη (customerjourney), με την αξιοποίηση ενός νέου λογισμικού με εφαρμογή σε S&OP (SalesandOperationPlanning) που θα εισάγει μια προηγμένη διαδικασία πρόβλεψης πωλήσεων και αγορών για την τρέχουσα χρονιά.

Ο FrankJessel, Διευθύνων Σύμβουλος της BayWar.e. SolarTrade, σχολίασε: “Το περασμένο έτος είχε πολλές προκλήσεις, αλλά με τη δέσμευσή μας και την προσήλωση στη στρατηγική μας καταφέραμε να φτάσουμε το ορόσημο των 10GW σε πωλήσεις φωτοβολταϊκών πλαισίων και μετατροπέων, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικό αποτέλεσμα. Φέτος, θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη διαδρομή μας ξεδιπλώνοντας τις δυνατότητές μας στον ψηφιακό τομέα και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία του πελάτη, ιδίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου καταγράψαμε αύξηση πωλήσεων άνω του 53% την περασμένη χρονιά. Ολόκληρη η Ομάδα της SolarTrade, με ισχυρή αφοσίωση, ανυπομονεί να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία το 2024 αλλά και πέρα από αυτό”.

Σχετικά με την BayWar.e. AG (BayWar.e.)

Στην BayWar.e. wer.e.thinkenergy – επαναπροσδιορίζουμε πώς παράγεται, πώς αποθηκεύεται και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η ενέργεια, ώστε να καταστεί δυνατή η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για το μέλλον του πλανήτη μας.

Είμαστε παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, την παροχή υπηρεσιών, τη διανομή φωτοβολταϊκού εξοπλισμού και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας, έχουμε διασυνδέσει πάνω από 6 GW εγκατεστημένης ισχύος στο δίκτυο, ενώ διαχειριζόμαστε έργα άνω των 10,5GW. Παράλληλα, είμαστε Ανεξάρτητος Παραγωγός Ενέργειας (IPP) με δραστηριότητα που επεκτείνεται στην εμπορία ενέργειας.

Ως κορυφαίος προμηθευτής στην αγορά διανομής φωτοβολταϊκών συστημάτων παγκοσμίως, η BayWa r.e. Solar Trade είναι προτιμώμενος συνεργάτης χιλιάδων εγκαταστατών και τεχνικών εταιρειών.

Η BayWar.e. συνεργάζεται με επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο για την παροχή εξατομικευμένων λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέσω της προσέγγισης μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, επενδύουμε στρατηγικά σε πρωτοβουλίες εντός και εκτός εταιρείας που συνάδουν με τις βέλτιστες πρακτικές για το κλίμα, ευθυγραμμίζονται με τη Συμφωνία των Παρισίων και μας επιτρέπουν να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο στον δρόμο μας προς τη βιωσιμότητα.

Κάθε μέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να διαμορφώσουμε ενεργά το μέλλον της ενέργειας σε ένα ποικιλόμορφο, δίκαιο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον.

Μέτοχοί μας είναι η BayWaAG, μια παγκόσμια εταιρεία με 27,1 δισεκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών, και η Energy Infrastructure Partners, ηγέτιδα στις επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι