Ποιοι δεν θέλουν την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων στην Κύπρο

Ο Τάσος, ο Σολωμός, οι θυσίες τους, οι ευθύνες μας και ο καταχτητής, Κώστας Βενιζέλος
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ευρωπαϊκά κράτη εξετάζουν θέμα απαγόρευσης της δράσης της διεθνούς φασιστικής οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι”. Η Γαλλία προχώρησε ήδη προς αυτή την κατεύθυνση και αποφάσισε την απαγόρευση της δράσης τους. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αναληφθεί πρωτοβουλία (από τον Κώστα Μαυρίδη) και γίνονται κινήσεις για να προχωρήσουν τα κράτη-μέλη στην απόφαση να θέσουν εκτός νόμου την συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία δρα σε διάφορες χώρες.

Όπως είναι γνωστό, στο Ευρωκοινοβούλιο από κυπριακής πλευράς έχουν υπογράψει οι τέσσερις από τους έξι, πλην των δυο ευρωβουλευτών της λεγόμενης κυπριακής αριστεράς. Το θέμα δεν είναι ασφαλώς οι δυο, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί από την κοινή γνώμη, αλλά τι γίνεται εφεξής με την κυπριακή κυβέρνηση και το κυπριακό κοινοβούλιο. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πολλούς λόγους να προχωρήσει στο ζήτημα των Γκρίζων Λύκων. Οι Γκρίζοι Λύκοι είχαν δολοφονήσει τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, τον Αύγουστο του 1996.

Όπως είναι γνωστό, για τις δυο δολοφονίες, η Κυπριακή Δημοκρατία είχε εκδώσει 13 συνολικά εντάλματα σύλληψης. Τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί με εντολή του τότε Γενικού Εισαγγελέα, του αείμνηστου Αλέκου Μαρκίδη και είχαν διαβιβαστεί και στην Interpol. Η τελευταία προχώρησε σε έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους 10, σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1996.

Μεταξύ αυτών, που καταζητούνται είναι και ο έποικος Κενάν Ακίν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Γεωργίας και Δασών των Κατεχομένων. Υπενθυμίζεται συναφώς, ότι την ώρα κατά την οποία ο Ακίν πυροβολούσε τον Σολωμό Σολωμού, δίπλα του ήταν ο τότε κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Ο Κενάν Ακίν είναι αυτός ο οποίος φωτογραφήθηκε με τους Ερντογάν και Τατάρ, στις 15 Νοεμβρίου 2020, στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Τρομοκρατούν οι Γκρίζοι Λύκοι

Υπήρχαν όμως και πολλές άλλες δράσεις της φασιστικής οργάνωσης στα Κατεχόμενα.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 1996, ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Κουτλού Ανταλί δολοφονήθηκε από τους Γκρίζους Λύκους, επειδή ασκούσε έντονη κριτική στον Ραούφ Ντενκτάς. Η φασιστική οργάνωση δρα στα Κατεχόμενα υπό την κάλυψη του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας. Η δράση τους αυτή στην κατεχόμενη Κύπρο, συνιστά απειλή και αναπτύσσει ένα φασιστικό κίνημα στην πατρίδα μας.

Για αυτό που η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να προχωρήσει και να αποφασίσει την απαγόρευση αυτής της οργάνωσης. Ήδη για μια ομάδα από αυτούς, έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης. Συνεπώς δεν υπάρχει δικαιολογία για την όποια καθυστέρηση. Να σημειώσουμε πως μεταξύ των ιδρυτών της φασιστικής οργάνωσης, ήταν και ο κυπριακής καταγωγής Αλπασλάν Τουρκές.

  Η Ακροδεξιά βρίσκει εύφορο έδαφος στα κοινωνικά αδιέξοδα

Σαφώς και το ΑΚΕΛ είναι ενάντια στους Γκρίζους Λύκους. Για αυτό και θα πρέπει να προβληματιστεί για το πώς λειτούργησαν οι ευρωβουλευτές του, οι οποίοι δεν υπέγραψαν ούτε τη δήλωση στήριξης, με πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπαδάκη στον Γενικό Γραμματέα της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος διώκεται από την κατοχική Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι