ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βίντεο από την έκρηξη βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας

Βίντεο από την έκρηξη βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε γύρω στις 01.30 μετά τα μεσάνυχτα έξω από τράπεζα και απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου. H Σταδίου άνοιξε το πρωί, λίγο πριν τις 11:00.

Νωρίτερα άγνωστος, με τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών, προειδοποίησε για εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος στην οδό Σταδίου στο υπουργείο Εργασίας, για λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα (03/02/2024).

Στη συνέχεια έκανε και δεύτερο τηλεφώνημα και ανέφερε πως ο μηχανισμός έχει τοποθετηθεί έξω από τράπεζα που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο επί της Κοραή. Την ευθύνη για την έκρηξη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα. Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική. Υπό έρευνα είναι επίσης η έκρηξη που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου έξω από τράπεζα στα Πετράλωνα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά. Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας. Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα

Σύμφωνα με ορισμένες πρώτες εκτιμήσεις από την ΕΛ.ΑΣ.  η  «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» αποτελεί συνέχεια της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ή πάντως θεωρούν πιθανόν τα μέλη των δύο οργανώσεων να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Εντούτοις, η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» -που πρωτοεμφανίστηκε τον Ιούλιο του 2014, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, την παραμονή των ευρωεκλογών- είχε πιο επιθετικό προφίλ. Το 2016, τον Αύγουστο του 2016  μέλη της επιτέθηκαν στην πρεσβεία του Μεξικού πάλι με καλάσνικοφ. Το Νοέμβριο του 2016 πέταξαν χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ειδικός φρουρός.

Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης, στις 10 Ιανουαρίου 2017, όταν επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι