ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαλάνδρι: Ποια ήταν τα πρώτα λόγια του γιατρού όταν αποσωληνώθηκε

Τί αλλάζει με τον "προσωπικό γιατρό" για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, Όλγα Μαύρου

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου “Γεννηματάς” την υγεία του 68χρονου οφθαλμίατρου που δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στο θώρακα και στην κοιλιά από την 49χρονη στο Χαλάνδρι και που σήμερα αποσωληνώθηκε. Οι θεράποντες δηλώνουν ότι δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο πάντως, και θα μπορούν να αισιοδοξούν μόνον όταν παρέλθουν μερικά 24ωρα ακόμη, καθώς τους ανησυχεί κυρίως η εκτεταμένη ζημία στην κοιλιακή χώρα.

Όπως είπαν οι γιατροί στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, ο οφθαλμίατρος θα μπορούσε να είχε ξεψυχήσει επί τόπου ή και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Ο ασθενής παρέμενε προληπτικά διασωληνωμένος για κάποιες ώρες αλλά η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουκουλίτσιο, διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γεννηματάς”.

«Από χθες το μεσημέρι που αποσωληνώθηκε παραμένει σε καλή επικοινωνία με το περιβάλλον και έχει διαύγεια πνεύματος. Θα περάσουν αρκετές ημέρες για να πούμε αν διέφυγε τον κίνδυνο» είπε στο MEGA ο θεράπων. Η πρώτη του κουβέντα μόλις αποσωληνώθηκε δεν ήταν για την υγεία του, αλλά για το παιδί. Ζήτησε να μάθει αν είναι καλά, σωματικά και ψυχικά. Εν συνεχεία ρώτησε και για τα της επεμβάσεως και για την κατάσταση που αντιμετωπίζει τόσο άμεσα, αλλά και το αν όλα θα πάνε καλά και μακροπρόθεσμα, καθώς έγινε μεγάλη ζημία σε όργανα της κοιλιακής χώρας.

Η “ολέθρια σχέση”

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος γιατρός πλήρωσε πολύ ακριβά την εξωσυζυγική ερωτική του σχέση με την Αλβανίδα εικαστικό-μοντέλο, όταν εκείνη προ 13 ετών εργαζόταν ως καθαρίστρια στο “Υγεία”. Όταν η τότε 36χρονη γυναίκα έμεινε έγκυος, ο οφθαλμίατρος της δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει το παιδί, αλλά και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να διαζευχθεί την Βρετανή σύζυγό του με την οποία είχαν και δύο παιδιά.

Εν συνεχεία κατέβαλε διατροφή για την κόρη τους, αλλά η γυναίκα τον εκβίαζε πιεστικά για όλο και περισσότερα χρήματα, οπότε κι εκείνος κατέφυγε στην δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα η Αλβανίδα να καταδικαστεί για εκβίαση. Η συμπεριφορά της, όμως, όμως ήταν πολύ προβληματική και ο γιατρός σε συνεννόηση με την Βρετανή σύζυγό του ζήτησαν και έλαβαν δικαστικά την επιμέλεια του τέκνου, όταν αυτό ήταν πλέον έξι ετών, το 2015.

Επειδή τα προβλήματα συμπεριφοράς της μητέρας οξύνθηκαν κι άλλο, το ζευγάρι κατέφυγε και πάλι στην δικαιοσύνη για να απαγορευθεί η επαφή της με το κοριτσάκι, καθώς η βιολογική μητέρα ήταν πλέον επικίνδυνη. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η ψυχική υγεία της ήταν ασταθής (νοσηλεύθηκε δύο φορές σε ψυχιατρείο και μια φορά απείλησε με όπλο το κοριτσάκι).

Παρανοϊκή συμπεριφορά

Όταν διεκόπησαν οι επαφές με το παιδί, η μητέρα έγινε πλέον παρανοϊκή, ενοχλούσε καθημερινά τον γιατρό στην κλινική αλλά και στο σπίτι του, ενώ μια μέρα έδειρε και την σύζυγό του. Ο επόμενος σύντροφός της, ο οποίος προσπάθησε να την στηρίξει ψυχολογικά, νομίζοντας στην αρχή ότι ευσταθούσαν όσα έλεγε περί μεγαλογιατρού που “είχε τα μέσα” και της πήρε το παιδί, τελικά σήκωσε κι εκείνος τα χέρια ψηλά.

Διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε μανία καταδιώξεως και έγινε εχθρική προς εκείνον αλλά και προς συγγενείς του. «Όποιος προσπαθούσε να την ηρεμήσει, γινόταν εχθρός της, έπρεπε να είχε άλλη ψυχική φροντίδα η γυναίκα αυτή για να μην καταλήξουν τα πράγματα όπως κατέληξαν», είπε ο σύντροφός της. Ο γιατρός και η γυναίκα του κατέφευγαν σχεδόν καθημερινά πλέον στις αρχές για να απαλλαγούν από τις οχλήσεις.

Αλλά κι εκείνη με τη σειρά της έκανε αλλοπρόσαλλες μηνύσεις, εναντίον αστυνομικών και δικαστικών, υποστηρίζοντας ότι το ζευγάρι κακοποιούσε το παιδί της, ότι είχαν στο στόχαστρο την τεράστια περιουσία της (λέει ότι ζει στο αυτοκίνητό της, αλλά δηλώνει ότι είναι κληρονόμος της σοκολατοβιομηχανίας Παυλίδη). Η 49χρονη δράστιδα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, παράβαση νομοθεσία περί όπλων και άσκηση ενδοοικογενειακής βίας.

Τί δήλωσε ο δικηγόρος

Είναι άγνωστο αν έγινε μήνυση για το παλαιότερο περιστατικό με το όπλο, όταν δηλαδή το έστρεψε εναντίον του παιδιού της. Ο δικηγόρος του 68χρονου, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, δήλωσε πως η 49χρονη εκβίαζε τον 68χρονο για να του αποσπά χρήματα, ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως η δράστιδα είχε απειλήσει και τον ίδιο τον δικηγόρο την ημέρα που έκανε την απόπειρα ανθρωποκτονίας, λέγοντάς του πως θα είναι ο επόμενος.

«Η υπόθεση ξεκίνησε με μήνυση για εκβίαση, γιατί όταν γεννήθηκε το παιδί, τον εκβίαζε για να του αποσπά χρήματα απειλώντας ότι θα του καταστρέψει την επαγγελματική ζωή, ότι θα αποκαλύψει την ύπαρξη του παιδιού στην οικογένειά του. Η 49χρονη καταδικάστηκε για εκβίαση. Δεν είχε όρια, δεν σεβόταν ούτε νόμους ούτε δικαστικές αποφάσεις. Δεν σεβόταν κανέναν. Εμένα στα δικαστήρια της Ευελπίδων με έχει φτύσει στο πρόσωπο, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα πυροβολούσε».

Φίλος της 49χρονης μέμφεται έμμεσα τον γιατρό, ότι συνήψε σχέση μαζί της ενώ λογικά έπρεπε να είχε καταλάβει ότι ήταν παρανοϊκή, αλλά στα νοσήματα αυτά ο ασθενής πολύ συχνά έχει απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά και εκδηλώνει το πρόβλημά του μόνον σε στιγμές έντονης κρίσης, όπως π.χ. αν απολυθεί, αν εγκαταλειφθεί από τον σύζυγο ή τον ερωτικό του σύντροφο. Υπάρχουν δηλαδή ασθενείς που εκδήλωσαν βαριά συμπτώματα στην ηλικία των 40 ή και 45 ετών, ενώ μέχρι τότε δεν έδειχναν ότι πάσχουν από κάτι σοβαρό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι