“Ψήφος εμπιστοσύνης” στον EastMed από την ExxonMobil

"Ψήφος εμπιστοσύνης" στον EastMed από την ExxonMobil, Μιχάλης Ιγνατίου

Ο ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil βρισκόταν πίσω από τη ψήφιση του νόμου East Med Act, που στην ουσία θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στη Μεσόγειο υπέρ του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου, εάν η αμερικανική κυβέρνηση υλοποιήσει τις πρόνοιες του. Τα παραπάνω διακινούν τουρκικές πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Βεβαίως, τους πρωτεργάτες του νόμου αυτού, που είναι οι ελληνικές και οι εβραϊκές οργανώσεις, δεν τους “χαλά” καθόλου, ότι και να λέγεται. Αυτό που μετρά πάνω απ’ όλα, είναι αν εξυπηρετείται ο σκοπός, που στην περίπτωση του νόμου East Med, είναι μία στρατηγική συμμαχία με την Αμερική και το Ισραήλ, στην οποία θα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, αλλά και στη συνέχεια και άλλες χώρες που σέβονται και τιμούν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Εάν μελετήσει κάποιος το χάρτη θα διαπιστώσει πολύ εύκολα ότι οι χώρες της Μεσογείου, τα βρίσκουν, όποια και αν είναι τα προβλήματα. Η μόνη χώρα, που συνεχίζει να αποτελεί τον ταραξία της γειτονιάς μας, είναι η Τουρκία. Διαπιστώνει κανείς και κάτι άλλο: ότι σε όλους τους πολέμους έχει συμμετοχή η τουρκική κατοχική δύναμη, η οποία δρα και αντιδρά ως υπερδύναμη.

Στην πραγματικότητα δεν είναι. Διότι έχουμε να κάνουμε με μία ασταθή χώρα, η οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εκραγεί. Και τα παραπάνω δεν είναι ένα ευχολόγιο, αλλά η πραγματικότητα.

Το μακρύ χέρι των ΗΠΑ

Σε σχετικό δημοσίευμα, υποστηρίζεται, λοιπόν, ότι η ψήφιση του νόμου East Med από τη μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων νομοθετών, οφείλεται στην ExxonMobil η οποία -χωρίς αμφιβολία- διαθέτει ισχυρή δύναμη στην Ουάσιγκτον, για πολλούς λόγους.

Και διότι με νόμιμους τρόπους ενισχύει βουλευτές και γερουσιαστές και επειδή είναι αυτή που είναι, η αγαπημένη εταιρεία κάθε Αμερικανού προέδρου. Προσφέρει ισχύ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και πολλές θέσεις εργασίας όπως και εκατομμύρια των εκατομμυρίων σε φόρους. Είναι και το μακρύ χέρι της Ουάσιγκτον για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε την συνέχεια στο hellasjournal.com

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι