ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι αντιφάσεις που πρόδωσαν τον κρεοπώλη – Ποιοι άλλοι προσήχθησαν για την εξαφάνιση του 31χρονου

Οι αντιφάσεις που πρόδωσαν τον κρεοπώλη – Ποιοι άλλοι συνελήφθησαν για την εξαφάνιση του 31χρονου, Όλγα Μαύρου

Ο κρεοπώλης εξαρχής θεωρήθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση του νέου άνδρα στο Μεσολόγγι, καθώς είχε συναντηθεί μαζί του για τα δανεικά που χρωστούσε στον αγνοούμενο.

Χθες τη νύχτα συνελήφθη ο 50χρονος κρεοπώλης και ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για εν ψυχρώ και εκ δόλου ανθρωποκτονία, εν συνεχεία όμως έγιναν άλλες τέσσερις προσαγωγές ατόμων που φέρονται να έχουν ανάμιξη στην “εξαφάνιση” του Μπάμπη Κούτσικου ή να γνωρίζουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση. Πρόκειται για δυο άντρες και δυο γυναίκες.

Ο ένας από αυτούς είναι 36 ετών και κοινός φίλος ή γνώριμος πάντως, του κρεοπώλη αλλά και του αγνοούμενου. Αυτός προσήχθη επειδή το κινητό του έδωσε στίγμα στην περιοχή της εξαφάνισης κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα της νύχτας της 4ης Ιανουαρίου. Η μια γυναίκα που προσήχθη είναι η σύζυγός του.

Ο τρίτος προσαχθείς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είναι ένας 35χρονος φίλος του κρεοπώλη, που τον φιλοξένησε στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου. Συγκεκριμένε ο κρεοπώλης, ενώ όλοι έψαχναν τον Μπάμπη Κούτσικο, πήρε το ΙΧ του και δήλωσε ότι πάει για κυνήγι σε μακρινό ορεινό χωριό, όπου όμως εντοπίσθηκε από την αστυνομία, βρέθηκε μαχαίρι στο ΙΧ του και συνελήφθη για οπλοκατοχή. Ο κρεοπώλης δεν μπόρεσε ποτέ να εξηγήσει για ποιο λόγο όλοι έψαχναν τον Μπάμπη και εκείνος κατέφυγε σε ορεινό χωριό “για κυνήγι”.

Το τέταρτο άτομο που προσήχθη είναι γυναίκα, αλλά δεν γνωρίζουμε προς το παρόν ιδιότητα ή λόγους προσαγωγής. Ο κατηγορούμενος μέχρι και χθες το βράδυ αρνείτο την ενοχή του, αλλά συνετάχθει κατηγορητήριο με βάση τις αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε και ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα στον ανακριτή.

Οι αντιφάσεις

Τα μηνύματα που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, τα στίγματα των κινητών και οι βιντεοκάμερες δείχνουν ότι ο 50χρονος κρεοπώλης στην υπόθεση εξαφάνισης νέου άνδρα στο Μεσολόγγι, έχει πέσει εξ΄ αρχής σε αντιφάσεις σχετικά με τον αγνοούμενο Μπάμπη Κούτσικο. Εν τω μεταξύ οι συγγενείς του ηλικίας 31 ετών Μπάμπη, είχαν προσλάβει ακόμα και δύτη για να ερευνήσει σήμερα στο βυθό.

Η μια αντίφαση του κρεοπώλη αφορά χρέος ύψους 17.000 ευρώ. Ο Κούτσικος του τα είχε δανείσει πέρσι και έκτοτε τα ζητούσε επίμονα, αλλά ματαίως. Ο νέος, που εργαζόταν σε φωτοβολταϊκά στην Ιταλία και είχε έρθει στο χωριό του για να δει τους δικούς του στις γιορτές, ήθελε πίσω τις οικονομίες του. Έστειλε μήνυμα στον κρεοπώλη την ημέρα που εξαφανίστηκε, την Πέμπτη, και του έγραφε «γύρνα τα λεφτά μέχρι την Κυριακή, γιατί φεύγω για Ιταλία». Ο Μπάμπης Κούτσικος εξαφανίστηκε στις 4 Ιανουαρίου. Ο κρεοπώλης από την πρώτη στιγμή που άρχισε η ανάκρισή του μέχρι και σήμερα, επιμένει ότι είχε επιστρέψει όλα τα δανεικά πριν από τα Χριστούγεννα, κάτι που διαψεύστηκε.

Η δεύτερη αντίφαση αφορά στην διαγραφή του GPS για τις διαδρομές στο κινητό του. Ο κρεοπώλης είπε ψέματα ότι δεν υπήρχαν διαδρομές να σβήσει, γιατί είχε αφήσει το κινητό του στο σπίτι. Όμως πλέον αποδείχθηκε ότι το είχε μαζί του και στο ραντεβού με τον αγνοούμενο και εν συνεχεία.

Η τρίτη αντίφαση είναι ότι άφησε τον Κούτσικο στις 20:30 στην Εθνική οδό και γύρισε κατ΄ ευθείαν σπίτι του. Όμως κάμερες τον καταγράφουν σε άλλα σημεία επί σχεδόν μία ώρα, και σε μια από αυτές φαίνεται να αγοράζει χαρτί κουζίνας από ένα μίνι μάρκετ. Επίσης άλλο βίντεο τον δείχνει να κατευθύνεται μετά τις 21:00 προς το Ευηνοχώρι, όχι πάντως προς το σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άλλο κινητό που έχει η ΕΛΑΣ, ή άλλα στοιχεία που δεν είναι γνωστά στον Τύπο, δείχνουν επίσης ότι ο κρεοπώλης κινήθηκε στο Ευηνοχώρι και ότι προσπάθησε από εκεί κάπου να τηλεφωνήσει. Στο σπίτι του επιστρέφει τελικά στις 21:40, μιάμιση ώρα μετά το ραντεβού με τον Κούτσικο και ενώ αυτό απέχει μόλις 10 λεπτά από το σημείο που υποτίθεται ότι άφησε τον αγνοούμενο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έκανε «ένα τσιγάρο χασίς το βράδυ της Πέμπτης» και γι΄αυτό δεν θυμάται και πολλά πράγματα. Παράλληλα το γεγονός ότι ενώ βρισκόταν σε ερημική περιοχή λίγο μετά το επίμαχο ραντεβού με τον Μπάμπη Κούτσικο προσπαθούσε κάπου να τηλεφωνήσει, είχε αφήσει υπόνοιες ότι γνωρίζει περισσότερα από όσα λέει και ότι ίσως γνωρίζουν και άλλοι. Ο κρεοπώλης είναι χωρισμένος και αντιμετωπίζει εδώ και πολύν καιρό οικονομικά προβλήματα…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι