ΣΧΟΛΙΟ

Γιορτάζοντας την Παναγία… του κορονοϊού

Γιορτάζοντας την Παναγία… του κορονοϊού

Γιορτάζοντας την Παναγία του… κορονοϊού πέρασαν τον Δεκαπενταύγουστο Έλληνες και ξένοι τουρίστες, καθώς είναι κοινό μυστικό πως στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (και όχι μόνο) γίνονταν κυριολεκτικά “πατείς με πατώ”, τα δε μέτρα αυτοπροστασίας (αποστάσεις, μάσκες κλπ) πήγαν περίπατο!

Την στιγμή που τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις καλπάζουν σε συνθήκες καύσωνα, αναρωτιέται κανείς τι πρόκειται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, όταν θα έχει επιστρέψει το κύμα των αδειούχων. Μεταξύ αυτών είναι και πολλοί ανεμβολίαστοι, κυρίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι κατά κανόνα συμπεριφέρονται λες και ο κορονοϊός δεν τους αφορά. Προφανώς τους απειλεί λιγότερο, αλλά απειλεί πολύ περισσότερο τους γονείς και τους παππούδες τους.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, σε λίγο ανοίγουν τα σχολεία. Αφήνουμε την φαντασία σας να καλπάσει για το τι θα γίνει. Μπορεί οι αρμόδιοι συνήθως να αποφεύγουν να κάνουν προβλέψεις, αλλά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μιλάνε για έναν Οκτώβριο που θα θυμίζει τον εφιαλτικό περσινό.

Το περίφημο “τείχος ανοσίας” αποδεικνύεται τελικώς “όνειρο απατηλό”, καθώς ο ρυθμός εμβολιασμού έχει πέσει, αλλά και εκτός αυτού τα εμβόλια δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά όσο μας έλεγαν. Προφανώς, είναι πολύ καλύτερα προστατευμένος ο εμβολιασμένος, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή έκανε το εμβόλιο ξεχνάει μάσκες και αποστάσεις.

Κάπως έτσι, στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκονται και νέα μέτρα, που αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς. Φαίνεται πως θα δούμε το σίκουελ της “μάσκας” και προφανώς δεν αναφερόμαστε στην ταινία με τον Τζιμ Κάρεϊ! Αναφερόμαστε στην επιστροφή της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, την οποία είχε σπεύσει η κυβέρνηση να καταργήσει για να “υποδεχτεί” το καλοκαίρι, προκαλώντας “κραυγές και ψίθυρους” στις τάξεις των λοιμωξιολόγων!

https://www.youtube.com/watch?v=tnI_d7hP7tk

Υπάρχουν “γκρίνιες” πως καλλιεργήθηκε μία εικόνα εφησυχασμού, η οποία αποδείχτηκε ότι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Εδώ που τα λέμε, άλλο που δεν ήθελε και ο κόσμος να “ξεδώσει”. Όχι ότι περίμενε το “σήμα” από τον Κυριάκο, αλλά όταν έχεις και το ελεύθερο από το κράτος είναι αλλιώς! Για να δούμε τι θα δούμε, γιατί πάντα μετά το ξεφάντωμα έρχεται …ο λογαριασμός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι