«Αναθεωρητισμός» και Ολοκαύτωμα

Έκτακτη Συνεργασία
195
«Αναθεωρητισμός» για το Ολοκαύτωμα, Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ

Γράφει ο Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ  -

Η αναφορά του κ. Γεωργίου, ότι «Τα πολωνικά εβραϊκά συμβούλια με τη διαβόητη εβραϊκή αστυνομία «Judenrat» συνέταξαν με καταπληκτική ευλάβεια τις λίστες των δύσμοιρων Εβραίων που θα έπαιρναν τον δρόμο των κρεματορίων", επίσης "τη ναζιστική Γερμανία υπηρέτησαν χιλιάδες Εβραίοι από διάφορα πόστα. [...] Κοινώς η δυσοσμία του συνεργάτη διαχύθηκε παντού ακόμα και μέσα στις ίδιες τις εβραϊκές κοινότητες", παραπέμπει στους αναθεωρητές του Ολοκαυτώματος Ντεϊβιντ Ιρβινγκ, Ροζέ Γκαρωντί αλλά και στον ντόπιο Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Διάλογο με τους αναθεωρητές του Ολοκαυτώματος του λαού μου δεν κάνω. Και δεν θα κάνω και με τον κ. Γεωργίου. Θα του συνιστούσα απλά να εμπλουτίσει τις πηγές γνώσης του Ολοκαυτώματος, διαβάζοντας και μελετώντας δύο μόνο, από τις δεκάδες συγκλονιστικές ιστορίες αυτών που ό ίδιος προφανώς συγκαταλέγει μεταξύ «των χιλιάδων Εβραίων που υπηρέτησαν τη ναζιστική Γερμανία», τις μαρτυρίες δύο Ελλήνων Εβραίων: του Λεόν Κοέν, και του και του Μαρσέλ Νατζαρή.


 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ SLpress.gr

Το SLpress.gr έχει αποδείξει την προσήλωσή του στον πλουραλισμό. Γι' αυτό και δημοσιεύει το νέο σύντομο κείμενο του Βίκτωρα Ελιέζερ, παρότι κατά την άποψη της ιστοσελίδας σ' αυτή τη δεύτερη απάντησή του στον Βαγγέλη Γεωργίου ο Βίκτωρ Ελιέζερ κατέφυγε στην ευκολία της ιδεολογικής τρομοκρατίας. Όποιος επικαλείται ορισμένες τριτεύουσας σημασίας άβολες πτυχές του Ολοκαυτώματος, ανεξαρτήτως του εάν κάποιος θεωρεί χρήσιμη ή όχι την αναφορά τους, δεν σημαίνει ότι το αρνείται.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.