ΘΕΜΑ

48χρονος ψυχασθενής φέρεται να μαχαίρωσε και να έκαψε την μητέρα του

48χρονος ψυχασθενής φέρεται να μαχαίρωσε και να έκαψε την μητέρα του

Μια πυρκαγιά σε διπλοκατοικία στο Παλαιό Φάληρο φαίνεται πως προκλήθηκε για να συγκαλυφθεί μητροκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο 48χρονος γιος της 75χρονης γυναίκας που ανεσύρθη νεκρή κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, στις 4 τα χαράματα περίοικοι ειδοποίησαν για πυρκαγιά στην δίπατη οικία όπου ζούσε η ηλικιωμένη με τον ψυχικά νοσούντα γιο της. Η Πυροσβεστική ανέσυρε την μητέρα νεκρή και απεγκλώβισε τον γιο. Ομως στο θύμα διαπιστώθηκαν και μαχαιριές, οπότε ο γιος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ως κρατούμενος με την υποψία ότι πρώτα σκότωσε την μητέρα του και εν συνεχεία έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα. Δεν είναι σε θέση κανείς να γνωρίζει –μέχρι στιγμής τουλάχιστον–, αν ο 48χρονος ήθελε να συγκαλύψει το έγκλημα ή ήθελε να αυτοκτονήσει.

Την τελευταία εβδομάδα τρία πολύ βίαια περιστατικά αφορούν σε άτομα με διεγνωσμένα και μη, ψυχικά νοσήματα. Το σοβαρότερο ήταν στη Μονεμβασιά, όπου άνδρας 52 ετών παρέσυρε και σκότωσε με το ΙΧ του δύο ηλικιωμένους, φροντίζοντας μάλιστα να ξαναχτυπήσει τον έναν από τους δύο για να τον αποτελειώσει. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε χθες στο Αιγάλεω, όπου ψυχικά ασθενής όρμησε με το ΙΧ του σε κατάστημα για να πατήσει μια γυναίκα φωνάζοντας “είμαι απεσταλμένος του Θεού”.

Το τρίτο αφορά στη σημερινή πυρκαγιά. Δεν είναι σαφές αν στα δύο πρώτα περιστατικά η νόσος είχε διαγνωσθεί ή όχι πριν από την τέλεση των εγκληματικών πράξεων, καθώς πολύ συχνά η σοβαρή ψυχασθένεια παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση μέχρι και τη μέση ηλικία, οπότε εκδηλώνεται βίαια και απρόσμενα για το περιβάλλον.

Στη χώρα μας η αύξηση των εγκλημάτων από ψυχικά ασθενείς, άρχισε μετά την χρεοκοπία της και οξύνθηκε εκ νέου με την πανδημία, όταν τόσο το ΕΣΥ όσο και οι συγγενείς των ασθενών δυσκολεύονταν πλέον να διαχειριστούν επαρκώς τον ασθενή παρακολουθώντας την εξέλιξη της νόσου του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι