ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από την παραμυθένια ζωή στο αποτρόπαιο τέλος

Από την παραμυθένια ζωή στο αποτρόπαιο τέλος, Όλγα Μαύρου

Φρικτές λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για την πρωτοφανή αγριότητα των τριών ληστών (μάλλον αλλοδαπών) στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, όπου στις 4.30 τα χαράματα έπνιξαν πρώτα το σκύλο μιας τριμελούς οικογένειας και τον κρέμασαν στα κάγκελα (για να μη γαβγίσει) και εν συνεχεία δεν δίστασαν να πνίξουν μια 20χρονη κοπέλα, δίπλα στο 11 μηνών μωρό της, με τον σύζυγό της δεμένο και ανήμπορο σε μια καρέκλα.

Η άτυχη μάνα πιθανόν να φώναξε γιατί είχαν απειλήσει ότι θα σκότωναν το παιδί της, βάζοντας στον κρόταφό του το περίστροφο. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι ληστές απειλούν τη ζωή των παιδιών, για να μην παλέψουν καθόλου οι γονείς. Φέρεται η κοπέλα, που ήταν αθλήτρια του kickboxing, αρχικά να προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι δράστες τελικώς την έδεσαν και την στραγγάλισαν, παρόλο που η ίδια ήταν πλέον ανήμπορη να αντιδράσει. Την σκότωσαν για την “σωπάσουν”, καθώς όπως κάθε μάνα, προσπάθησε να γλιτώσει το παιδί της.

Ο άνδρας κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άρχισε η έφοδος των ληστών, γιατί άκουσε το στρίγκλισμα του σκύλο και κατέβηκε στο ισόγειο. Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με τον έναν από τους ενόπλους, οπότε μπροστά στο περίστροφο δεν είχε τρόπο αντίδρασης και τον έδεσαν. Τα χρήματα, 15.000 ευρώ, ήταν μέσα σε ένα παιχνίδι του παιδιού που ο άνδρας υπέδειξε στους ληστές. Όμως κατά πάσα πιθανότητα οι ληστές, μιλώντας κατά το θύμα σπαστά ελληνικά, άρχιζαν να πιέζουν “και για άλλα” καθώς και για κοσμήματα, πιστεύοντας ότι το ζευγάρι ήταν οικονομικά ευκατάστατο.

Η μάνα βρέθηκε νεκρή δίπλα στην κούνια του μωρού της και ο άνδρας δεμένος σε άλλο χώρο. Κατάφερε μετά από μιάμιση ώρα να πλησιάσει στο κινητό του και να πατήσει το πλήκτρο για την αστυνομία. Οι τρεις άνδρες (πιθανόν να υπήρχε και τέταρτος ως τσιλιαδόρος απ’ έξω με όχημα για διαφυγή) με καλυμμένα τα πρόσωπα, είχαν δέσει με σκοινιά και τον άντρα και τη γυναίκα σε διαφορετικούς χώρους. Στο στόμα του άνδρα είχαν βάλει μονωτική ταινία.

Δήλωση Χρυσοχοΐδη για το έγκλημα

Η 20χρονη Καρολίνα, κόρη Βρετανού και Φιλιππινέζας που είχαν ερωτευθεί την Ελλάδα και μεγάλωσαν το παιδί τους στην Αλόννησο, ήταν πρωταθλήτρια στο kickboxing. Μια μαχητική κοπέλα, που έγινε μητέρα στα 19 της, ερωτευμένη με τον 30χρονο πιλότο που γνώρισε στο νησί. Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, 32 ετών, πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια σε πολλά νησιά και στο εξωτερικό, με πολλές πτήσεις και στην “πατρίδα” της αγαπημένης του.

Οι αρχές εξετάζουν αν οι ληστές είχαν πληροφόρηση από οικείους του ζευγαριού για την οικονομική του κατάσταση, καθώς το ζευγάρι αναρτούσε φωτογραφίες στο Facebook και στο Instagram από ταξίδια στο εξωτερικό και εξωτικές εικόνες και δεν αποκλείεται να δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ήταν ζάμπλουτοι. Το ζευγάρι ταξίδευε λόγω της δουλειάς του άνδρα συχνά σε όλα τα κοσμικά νησιά και παντρεύτηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Πορτογαλία, στο θέρετρο Praia Do Canavial. Τον περσινό Ιούνιο γεννήθηκε και το κοριτσάκι τους.

Οι κάτοικοι στην Αλόννησο έχουν συγκλονιστεί. Λένε χαρακτηριστικά ότι ήξεραν το παιδί την μικρή Καρολίνα, ότι ήταν σαν Ελληνόπουλο. Οι γονείς της είχαν αρχικά αγαπήσει την Αλόννησο για διακοπές, αλλά εν συνεχεία αγόρασαν εκεί σπίτι και έγιναν μόνιμοι κάτοικοι. Η Καρολίνα λειτουργούσε σαν ντόπιο παιδί, έκανε προσκοπισμό, αθλητισμό, «ένα γλυκό κορίτσι, δυο μέτρα μια κούκλα», όπως λένε. Με τον άνδρα της είχαν γνωριστεί από καιρό, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτρια στην Αλόννησο για πολλά χρόνια και μάλιστα και ο Χαράλαμπος εκεί πήγε σχολείο.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών προχώρησε στην εξής δήλωση για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίνεται για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και σε ότι αφορά στο έγκλημα. Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν σε βάθος όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να φθάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας». Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε επικήρυξη ύψους 300.000 ευρώ για τους αδίστακτους δράστες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι