ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η τραγική φιγούρα στο φονικό της Κρήτης

Η τραγική φιγούρα στο φονικό της Κρήτης

Ο 54χρονος άνδρας που μαχαίρωσε μανιωδώς δεκαέξι φορές την άτυχη εν διαστάσει σύζυγό του, παίρνει εξιτήριο από τον θάλαμο όπου νοσηλευόταν (είχε αυτοτραυματιστεί στο στέρνο, με το μαχαίρι που σκότωσε την σύζυγό του) και θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα. Δεν είναι γνωστό πότε του είπαν ότι τελικά σκότωσε την γυναίκα του, καθώς χθες προκειμένου να μην αυτοκτονήσει, ο γιος του και ένας φίλος του, του έλεγαν ότι το θύμα ήταν στο χειρουργείο.

Ο γιος του, σε ηλικία 22 ετών, που αναγκάσθηκε να επικοινωνήσει με τον δράστη πατέρα του ενώ είχε μόλις δει νεκρή τη μητέρα του, είναι ίσως το πιο τραγικό πρόσωπο στους επιζώντες αυτού του δράματος. Έχει έναν αδελφό 25 ετών και δύο δίδυμες 18χρονες αδελφές. Ο νεαρός έφτασε από τους πρώτους στο σημείο και αναγκάστηκε μέσα στο σοκ του να “επιστρατευτεί” από την αστυνομία, για να πείσει τον πατέρα του να μην αυτοκτονήσει.

Ο μεγάλος αδελφός, 25 ετών, που δεν ήταν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ήταν εκείνος που δέχτηκε το πρώτο τραγικό τηλεφώνημα από τον πατέρα του: «Σκότωσα τη μάνα σας», του είπε, μετά το φόνο. Ο μεγάλος αδελφός ειδοποίησε τον μικρότερο αδελφό του, 22 ετών, και ο τελευταίος έτρεξε στο σημείο της δολοφονίας.

Βρέθηκε εκεί σχεδόν πριν φτάσει η αστυνομία. Εν τω μεταξύ ο πατέρας του, που διέπραξε την γυναικοκτονία, βρισκόταν 100 μέτρα πιο μακριά. Φεύγοντας είχε πει στην αυτόπτη μάρτυρα φαινομενικά ψύχραιμος «είχαμε προηγούμενα» και πήγε να πάρει τη μοτοσικλέτα του, που όμως δεν έπαιρνε μπροστά. Έφυγε πεζός με το μαχαίρι το χέρι.

Ο ρόλος του διαπραγματευτή

Μέχρι να φτάσει η αστυνομία πρέπει ήδη να είχε αυτοτραυματιστεί στο στέρνο και στεκόταν στην άκρη του γκρεμού, απειλώντας ότι αν τον πλησίαζαν, θα έπεφτε να σκοτωθεί. Η πρώτη δουλειά των αστυνομικών ήταν να καλέσουν διαπραγματευτή και να ζητήσουν από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να κλείσει το διαδίκτυο στο κινητό του, για να μην ενημερώνεται αλλά και να κάνει φραγή για να μην μπορεί να τηλεφωνεί.

Εν συνεχεία ζήτησαν από τον γιο να του μιλήσει, επειδή ο δράστης έλεγε «θα σκοτωθώ, μετά από αυτό που έκανα πώς θα ξαναντικρύσω τα παιδιά μου». Οι αστυνομικοί έκριναν ότι αν ένα από τα παιδιά του δεχόταν να του μιλήσει, ίσως άλλαζε γνώμη και πειθόταν να μην αυτοκτονήσει.

Ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας, σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο. Το σίγουρο είναι ότι είχε ραντεβού τις επόμενες ημέρες με ψυχίατρο. Κατά πληροφορίες ήθελε να πάρει όμως αντικαταθλιπτική αγωγή και όχι φάρμακα για ψύχωση ή για βαριά ψυχιατρική νόσο.

Ο διαπραγματευτής πάντως ζήτησε την βοήθεια του νεαρού και εκείνος αναγκάσθηκε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του, χωρίς καλά-καλά να έχει επεξεργασθεί όχι μόνον τον θάνατο της μητέρας του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο την έχασε. Σοκαρισμένος ακόμη, αναγκάσθηκε να τηλεφωνήσει στον πατέρα του, καθώς αυτός δήλωνε δεν ήθελε να τον πλησιάσει κανείς. Κατά πληροφορίες του είπε ψέματα ότι  «η μάνα μπορεί να ζήσει, την χειρουργούν» και «μη μας αφήσεις κι εσύ ορφανούς».

Δεν κινδυνεύει ο δράστης

Στη διαπραγμάτευση μετείχε και άλλο ένα πρόσωπο, φίλος του δράστη, που επανέλαβε τα ίδια, πείθοντάς τον μετά από οκτώ ώρες στην παγωνιά ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τα παιδιά του, ότι δεν χάθηκαν όλα αφού ζει η Νεκταρία, ότι τα παιδιά τον έχουν ανάγκη και ότι ίσως και να ξανασμίξουν σαν οικογένεια. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις μέσα στο κρύο, άρχισε και να βρέχει. Τότε ο διαπραγματευτής του είπε πως η Νεκταρία βγήκε από το χειρουργείο και είναι στην Εντατική και ο δράστης παραδόθηκε.

Στην κηδεία σήμερα όλοι πρόσεχαν πολύ τα λόγια τους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στην 90χρονη μητέρα της Νεκταρίας είχαν πει ψέματα ότι η κόρη της έπαθε ξαφνικά έμφραγμα και την γλίτωσαν από την φρικτή αλήθεια για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή το παιδί της. Ο 54χρονος δράστης της γυναικοκτονίας παραμένει φρουρούμενος στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

]Όπως διαπιστώθηκε, το ένα από τα δυο τραύματα στο στήθος, που χτες θεωρούνταν αρκετά βαθύ, δεν είναι τόσο επικίνδυνο καθώς η μαχαιριά με τη λάμα 18 εκατοστών, δεν έπληξε κάποιο ζωτικό όργανο. Η φορά του μαχαιριού με την οποία αυτοτραυματίστηκε ο 54χρονος δεν ήταν τέτοια, που να τραυματίσει την καρδιά του ή κάποιο ζωτικό όργανο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι