ΑΠΟΨΗ

Χάσαμε την μπάλα με τα Σκόπια – Ας μιμηθούμε την Βουλγαρία

Χάσαμε την μπάλα με τα Σκόπια – Ας μιμηθούμε την Βουλγαρία, Κώστας Κόλμερ
EPA/Zoltan Fischer / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Της αθλίας Συμφωνίας των Πρεσπών, τρία λάθη της ΝΔ έπονται: Η ένταξή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η επισήμανση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή σύνοδο της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον, ότι η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποτελεί «κίνδυνο πολέμου στα Βαλκάνια».

Ουδείς το πιστεύει από τους 30 “συμμάχους” στο ΝΑΤΟ – εξ’ ου κι η αδιαφορία των στην ομιλία του Μητσοτάκη. Κι η ενθάρρυνση των Σκοπίων μαζί με την Αλβανία του Ράμα, για ένταξη στην ΕΕ, το τρίτο λάθος. Η θέση της Ελλάδος έναντι των Σκοπίων πρέπει να μιμηθεί την αντίστοιχη της Βουλγαρίας: Σιωπή και πίεση εις όλα τα πεδία! Πολιτικά οικονομικά και… ενταξιακά. Κυρίως όμως στο εθνικό ζήτημα του ονόματος. Τα Σκόπια δεν τηρούν την συμφωνία; Ούτε η Ελλάς!

Στην πραγματικότητα, ουδεμία σχέση έχουν οι Σλάβοι των Σκοπίων, με την Μακεδονία που είναι «μία κι Ελληνική»! Δεν έχει κατανοηθεί ακόμη στην Ελλάδα πώς τα Σκόπια έχουν κλέψει την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Όλος ο κόσμος να τ’ αποκαλεί «Μακεδονία», εμείς θα τ’ αποκαλούμε «δημοκρατία των Σκοπίων» και ουδέποτε θα εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας με την χώρα αυτή, όσο εμμένουν να παραβιάζουν την Συμφωνία που τα ίδια έχουν υπογράψει.

Όπως κάνουν οι Βούλγαροι που έχουν απαιτήσεις λιγότερα σημαντικές απ’ τους Σκοπιανούς έτσι και οι πολλές θωπίες προς τους διαδόχους των αιμοσταγών κομιτατζήδων του VMRO-DPMNE, στερούνται νοήματος. Ούτε επισκέψεις βουλευτών, μήτε “κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις” και συνέχιση της ονομασίας “Σκόπια” erga omnes για όλες τις χρήσεις. Οδοδείκτες, ομιλίες επισήμων, μεταχείριση επισκεπτών από τα Σκόπια κλπ, κλπ.

Το κράτος των Σκοπίων, εσωτερικά πολιορκούμενο από την αλβανική μειονότητα κι εξωτερικά απ’ την βουλγαρική καταγωγή του, πρέπει εννοήσει ότι ο μοναδικός τους “φίλος” του στα Βαλκάνια είναι η Ελλάς, εφ’ όσον όμως συμπεριφέρεται με σεβασμό προς τους Έλληνες: Ούτε πλαστές ονομασίες, μήτε αλυτρωτισμούς, χωρίς βιβλία και χάρτες με διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών και κυρίως ένταξη στην ΕΕ κατόπιν συμφωνίας με την Ελλάδα.

Τα Σκόπια να μείνουν εκτός ΕΕ ως κι η Αλβανία εφ’ όσον ακολουθούν ανθελληνική πολιτική, όπως κι η Τουρκία ως εισβολεύς και κατακτητής ευρωπαϊκής χώρας, της Κύπρου. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα του Ελληνισμού στην γειτονιά μας και ν’ αφήσουμε κατά μέρος τους τεμενάδες των διπλωματών και των υπουργών μας. Βλάπτουν κυρίως την εθνική μας συνείδηση…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι