ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γλυκά Νερά: Ποιος έψαχνε σπίτι στην Κρήτη πριν το φόνο;

Γλυκά Νερά: Ποιος έψαχνε σπίτι στην Κρήτη πριν το φόνο;

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ και επίτιμος πρόεδρος των Αξιωματικών της Αστυνομίας, Αθανάσιος Κατερινόπουλος, σε συνέντευξή του προς τον ΑΝΤ1 σήμερα, είπε ότι ένα μήνα πριν από το φόνο ο Αναγνωστόπουλος ή η Καρολάιν (ένας εκ των δύο πάντως) είχε πάει στην Κρήτη «ταραγμένος» με ένα άλλο πρόσωπο και ενδιαφερόταν να ενοικιάσει σπίτι.

Ο ταξίαρχος δεν θέλησε πιει ποιος από τους δύο ήταν, αλλά τόνισε ότι δεν είχε πάει μόνος αλλά με άτομο του αντίθετου φύλου, όχι ως “παράνομο ζευγάρι”. Πάντως για την ενοικίαση εμφανίσθηκε ένας άνδρας και μια γυναίκα. Είτε δηλαδή ο Αναγνωστόπουλος με μια γυναίκα, είτε η Καρολάιν με έναν άνδρα, αναζητούσαν σπίτι. Ο μεσίτης που τους είδε περιέγραψε στον ταξίαρχο ότι το ζευγάρι αυτό ήταν ταραγμένο. Ο κ. Κατερινόπουλος διερωτήθη ποια ήταν η βία, εν μέσω καραντίνας τότε, να πάει κάποιος στην Κρήτη να νοικιάσει σπίτι, πολύ δε περισσότερο με απαγορευμένη την μετάβαση σε άλλη περιφέρεια εκείνες τις ημέρες. Η επίσκεψη στην Κρήτη έγινε στις 10 ή 12 Απριλίου.

Ο ίδιος υποθέτει ότι ο μεσίτης έδωσε αυτή την πληροφορία και στην ΕΛΑΣ: «Δεν γνωρίζω τα της δικογραφίας, αλλά υποθέτω πως όπως μου μεταφέρθηκε εμένα αυτή η πληροφορία ως ουσιώδης, θα μεταφέρθηκε και στην ΕΛΑΣ. Ο μεσίτης πάντως συνειδητοποίησε ότι οι παρ΄ ολίγον πελάτες του ήταν από την υπόθεση των Γλυκών Νερών, όταν είδε φωτογραφίες από το έγκλημα και συνδύασε τα δύο γεγονότα», είπε ο. Κατερινόπουλος.

Φήμες για “τρίτο πρόσωπο”

Η κίνηση αυτή υποδηλώνει ότι υπήρχε από καιρό έντονο πρόβλημα στη σχέση, καθώς συνδέεται και με το γεγονός ότι μετά τον πρώτο καβγά τη νύκτα του φόνου η Καρολάιν γύρω στα μεσάνυχτα πάλι επισκεπτόταν ιστοσελίδες ενοικίασης σπιτιών, με πρόθεση να πάρει το παιδί και να φύγει από την “συζυγική εστία”. Παίζει ρόλο και η απόσταση.

«Δεν πάνε να ψάξουν στην Κρήτη σπίτι, όταν χωρίζουν τα ζευγάρια, φροντίζουν το παιδί να είναι κοντά στον πατέρα ή στη μητέρα. Για να αναζητήσει κάποιος στέγη τόσο μακριά, πρέπει να θέλει να διαρρήξει πλήρως τους δεσμούς», είπε ο ταξίαρχος. Ο ίδιος είπε ότι η πληροφορία αυτή θα άξιζε να διερευνηθεί, καθώς θεωρεί ότι «όσο προχωράει η ανάκριση, τόσο περισσότερα στοιχεία βρίσκονται».

«Μην ξεχνάμε ότι στην αρχή έψαχναν τον δολοφόνο στη Λιθουανία και στην Ουκρανία, ενώ συνομιλούσαν μαζί του κάθε μέρα. Τώρα που ομολόγησε, η υπόθεση συνεχίζεται ανακριτικά και κάθε στοιχείο μπορεί να φωτίσει τα κίνητρα ακόμη περισσότερο, γιατί αυτά που επικαλείται ο δράστης εμένα δεν με πείθουν. Ίσως θα έπρεπε να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία ή άλλη συνέργεια, δεν εννοώ άμεση συνέργεια στο φόνο, όμως γενικά κάποιο τρίτο πρόσωπο που μπορεί να έπαιξε το ρόλο του», επέμεινε ο απόστρατος ταξίαρχος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι