ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φολέγανδρος: Το τραγικό ιστορικό “μιας φάσης που χάλασε”

Φολέγανδρος: Το τραγικό ιστορικό "μιας φάσης που χάλασε"

Αυλαία για το αστυνομικό θρίλερ στη Φολέγανδρο, με τον 30χρονο να ομολογεί τελικώς τα ξημερώματα της Κυριακής ότι είναι ο ίδιος που σκότωσε την 26χρονη σύντροφό του. Ο νεαρός άνδρας είπε στην Αστυνομία ότι τσακωνόταν συχνά με την κοπέλα τις τελευταίες ημέρες, πριν το μοιραίο συμβάν. Το μοιραίο βράδυ ξεκίνησαν να καυγαδίζουν μέσα στο αμάξι, κατά την διάρκεια της μετακίνησης τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 30χρονου, κατά τη διάρκεια του καβγά, έβγαλε εκτός πορείας το όχημα, ρίχνοντας το σε μία βραχώδη μεριά του δρόμου. Η 26χρονη αποφάσισε να αποχωρήσει από το αμάξι, με τον ίδιο να την ακολουθεί και τελικά να τη σπρώχνει στα βράχια και εκείνη να καταλήγει στη θάλασσα. Κατά τα όσα δήλωσε στην Αστυνομία, βούτηξε και ο ίδιος στο νερό με σκοπό να βοηθήσει τη νεαρή κοπέλα, αλλά τράπηκε σε φυγή όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρή.

Όπως έχει γίνει γνωστό από πληροφορίες, σχηματίζεται ήδη εναντίον του 30χρονου δικογραφία και αναμένεται μέσα στη διάρκεια της ημέρας να επιχειρηθεί η μεταφορά του στην εισαγγελία της Νάξου. Η Αστυνομία είχε εντοπίσει και συλλάβει τον 30χρονο το βράδυ του Σαββάτου, με τον ίδιο να δηλώνει «Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση», παραδεχόμενος τη δολοφονία της κοπέλας. Ακόμα και πριν τη σύλληψή του, οι αρχές έκαναν λόγο για εγκληματική ενέργεια. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο θάνατος της κοπέλας οφείλεται σε πνιγμό.

Όλες οι πληροφορίες

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί και Λιμενικό εκτιμούσαν ως πιο πιθανό σενάριο η 26χρονη να δολοφονήθηκε σε άλλο σημείο της παραλίας και κατόπιν ο δράστης ή οι δράστες να μετέφεραν και να εγκατέλειψαν τη σορό της στη θάλασσα με στόχο να καλύψουν τα ίχνη τους. Η σορός της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λυγαριά από επαγγελματίας ψαράδες, που βρίσκονταν στην παραθαλάσσια μεριά της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές.

Τα προσωπικά στοιχεία του 30χρονου δολοφόνου έγιναν γνωστά σε αστυνομικούς και Λιμενικό μέσα από την τσάντα της δολοφονημένης κοπέλας, όπου βρίσκονταν οι αστυνομικές ταυτότητες και των δύο. Ο 30χρονος τελικά οδηγήθηκε στο Τμήμα με χειροπέδες, ύστερα από μία επεισοδιακή σύλληψη, καθώς απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει έχοντας ανέβει σε έναν βράχο, ενώ φέρεται να πέταξε και πέτρες στους αστυνομικούς. Είχε προηγηθεί η αναζήτησή του στην Φολέγανδρου, που τελικά ολοκληρώθηκε με τη συμβολή της μαρτυρίας μιας μόνιμης κατοίκου του νησιού.

Το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε βρισκόταν πολύ κοντά σε εκείνο που βρέθηκε προηγουμένως εγκαταλελειμμένο το όχημά του και κατ’ επέκταση και στο σημείο όπου βρήκε μοιραίο θάνατο η 26χρονη Γαρυφαλλιά. Οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί που έσπευσαν για τον εντοπισμό του, διαπραγματεύτηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες για περισσότερη από μία ώρα, ώστε ο 30χρονος να μην πέσει από τον βράχο όπως απειλούσε, με τον ίδιο να μεταφέρεται κατόπιν στο Αστυνομικό Τμήμα Φολέγανδρου, ώστε να εκκινήσει η ανακριτική διαδικασία.

Οι τραγικοί γονείς

Οι πρώτες πληροφορίες σε σχέση με την στάση του 30χρονου, αναφέρουν πως όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, ήταν αφυδατωμένος, ντυμένος με μαγιό και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μιλώντας ακατάληπτα στους ανθρώπους του Λιμενικού. Αναμένεται η εξέταση του καθ’ ομολογία δολοφόνου από γιατρό, ενώ φέρεται μέσα στη σύγχυσή του να επαναλάμβανε τη φράση «΄ήταν η κακιά η ώρα, η κακιά η ώρα».

Η σορός της δολοφονημένης κοπέλας οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, ώστε να διεξαχθεί η νεκροψία-νεκροτομή, που θα επιβεβαιώσει και την ακριβή αιτία θανάτου. Οι γονείς της άτυχης κοπέλας βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, με τον πατέρα της να δηλώνει «Σκότωσε το κορίτσι μου στα καλά καθούμενα. Ένα κορίτσι που μία ζωή διάβαζε. Πήγε πρώτη φορά διακοπές και τη σκότωσε».

Συγκλονίζει με τα λόγια της και η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, λέγοντας «Θέλω να σεβαστείτε τον πόνο μας. Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό. Η Γαρυφαλλιά έλεγε ότι ήταν καλό παιδί. Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον πόνο της μάνας του 30χρονου. Θα ήθελα να πω στο παιδί μας μια τελευταία φορά ότι το αγαπάμε. Είναι τραγικό αυτό που ζούμε».

Η δραματική έκκληση της μητέρας

Η μητέρα της δολοφονημένης κοπέλας έκανε έκκληση η κόρη της να είναι το τελευταίο θύμα μιας τέτοιας σχέσης. «Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό. Να μην είναι αλήτες. Μακάρι να μπορούσα να πω ένα τελευταίο σ’ αγαπώ στην κόρη μου», είπε κλείνοντας τις δηλώσεις της. Τοποθετήθηκε πάντως και η γυναίκα που αναγνώρισε τον δράστη και κάλεσε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε είχε δει τη φωτογραφία του 30χρονου να κυκλοφορεί στο Facebook, από κοινοποίησεις φίλων της και το ιδιαίτερο μαλλί του ήταν αυτό που την έκανε να συγκρατήσει την εικόνα. «Είχε χαρακτηριστικό μαλλί και το συγκράτησα» δηλώνει, ενώ προσθέτει ότι «περάσαμε από τον τόπο του συμβάντος κι εκεί στο αυτοκίνητο είδα ξαφνικά να ξεπροβάλλει ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε παρόμοια μαλλιά με τη φωτογραφία που είχα δει».

Η γυναίκα, μόνιμη κάτοικος της Φολέγανδρου, συνεχίζει λέγοντας ότι «αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει», γεγονός που την οδήγησε στην απόφαση να καλέσει τις αρχές και να τις ενημερώσει για το σημείο όπου εντόπισε τον άνδρα, που έμοιαζε με αυτόν που αναζητείται. Κατόπιν της παρέμβασης της Αστυνομίας και του Λιμενικού, η ίδια ενημερώθηκε ότι πράγματι επρόκειτο για τον 30χρονο που αναζητούσαν οι αρχές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι