ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αμετανόητος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου – Τι υποστήριξε στους αστυνομικούς

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 50χρονο γυναικοκτόνο στο Μενίδι

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η νέα γυναικοκτονία αυτή τη φορά με θύμα μία 40χρονη γυναίκα στο Μενίδι από τον 50χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, τον οποίο είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία.

«Ήξερα ότι περνάει από εκεί. Την είδα, την πλησίασα και την μαχαίρωσα». Αυτά ήταν τα λόγια του 50χρονου Αλβανού οικοδόμου στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, μετά τη σύλληψή του, για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 40χρονης Ενκελέιντα, εμφανίστηκε κυνικός και ψύχραιμος. Μάλιστα φέρεται να είχε εμμονή μαζί της και όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας, φέρεται να υποστήριξε πως: «Δεν άντεχα να βλέπω τον γκόμενο της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου, εγώ έκανα δύο δουλειές».

Ο 50χρονος γυναικοκτόνος αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν η άτυχη 40χρονη είχε προχωρήσει τρεις φορές σε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Μετά τις θανατηφόρες μαχαιριές, ο άνδρας κατέφυγε σε μια οικοδομή στη Φυλή όπου και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα. Τραγική φιγούρα η κόρη του θύματος, η οποία είδε τη μητέρα της αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου και τηλεφώνησε σε κάποιο δικό της άνθρωπο και του είπε ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά.

Ηχητικό ντοκουμέντο με τις απειλές του 50χρονου στην 40χρονη

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει ηχητικό ντοκουμέντο από επίθεση που έκανε ο 50χρονος στην 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του (αμφότεροι αλβανικής καταγωγής), 10 μέρες πριν τη στυγερή γυναικοκτονία. Ο 50χρονος δράστης, όπως αποκαλύπτεται από τις μαρτυρίες γειτόνων είχε προμελετήσει τη γυναικοκτονία και δημιουργούσε συχνά πρόβλημα στη 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Πενήντα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού της, περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα πριν από 10 μέρες (στις 7.5.24) ο δράστης και το θύμα είχαν άγριο καβγά, καθώς ο 50χρονος είχε επιτεθεί στην 40χρονη πρώην σύζυγό του και εκείνη προσπαθούσε να τον απωθήσει.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο 50χρονος ακούγεται να φωνάζει «Θα σε σκοτώσω!». Σύμφωνα με μια γειτόνισσα που είδε το περιστατικό, ο δράστης κρατούσε μια σακούλα με μπουκάλια μπίρας, τα έσπαγε στο πεζοδρόμιο και κράδανε προς το μέρος της 40χρονης ένα από αυτά και εκείνη του έλεγε «φύγε από εδώ!».

Η 40χρονη ακούγεται να φωνάζει: «Έι, έι, τι κάνεις; Έχουμε χωρίσει. Έχουμε πάρει διαζύγιο. Τελείωσε. Τελείωσε. Κατάλαβες; Έχουμε πάρει διαζύγιο». Δράστης: «Θα σε σκοτώσω μωρή π@@α!». Στο βίντεο ακούγεται και ο ήχος χαστουκιών, καθώς ο 50χρονος χτύπησε τη 40χρονη.

Δημογλίδου: Οι αστυνομικοί “περίμεναν” ότι θα γίνει το κακό

«Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία της γυναίκας στο Μενίδι και μετά τις αναφορές περί καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία από το θύμα, επικοινώνησα αμέσως με τον προϊστάμενο σττου Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην περιοχή για να μάθω τι ιστορικό υπήρχε και μου είπε ότι “Μόλις άκουσα για δολοφονία, κατάλαβα αμέσως και ήξερα ποια γυναίκα δολοφονήθηξε και ποιος ήταν ο δράστης”. Ο αξιωματικός της Αστυνομίας ήταν σίγουρος για το ποιο ειναι το θύμα», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως επεσήμανε, «Ο τρόπος που λειτούργησαν οι αστυνομικοί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Αχαρνών ειναι υποδειγματικός και έτσι θα πρέπει να λειτουργούν οι αστυνομικοί σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι πολύ άδικο ότι η γυναίκα αυτή δεν ειναι στην ζωή».

Η κ. Δημογλίδου εξήγησε ότι από την επαφή που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες με το ζευγάρι, καθώς η τρίτη κατά σειρά καταγγελία από το θύμα κατά του συζύγου της έγινε μόλις την Τρίτη του Πάσχα, οι αστυνομικοί είχαν δει την ένταση και δυστυχώς “προέβλεπαν” ότι μπορεί να γίνει κακό, γι΄ αυτό και πρότειναν και προσπάθησαν να πείσουν την γυναίκα να φύγει από το σπίτι, μαζί με τα παιδιά της και να πάνε σε ξενώνα φιλοξενίας, σε ένα από τα safe houses για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να είναι πλήρως προστατευμένη η ίδια και τα παιδιά, ωστόσο η γυναίκα δεν συναίνεσε.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου επεσήμανε ότι «ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας μετά από την καταγγελία στις 7 Μαΐου και την σύλληψη του δράστη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δικάσιμο, που είχε οριστεί για σήμερα, 17 Μαΐου, τηλεφώνησε αρκετές φορές στην 40χρονη για να μάθει αν την έχει ενοχλήσει ξανά και για να προσπαθήσει να την πείσει να απομακρυνθεί από το σπίτι της».

Σε ότι αφορά τον δράστη, είπε πως «Δυστυχώς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα δραστών που θεωρούν ότι τα θύματα είναι ιδιοκτησία τους. Προανακριτικά έχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά δεν ξέρω αν έχει πει ότι μετάνιωσε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι