ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κόρινθος: Γιατί σκότωσε η 89χρονη την κόρη της

Κόρινθος: Γιατί σκότωσε η 89χρονη την κόρη της

Οι διαμάχες σε μια οικογένεια που εδώ και πολύ καιρό ήταν αντικείμενο συζήτησης στο ορεινό χωριό Καισάριο Κορινθίας, κατέληξε σε φόνο. Η 89χρονη μητέρα έφτασε στο σημείο να σκοτώσει, ίσως με σκαλιστήρι ή με μασιά, τον 57χρονη κόρη της. Η δράστις οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και, εν συνεχεία, στον ανακριτή.

Όπως λένε στην περιοχή, μάνα και κόρη είχαν κακές σχέσεις και καυγάδιζαν διαρκώς, όμως πέρα από τις λεκτικές αντιπαραθέσεις, κανείς δεν φανταζόταν ότι η κατάσταση θα κορυφωνόταν σε φόνο. Ο κόσμος στο χωριό πιστεύει ότι μάνα και κόρη είχαν ψυχιατρικά ζητήματα. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν αυτό ευσταθεί.

Ντόπιοι είπαν στο SLpress ότι οι δύο γυναίκες ζούσαν απομονωμένες και ουσιαστικά κλεισμένες μέσα στο σπίτι τους χωρίς ιδιαίτερες επαφές με κανέναν, και ότι δεν υπήρχαν, από όσο μπορούν να γνωρίζουν, άλλοι συγγενείς. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι προχθές, στις 6 το απόγευμα ακούστηκαν πάλι φωνές από το σπίτι των δύο γυναικών. Σύμφωνα με  και όταν τελικά έσπευσαν γείτονες, είδαν την κόρη αιμόφυρτη στο πάτωμα και αίματα ακόμα και στους τοίχους.

Σύμφωνα με κάποιους η μάνα χτύπησε την κόρη με σκαλιστήρι ή κοντάρι κι εκείνη έπεσε και χτύπησε άσχημα στο κεφάλι. Σύμφωνα με άλλες εκδοχές, το θανατηφόρο χτύπημα ήταν από το σκαλιστήρι. Περισσότερα θα γνωρίζουμε όταν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση. Η μητέρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Η 57χρονη είχε αρχικά διακομισθεί στο νοσοκομειο Κορίνθου όπου εισήχθη σε ΜΕΘ, με ελάχιστες ελπίδες για επιβίωση. Όντως, λίγες ώρες αργότερα, δηλαδή χθες τα χαράματα, η κόρη εξέπνευσε. Η υπερήλιξ μητέρα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και εν συνεχεία, στον ανακριτή. Το Καισάριο είναι σε υψόμετρο 800 μέτρων, περίπου 20χλμ. νοτίως του Κιάτου, στους πρόποδες της Κυλλήνης, με πληθυσμό περίπου 500 κατοίκους.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη  χθες, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 89χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών τραυματισμού 57χρονης ημεδαπής, η οποία διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της, βραδινές ώρες την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, προέκυψε ότι η 89χρονη, η οποία διέμενε μαζί με την 57χρονη, είχε προκαλέσει τον σοβαρό τραυματισμό της.

»Απογευματινές ώρες χθες, η 57χρονη υπέκυψε στα τραύματά της. Η συλληφθείσα, με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι