ΣΧΟΛΙΟ

Κάτι μας είχε πει πέρυσι ο Κυριάκος για τον συνωστισμό στον Άγιο Δημήτριο

Κάτι μας είχε πει πέρυσι ο Κυριάκος για τον συνωστισμό στον Άγιο Δημήτριο, Κόμπρα

«Προμνησία είναι η αίσθηση που έχει κάποιος ότι μία κατάσταση που βιώνει στο παρόν, έχει επαναληφθεί ακριβώς στο παρελθόν». Έτσι διαβάζουμε ότι ονομάζεται το φαινόμενο, που οι Γάλλοι αποκαλούν deja vu. Είναι ακριβώς ό,τι ζήσαμε χτες! Βλέποντας τις εικόνες συνωστισμού στο ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, μου ήρθε στο νου ο πρωθυπουργός, που ακριβώς έναν χρόνο πριν δήλωνε πως «ήταν λάθος που δεν κλείσαμε» την συμπρωτεύουσα.

Είχε τότε προηγηθεί κοσμοσυρροή στο ναό του Αγίου Δημητρίου, φυσικά με ασπασμούς των εικόνων χωρίς μάσκες και με τις αποστάσεις να πηγαίνουν περίπατο. Ό,τι δηλαδή συνέβη και χτες! Είδαμε, μάλιστα, μέχρι και ιερέα να καλεί τους πιστούς να μπουν χωρίς μάσκες στο ναό, παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι αναγκάστηκαν (για να μην τα ακούσουν και αυτοί οι έρμοι πάλι) να “σηκώσουν τα χέρια ψηλά” και να αφήνουν τον κόσμο να εισέρχεται σωρηδόν!

Όλα αυτά, την στιγμή που έχουμε πλέον χάσει τον λογαριασμό με τα κρούσματα, τα οποία αυξάνονται πλέον αλματωδώς, γεγονός που υποχρέωσε δημάρχους στη Βόρειο Ελλάδα να ακυρώσουν άρον-άρον τις μαθητικές παρελάσεις. Αυτές που ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης διαβεβαίωνε, μόλις στις αρχές του μήνα, ότι «θα γίνουν κανονικά»! Εντάξει, δεν έσπασε και το ρεκόρ του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, που ένα πρωί είχε αποκλείσει ένα δεύτερο lockdown και το απόγευμα της ίδιας μέρας αυτό είχε ανακοινωθεί από τον τότε υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια!

Με την αγορά πλέον στα κάγκελα, όπως ξέρετε, η κυβέρνηση έσπευσε να… σφυρίξει την λήξη της πανδημίας. Επιστροφή, λοιπόν, στην κανονικότητα, μόνο που η κανονικότητα έχει καμιά πενηνταριά νεκρούς την ημέρα. Πλέον, από το δόγμα της ατομικής ευθύνης, περάσαμε στο “όποιος ζήσει έζησε”! Τί κι αν οι εμβολιασμοί έχουν “πατώσει” στην Βόρεια Ελλάδα; «Μη σώσουν και εμβολιαστούν», όπως μας είπε και ο Άδωνις!

Για «ένα μικροπολιτικό παιχνίδι της ΝΔ, που είναι όμως κίνηση μεγάλου υγειονομικού ρίσκου και δείχνει τραγική υποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει το δίκιο του. Βέβαια θα του αντιγυρίσω εγώ πως αντίστοιχο μικροπολιτικό παιχνίδι έπαιξε και ο Αλέξης μας.

Μήπως δεν ήταν ο Τσίπρας που δήλωνε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ALPHA πως «δεν έχει νόημα να ακυρώσουμε τις παρελάσεις», την στιγμή που ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, έλεγε το ακριβώς αντίθετο! Σου λέει και από την πλευρά του ο Τσίπρας, τι να κάνω βρε παιδιά, να χαρίσω όλα τα “ψηφαλάκια” στον Κυριάκο; Κι όλα αυτά, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας προειδοποιεί σ’ όλους τους τόνους πως «δεν τελειώσαμε ακόμα με την πανδημία»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι