ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για ποιο λόγο 16χρονη μαχαίρωσε συμμαθήτριά της

Συνελήφθη 34χρονη που μαχαίρωσε τον 35χρονο σύντροφό της στο Κορδελιό

Επτά αλλοδαπές μαθήτριες ενεπλάκησαν σε αιματηρό επεισόδιο χτες τον Κολωνό, όπου είχαν δώσει ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους, όμως η μια από αυτές πήγε για “διάλογο” οπλισμένη με σουγιά. Όταν οξύνθηκαν τα πνεύματα, μαχαίρωσε την 16χρονη αντίζηλό της στο πόδι και εν συνεχεία στην κοιλιά. Το κορίτσι χρειάσθηκε να χειρουργηθεί.

Η αλλοπρόσαλλη συντροφιά είχε πάει την προηγούμενη μέρα για μπάνιο στην παραλία και αρχικά αποτελούσε μια κάπως φυσιολογική παρέα. Όμως στην πλαζ ανέκυψαν ερωτικές αντιζηλίες και το κλίμα δηλητηριάστηκε, καθώς στη μέση υπήρχε ένα αγόρι που είχε μέχρι πρόσφατα δεσμό με μια από τις 16χρονες (το θύμα), αλλά εν συνεχεία σχετίσθηκε με την δράστιδα. Τα κορίτσια (η νυν, η πρώην και οι φίλες εκατέρωθεν), τηλεφωνήθηκαν χτες και συμφώνησαν να συναντηθούν στις 6 μ.μ. στον λόφο Ιππίου στον Κολωνό για να “ξεκαθαρίσουν” τα πράγματα.

Η πρωτοβουλία ανήκε στο θύμα και στις “κολλητές” της, γιατί έκριναν πως αν δεν “καθάριζε η ατμόσφαιρα”, η άλλη μισή παρέα θα τις προπηλάκιζε με βρισιές στο δρόμο ή στο σχολείο. Στη συνάντηση δεν κατέστη δυνατόν να ηρεμήσει η δράστις που θεωρούσε ανάρμοστες τις συμπεριφορές της ερωτικής αντιζήλου της. καθώς έκρινε πως εξακολουθούσε να διεκδικεί το αγόρι της.

Το άγριο περιστατικό

Ξαφνικά η δράστιδα έβγαλε έναν σουγιά με λάμα πέντε εκατοστών και τραυμάτισε την αντίζηλο της στην κοιλιά, κοντά στην σπλήνα, αλλά και μια φίλη της στο πόδι. Μια τρίτη κοπέλα άρχισε να τσιρίζει και το έβαλε στα πόδια, όπως έκανε αμέσως μετά και η παρέα της δράστιδος. Περαστικοί ειδοποίησαν ασθενοφόρο και αστυνομία.

Η δράστιδα και οι φίλες της εντοπίστηκαν αμέσως, ενώ η μαχαιρωμένη 16χρονη διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σε βάρος της δράστιδος, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η ίδια υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, αλλά δεν απάντησε και στο γιατί είχε μέσα της όπλο. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο σουγιάς για λίγα μόνο εκατοστά δεν έπληξε κάποιο ζωτικό όργανο του θύματος. Εναντίον των δύο κοριτσιών που την συνόδευαν στο “ξεκαθάρισμα” σχηματίστηκε δικογραφία για συμπλοκή.

Άλλες υποθέσεις

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που θα διερευνήσει και προς άλλες κατευθύνσεις την υπόθεση, όπως την ευθύνη των γονέων ή και την εμπλοκή σε άλλες ενέργειες. Η βιαιότητα σε ομάδες ανηλίκων κοριτσιών έχει αυξηθεί κάθετα τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας προβληματισμό.

Στα Γιαννιτσά προ μηνών, 14χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερις εφήβους χωρίς κανέναν λόγο και στην Λαμία το ίδιο υπέστη μια 14χρονη από τρεις 17χρονες. Στα Γιαννιτσά οι δράστιδες ήταν 13 έως 15 ετών και το κορίτσι χρειάσθηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο. Στη Λαμία οι δράστιδες, μια Ελληνίδα, μια Ρουμάνα και μια Αλβανίδα σάπισαν την 14χρονη στο ξύλο για ασήμαντη διαφωνία και μάλιστα την δάγκωσαν! Επίσης κορίτσια έδειραν άγρια μια μικρή στο Βόλο. Συμμορίες κοριτσιών έχουν εμφανιστεί και στην Καισαριανή και στου Γκύζη.

Πριν από δύο μήνες τον Πειραιά δύο κορίτσια έδειραν 14χρονη επειδή φορούσε μπλούζα αντίπαλης ομάδας. Το κορίτσι μάλιστα συνοδευόταν από την μητέρα του όταν του επιτέθηκαν. Το κοριτσάκι κρύωνε και έβαλε το φούτερ του, χωρίς να “αναλογιστεί” ότι αυτό ήταν του Παναθηναϊκού. Το ένα από τα κορίτσια που επιτέθηκαν στην 14χρονη είχε και σιδηρογροθιά. Πριν από τρεις μήνες 15χρονη έβαλε δύο φίλους της να δείρουν μια 16χρονη στην οδό Ερμού, στο Σύνταγμα και μάλιστα τους πλήρωσε για να την χτυπήσουν. Στα Χανιά συμμορία κοριτσιών έστειλε 16χρονη στο νοσοκομείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι