ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έχασε τους γονείς του από κορονοϊό, μπήκε στην Ιατρική παρά το σοκ

Έχασε τους γονείς του από κορονοϊό, μπήκε στην Ιατρική παρά το σοκ, slpress

Ένα 18χρονο παιδί που έμεινε ορφανό τον περασμένο Απρίλη και από τους δύο γονείς του, κατάφερε παρά το σοκ και το πένθος να συγκεντρώσει 18.785 μόρια και να μπει στη Σχολή  επιλογής του, δηλαδή στην Ιατρική Πάτρας. Η περίπτωσή του έχει ιδιαιτερότητες.

Οι γονείς του Δημητρη Καρακώστα, αν και ειχαν έρθει τα εμβόλια στην Ελλάδα, δεν πρόλαβαν να τα κάνουν. Νόσησαν στα μέσα του περασμένου Μάρτη. Η μητέρα ήταν εκπαιδευτικός και μάλιστα δίδασκε στο σχολείο, όπου πήγαινε ο Δημήτρης και του έκανε χημεία, καθώς ο Βενιαμίν της οικογένειας ετοιμαζόταν για πανελλήνιες. Νόσησαν και οι δυο γονείς ταυτόχρονα και πέθαναν με είκοσι ημέρες διαφορά. Έδωσαν αρχικά μάχη στο σπίτι, σε απλή καραντίνα, όμως κατέληξαν με επιδείνωση στο νοσοκομείο και εκεί δεν τα κατάφεραν.

Ο πατέρας, Κωνσταντίνος Καρακώστας, ήταν 56 ετών και η μητέρα, η καθηγήτρια Χημείας, Νικολίτσα Μούρτου, ήταν 50 ετών. Είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον Δημήτρη και τα τρία αδέλφια του, που έμειναν ορφανά. Δεν γνωρίζουμε από ποιο υποκείμενο νόσημα έπασχε η άτυχη γυναίκα (ίσως από κανένα), αλλά ο πατέρας ήταν σε ανοσοκαταστολή.

Ο ορφανός από γονείς αριστούχος

Το ζευγάρι ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στη Ναύπακτο. Ο πατέρας, καθηγητής Φυσικής, ήταν και αντιδήμαρχος επί μια πενταετία και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης, επειδή ερχόταν σε σύγκρουση με μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή. Στα μέσα Μαρτίου παρουσίασε πυρετό και χαμηλό οξυγόνο και ενώ αρχικά έμενε σπίτι, τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο. Το ίδιο και η σύζυγός του.

Αρχικά τους εισήγαγαν σε απλές κλίνες κορονοϊού και δεν τους διασωλήνωσαν. Ήλπιζαν ότι οι ασθενείς θα τα έβγαζαν πέρα με απλή παροχή οξυγόνου. Όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα, γιατί ο άτυχος άνδρας είχε μόλις ολοκληρώσει θεραπείες για κακοήθεια, με την οποία πάλευε από καιρό. Πέθανε είκοσι μέρες αργότερα. Και στη συνέχεια, πέθανε και η σύζυγος.

Το άτυχο ζευγάρι έχασε τη μάχη με τον ιό παλεύοντας στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίου και ο Δημήτρης δυσκολεύτηκε πολύ να αποδεχθεί την απώλεια, όμως αντιμετώπιζε πανελλήνιες εξετάσεις. Στη Χημεία του έκανε ιδιαίτερα η μητέρα του, και αυτό ειδικά το μάθημα έφτασε στο σημείο να μη θέλει να το δώσει, μα τελικά μεταπείσθηκε. Τα άλλα τρία αδέλφια, ο Χρήστος, ο Περικλής και ο Σπύρος ήταν ήδη φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ο Δημήτρης πριν από έναν χρόνο και όταν τίποτα δεν προμήνυε την οικογενειακή τραγωδία, σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι