ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί λέει στην απολογία του ο 32χρονος πιλότος

"Γιατί το έκανε;" - Το ψυχολογικό προφίλ του πιλότου, Λίζα Βάρβογλη

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 32χρονος πιλότος για τον φόνο της συζύγου του στα Γλυκά Νερά, ο οποίος στο απολογιτικό  υπομνημά του ζητά συγγνώμη για την πράξη του, αλλά επιμένει πως δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα. Τα ίδια υποστήριξε και στην μαραθώνια απολογία του  στον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος επιχειρεί να αποδείξει πως το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, αλλά έγινε εν βρασμώ ψυχής. Ζήτησε  να μη προφυλακιστεί υποστηρίζοντας ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου».

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής και ότι παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρχές. Ανέφερε για τη στιγμή της δολοφονίας της συζύγου του ότι «έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Ακόμα δήλωσε «Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα.» Στην απολογία αναφέρεται και στο πως γνωρίστηκε με την δολοφονημένη Καρολαϊν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, θα μπει στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία είναι γνωστή και ως “πτέρυγα VIP”. Εκεί κρατούνται άλλωστε κατηγορούμενοι που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και υπάρχει κίνδυνος για αυτούς αν πάνε σε πιο σκληρές πτέρυγες.

Στην πτέρυγα αυτή κρατούνται υπόδικοι, όπως ο Μένιος Φουρθιώτης και ο κ. Κουτσολιούτσος της Folli Follie. Ο 32χρονος πιλότος, πάντα κατα τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι στο ίδιο κελί με άλλους τρεις: έναν υπόδικο για λαθρεμπόριο, έναν πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο κατηγορούμενο για ναρκωτικά και έναν τρίτο επίση κατηγορούμενο για υποθέσεις ναρκωτικών. Η πολύωρη κατάθεση του 32χρονου πιλότου στον ανακριτή ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με τον συζυγοκτόνο να επιμένει στην εκδοχή ότι όλα έγιναν σε στιγμή έντασης, αρνήθηκε ότι προσχεδίασε τον φόνο και υπέβαλε στον ανακριτή δύο αιτήματα.

Τι ζήτησε ο πιλότος 

Το πρώτο από αυτά αφορά την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, για να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Με το αίτημα αυτό, ο κατηγορούμενος επιχειρεί να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, ότι δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία η επέμβαση στην κάμερα έγινε πολύ πριν το έγκλημα. Ο ίδιος, ωστόσο, αμφισβητεί τα ευρήματα και φέρεται να υποστηρίζει ότι αφαίρεσε την κάρτα από την κάμερα, μετά τον ασφυκτικό θάνατο της συζύγου του.

Με το δεύτερο αίτημα ζητά να κληθούν ως μάρτυρες άτομα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση τους. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης επανέλαβε άλλωστε στον ανακριτή, ότι όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ έγιναν στην διάρκεια έντασης που κατέληξε, άθελά του, στον θάνατο της Καρολάιν, και προφανώς περιμένει ότι υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι υπήρχαν θέματα στη σχέση τους.

Για όλα τα υπόλοιπα, το να σχεδιάσει δηλαδή τα πάντα ώστε να δηλώσει πως έγινε ληστεία, επανέλαβε ότι ήταν κάτι που αποφάσισε, αφού κατάλαβε πως η 20χρονη σύζυγός του είναι νεκρή. Ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε ότι ανέβηκε από το ισόγειο στη σοφίτα προκειμένου, να την πείσει να κοιμηθεί με το παιδί τους και ότι εκεί άρχισαν μια φορτισμένη κουβέντα, στην διάρκεια της οποίας, όπως την είχε αγκαλιάσει, συνέβη ο, τι συνέβη. Φέρετε τέλος, ότι ζήτησε συγγνώμη που κατέστρεψε την οικογένειά του και άλλες δύο οικογένειες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι