ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σοκάρει η άγρια επίθεση στους εθελοντές της Πάρνηθας – “Καμία ανοχή” διαμηνύει ο Κικίλιας

Άγρια επίθεση σε εθελοντές της Πάρνηθας από ομάδα νεαρών τραμπούκων,

Πρωτοφανής επίθεση από ομάδα τραμπούκων που δήλωσαν ότι είναι κάτοικοι Μενιδίου σε εθελοντές που καθάριζαν την Πάρνηθα. Τους ξηλοκόπησαν άγρια και μαχαίρωσαν τον ένα από τους δύο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής όταν ομάδα εθελοντών της Πάρνηθας δέχθηκε άγρια επίθεση στη δυτική πλευρά του βουνού.

Όπως περιγράφουν οι ίδιοι οι εθελοντές που δέχθηκαν την επίθεση, την Παρασκευή αποφάσισαν να βοηθήσουν την δράση της οργάνωσης VA Save Your Hood μαζεύοντας σκουπίδια στη Δυτική Πάρνηθα. Η δράση επρόκειτο να συνεχίσει και την επόμενη ημέρα και έτσι κάποιοι αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής. Σημειωτέον ότι μετά τις περυσινές ολέθριες πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη προσπάθεια για την προσέλκυση εθελοντών στο βουνό.

«Δεν θα επιδείξουμε καμία ανοχή», το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Στην ανάρτησή του ο υπουργός έγραψε ειδικότερα τα εξής: «Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν την απρόκλητη επίθεση από μια ομάδα άνανδρων νεαρών εναντίον εθελοντών μας χτες στη Δυτική Πάρνηθα που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το κράτος, Διωκτικές Αρχές και Πολιτική Προστασία, θα κάνουν τα πάντα για να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η εγκληματική ενέργεια σε βάρος συμπολιτών μας που με αυταπάρνηση, με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της προσφοράς, αγωνίζονται να προστατέψουν όλους εμάς, τη φύση και την πατρίδα μας. Είμαστε στο πλευρό τους και ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση. Ας το γνωρίζουν όλοι: Δεν θα επιδείξουμε καμία ανοχή».

Η καταγγελία των εθελοντών

Οι οι φωτογραφίες από τα σημάδια των χτυπημάτων στα πρόσωπα των εθελοντών που ανέβηκαν στα social media των θυμάτων προκαλούν σοκ. Οι καταγγελίες των θυμάτων κοινοποιήθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. από την εθελοντική οργάνωση.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι