ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γιατί παραιτήθηκε ο συνήγορος του πιλότου

Γιατί παραιτήθηκε ο συνήγορος του πιλότου

Ένας από τους δικηγόρους του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του μέχρι πρότινος πελάτη του. Ο Βασίλης Σπύρου προέβη στην παραπάνω δήλωση λίγο πριν ο, κατ’ ομολογία του συζυγοκτόνος, περάσει το κατώφλι του ανακριτή. Ο κατηγορούμενος προσήλθε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, φορώντας το χαρακτηριστικό λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο.

«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», δήλωσε ο κ.Σπύρου, που επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους», σημειώνοντας επιπλέον: «Σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή, και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οπότε οι προσωπικοί δικοί μου λόγοι δεν έχουν καμία σημασία».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα οδηγηθεί σήμερα στις 10:00 στον ανακριτή για να καταθέσει για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά, ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς επί πολλές μέρες ο πιλότος ισχυρίζονταν πως η οικογένεια του είχε πέσει θύμα εισβολής βίαιων ληστών, για να αποδειχτεί στο τέλος ότι είχε “κοπιάρει” μία ληστεία που είχε συμβεί μερικά χρόνια πριν στον εκπαιδευτή του.

Ο 32χρονος πιλότος κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και θανάτωση ζώου, καθώς είχε σκοτώσει το σκυλάκι της οικογένειας, για να γίνει πιο πιστευτό το αφήγημα περί εισβολής «βίαιων και αιμοβόρων ληστών». Επιπλέον κατηγορείται και για δύο πλημμελήματα, ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Τώρα, δηλώνει, μέσω των συνηγόρων του μετανιωμένος και ζητά συγνώμη για την πράξη του, στάση που αναμένεται να τηρήσει και σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Η υπεραστική του γραμμή

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή, θα εισφέρει νέα στοιχεία σχετικά με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ ανάμεσα στον κατηγορούμενο και την 20χρονη κοπέλα πριν από το έγκλημα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως είχε προηγηθεί ένας άγριος καυγάς με την σύζυγο του, κάτι συνηθισμένο καθώς η σχέση με την σύζυγο του είχε πλέον πολλά προβλήματα, ένας καυγάς τον οδήγησε στον φόνο, όταν η νεαρή μητέρα (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του) χτύπησε την 11 μηνών κορούλα τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο του, ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης, «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Η βασική υπερασπιστική του γραμμή, όπως έχει διαφανεί τις ημέρες από τη σύλληψη του, μέχρι και σήμερα, την οποία αναμένεται να ακολουθήσει και στην απολογία του, είναι πως δεν υπήρχε κίνητρο και κανένας  προσχεδιασμός.

Επιπλέον θα επισημάνει πως δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να εμπλέκεται στη δολοφονία, ένας ισχυρισμός που ακούγεται αρκετά τελευταία, κυρίως από τον ταξίαρχο εν αποστρατεία και συνεργάτη της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη Αθανάσιο Κατερινόπουλο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχε εκφράσει αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του πιλότου περί ληστείας. Ο δε κ. Παπαϊωαννίδης απέδωσε την παραίτηση του κ. Σπύρου σε «προσωπική επιλογή του πελάτη του», χωρίς να εισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι