ΣΧΟΛΙΟ

Ο Ακάρ “πυροβολεί”, η Αθήνα “κάνει την πάπια” για να μην χαλάσει το κλίμα!

Ο Ακάρ "πυροβολεί", η Αθήνα "κάνει την πάπια" για να μην χαλάσει το κλίμα!, Σπύρος Γκουτζάνης

Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση τις συνεχείς φραστικές προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλά το θερμόμετρο ενόψει της επικείμενης συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν. Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι επεκτατική χώρα όπως φαίνεται και στον χάρτη η επέκταση από την επανάσταση του 1821 και μετά.

Προκαλεί εντύπωση ότι ενώ ερωτήθηκε στο μπρίφινγκ η κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στην ανιστόρητη πρόκληση, έστω και λέγοντας το αυτονόητο ότι από το 1821 απελευθερώθηκαν οι υπόδουλοι ελληνικοί πληθυσμοί και όσοι δεν απελευθερώθηκαν όπως οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ή του Πόντου υπήρξαν θύματα γενοκτονίας, ενώ οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης σφαγιάστηκαν με ευθύνη του τουρκικού κράτους.

Αντίθετα η Αριστοτελία Πελώνη περιορίστηκε να πει ότι «προσβλέπουμε και προσδοκούμε σε αποκλιμάκωση λόγων και έργων. Έχουμε πολλές διαφωνίες με την Τουρκία αλλά πρέπει να συζητάμε και να μένουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας». Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν πρέπει να απαντάμε στις ανιστόρητες προκλήσεις για να διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν που θα γίνει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ θα είναι η τρίτη κατά σειρά από την στιγμή που έγινε πρωθυπουργός. Οι δύο προηγούμενες διέψευσαν την πίστη του Έλληνα πρωθυπουργού «στις προσωπικές σχέσεις των ηγετών». Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης μάλιστα παραμένει ερωτηματικό σε τι αποβλέπει και τι προσδοκά; Η ατζέντα έχει μπει συνολικά από την τουρκική πλευρά η οποία επιπλέον μέσω των ελληνοτουρκικών επαφών παίρνει και τα διαπιστευτήρια προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι