Ισλαμικός μεσαίωνας για Χριστιανές το Πακιστάν – Αποκαλυπτική έκθεση

Συνύπαρξη και παγκοσμιοποίηση – Χρέος και προκλήσεις, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

«Αν και δεν είμαι υπέρμαχος της βίας κάποτε είχα μαστιγώσει έναν άνδρα, με αγριότητα θηρίου, επειδή είχε βιάσει μία ανήλικη Χριστιανή. Σήμερα εξοργίστηκα με την είδηση ότι 100 περίπου φοιτητές επιτέθηκαν και ξεγύμνωσαν κοπέλες σε μία παραλία στο Καράτσι. Τα καθάρματα! Μέχρι και τον στρατό θα κατεβάσω εναντίον τους, αν χρειαστεί», δήλωνε στην Οριάνα Φαλάτσι το 1972, ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ζουλφικάρ Μπούτο.

Ο γαιοκτήμονας Μπούτο, μία ιδιάζουσα περίπτωση ηγέτη του Τρίτου Κόσμου που δήλωνε «πιστός Μουσουλμάνος, μαρξιστής» και «πλούσιος σοσιαλιστής», στην συνέντευξη του στην κορυφαία δημοσιογράφο είχε χαρακτηρίσει την πακιστανική κοινωνία ως «πολύ άρρωστη, που κοιμάται εδώ και τόσους αιώνες», στην οποία κάθε μεταρρύθμιση πρέπει να εφαρμοστεί «με την ακρίβεια χειρούργου».

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε περιγράψει προφητικά την εφιαλτική ζωή που ζουν στις μέρες μας οι γυναίκες στο Πακιστάν, ειδικά οι Χριστιανές, καθώς σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, «οι δολοφονίες, οι βιασμοί και οι αναγκαστικοί γάμοι Χριστιανών κοριτσιών έχουν γίνει καθημερινή υπόθεση στο Πακιστάν, όπου οι Χριστιανοί θεωρούνται κατώτεροι και η ζωή τους άχρηστη».

Εάν ο Μπούτο το μακρινό 1972 είχε φτάσει να μαστιγώσει τον βιαστή μίας ανήλικης Χριστιανής, η σημερινή πακιστανική κυβέρνηση κινείται σε άλλο μήκος κύματος, καθώς «αρνείται να κάνει το παραμικρό προκειμένου να υπερασπιστεί τις γυναίκες και ειδικότερα τις Χριστιανές», όπου για πολλούς Μουσουλμάνους της ασιατικής χώρας θεωρούνται «λάφυρα πολέμου», όπως ανατριχιαστικά περιγράφουν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, Samuel Brownback, είχε καταθέσει στα Ηνωμένα Έθνη έκθεση, σύμφωνα με την οποία «Χριστιανές και Ινδουίστριες γυναίκες από το Πακιστάν διατίθενται στο εμπόριο ως παλλακίδες και εξαναγκάζονται να συνάπτουν αναγκαστικούς γάμους στην Κίνα», μία χώρα που αποτελεί προνομιακό σύμμαχο του Πακιστάν, μαζί φυσικά με την Τουρκία.

Ιστορίες που σοκάρουν

Η έκθεση του ινστιτούτου Gatestone είναι αποκαλυπτική για τη βιαιότητα που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανές στο Πακιστάν. Η πρόσφατη ιστορία των δύο Χριστιανών αδελφών, της 28χρονης Sajida και της 26χρονης Abida, που απήχθησαν από τους εργοδότες τους, είναι σοκαριστική. Οι δύο γυναίκες παρενοχλούνταν εκτεταμένα από τους δύο άνδρες, μέχρι που οι τελευταίοι τις απήγαγαν και αφού τις κακοποίησαν σεξουαλικά, τις σκότωσαν, πετώντας τα πτώματα τους σε έναν υπόνομο.

Σχεδόν ταυτόχρονα ένας Μουσουλμάνος δολοφόνησε μία 24χρονη Χριστιανή, επειδή η τελευταία αρνήθηκε να τον παντρευτεί και να προσηλυτιστεί το Ισλάμ. Ο συντετριμμένος πατέρας της κατήγγειλε πως δέχτηκε πολλές πιέσεις, προκειμένου να μην ζητήσει την ποινική δίωξη του δράστη. Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η απαγωγή ενός 12χρονου κοριτσιού από μία ομάδα Μουσουλμάνων, το οποίο εξαναγκάστηκε να παντρευτεί έναν από τους απαγωγείς της.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πακιστανική αστυνομία αδιαφορούσε για την υπόθεση, μέχρι που υποχρεώθηκε να ενεργήσει όταν ο πατέρας του παιδιού προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Οι αστυνομικοί βρήκαν τελικώς το κορίτσι σε άθλιες συνθήκες, αλυσοδεμένο και φρικτά κακοποιημένο στο σπίτι του απαγωγέα “συζύγου” της.

Και όμως η πακιστανική δικαιοσύνη τελικώς απήλλαξε τους δράστες, αρκούμενη στην κατάθεση του κοριτσιού πως «με την θέληση του» παντρεύτηκε τον απαγωγέα και βιαστή της, παρόλο ο γάμος με ένα 12χρονο παιδί παραβιάζει την ίδια την επίσημη νομοθεσία του Πακιστάν, η οποία όπως φαίνεται ισχύει μόνο για τους τύπους.

Σύμφωνα με τον Wilson Chowdhry, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Χριστιανικής Ένωσης, «σε οποιοδήποτε άλλο έθνος, οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων θα είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί», δηλώνοντας πως συχνά η πακιστανική αστυνομία δρα έπειτα από εκτεταμένα “παζάρια” δωροδοκιών, μιας και οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ελπίδες δικαίωσης, μόνο αν δωροδοκήσουν και μάλιστα πάρα πολύ ακριβά, την πακιστανική αστυνομία!

Με τις ευλογίες του βαθέους κράτους

Τις περισσότερες φορές οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων δρουν υπό την προστασία φονταμενταλιστικών ισλαμιστών κομμάτων, που κυριολεκτικά ευλογούν τους βιασμούς Χριστιανών ως “όπλο” για την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού! Παγίως η δράση αυτών των κομμάτων καλύπτεται από το βαθύ κράτος της χώρας, δηλαδή τις ίδιες τις πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις και τις διαβόητες μυστικές υπηρεσίες ISI.

Αυτό το βαθύ κράτος ήταν που είχε εκλέξει τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Ίμραν Χαν το καλοκαίρι του 2018, στις «πιο βρώμικες εκλογές στην ιστορία του Πακιστάν» (όπως είχαν αναφέρει εκθέσεις διεθνών παρατηρητών) για να τον έχει υποχείριο του. Είναι αυτό που εργαλειοποιεί την ισλαμική τρομοκρατία, ήδη από την δεκαετία του ’80, προκειμένου να έχει “εφεδρείες” στην ιστορική αντιπαράθεση του Πακιστάν με την Ινδία, ενώ είχε συμβάλει και στην δημιουργία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τους οποίους υποστηρίζει μέχρι και σήμερα.

Είναι αυτό το βαθύ κράτος που είχε ανατρέψει και εκτελέσει τον Μπούτο με το πραξικόπημα του στρατηγού Ζία ουλ Χακ το 1979, όπως επίσης προφητικά είχε διαγνώσει ο Μπούτο στην Φαλάτσι, δηλώνοντας πως «γνωρίζω πως μπορεί όλα να τελειώσουν για μένα ανά πάσα στιγμή», ενώ φέρεται να βρίσκεται πίσω και από την δολοφονία της κόρης του, της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ, που δολοφονήθηκε σε μία “ορφανή” επίθεση αυτοκτονίας το 2007.

Η δικτατορία Ζία δεν ήταν μόνο αυτή που ξεκίνησε την εργαλειοποίηση της ισλαμικής τρομοκρατίας και εξόπλισε το Πακιστάν με πυρηνικά όπλα, όπως κάνει σήμερα ο Ερντογάν με το τζιχαντιστικό Ισλάμ στην Τουρκία και φιλοδοξεί να κάνει μελλοντικά με την ανάπτυξη ατομικών όπλων. Ήταν αυτή που μετέτρεψε το Πακιστάν σε έναν μεσαίωνα για τις γυναίκες, ειδικά για τις Χριστιανές, που είναι παντελώς ανυπεράσπιστες από τα στίφη των βιαστών τους, που ευθαρσώς ομολογούν ανατριχιαστικά πως «είναι καλές μόνο για την σεξουαλική ικανοποίηση των Μουσουλμάνων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι