ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαφιόζικη εκτέλεση σε καφενείο – Τρίτη και φαρμακερή για σεσημασμένο

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που πυροβόλησαν στο Φάληρο

Νέα εν ψυχρώ εκτέλεση σεσημασμένου έλαβε χώρα, όταν άγνωστος μπήκε σε καφενείο, πυροβόλησε οκτώ φορές θαμώνα και τον σκότωσε. Κάποιες σφαίρες πέτυχαν το θύμα στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα ήταν 34 ετών, με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο, σεσημασμένος για ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και για συμβόλαια θανάτου και τον είχαν πολυβολήσει άλλες δύο φορές. Ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν με ταξί όπως και την προηγούμενη φορά.

Προ τριμήνου τον είχαν πυροβολήσει στα πόδια στην πλατεία Αττικής. Τότε πήγε στο νοσοκομείο και αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για την εις βάρος του επίθεση. Εκείνη τη φορά οι δράστες είχαν “απαγάγει” έναν ταξιτζή. Συγκεκριμένα υπό την απειλή όπλου τον έβαλαν να ψάχνει στα στενά, μέχρι που περίπου μισή ώρα μετά, εντόπισαν τον στόχο τους στην συμβολή της Μιχαήλ Βόδα με την Αγορακρίτου, σχεδόν δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Είπαν στον οδηγό του ταξί να κόψει ταχύτητα και μέσα από το ταξί πυροβόλησαν έναν πεζό άνδρα στα πόδια.

Στην συνέχεια με την απειλή των όπλων υποχρέωσαν τον οδηγό να κινηθεί γρήγορα προς τον Σταθμό Λαρίσης, όπου αποβιβάσθηκαν και χάθηκαν μέσα στον κόσμο, αφήνοντας μέσα στο ταξί και δύο πιστόλια Zastava. Ο οδηγός του ταξί μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στον Ερυθρό Σταυρό και δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση. Η επίθεση είχε γίνει γύρω στις 20.30 και το θύμα, με τραύμα στο γάμπα από σφαίρα, ανακρίθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, αλλά δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τους δράστες.

Νόμος της σιωπής

Δεν είναι σαφές αν τότε οι δράστες απλώς τον “προειδοποίησαν” πυροβολώντας τον στα πόδια ή αν είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν και αστόχησαν. Το άλλο παράδοξο είναι ότι κατά σύμπτωση την προηγούμενη μέρα ο στόχος της επίθεσης είχε συλληφθεί, επειδή οπλοφορούσε. Συγκεκριμένα, 24 ώρες πριν την απόπειρα εναντίον του, κινείτο με ηλεκτρικό ποδήλατο στην οδό Κρήτης στα Σεπόλια και όταν τον σταμάτησαν άνδρες της ΔΙΑΣ για έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε ένα πιστόλι Baikal και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Πέρασε τη νύχτα της Πέμπτης στο κρατητήριο και στην επομένη στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε πει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του, χωρίς να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία.

Για την οπλοφορία ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Την ίδια νύχτα, της Παρασκευής, τον πυροβόλησαν στα πόδια, στην Μιχαήλ Βόδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος είχε δεχθεί πυροβολισμούς από αγνώστους, πάλι κοντά στον σταθμό Λαρίσης, δύο χρόνια πριν και, συγκεκριμένα, στις 26 Μαΐου του 2019. Τότε είχε τραυματισθεί σοβαρά από τις σφαίρες, αλλά και πάλι δεν είχε δώσει στοιχεία για τους δράστες. Φερόταν αναμεμιγμένος σε μία σειρά δολοφονιών που ξεκίνησαν το 2009, μεταξύ ομάδων που  διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι δύο ομάδες ήρθαν σε σύγκρουση για τα σημεία “διανομής” και τις περιοχές “τους” και ακολούθησε δεκαετής πόλεμος με 11 νεκρούς και 13 τραυματίες. Το θύμα είχε αποφυλακισθεί το 2017. Η μητέρα του Αριστείδη Παππά (του θύματος) έκλαιγε στο σημείο του εγκλήματος που ήταν κοντά στο σπίτι τους και έλεγε «κανείς δεν το βοήθησε το παιδί μου» και «τους ξέρουνε και δεν τους πιάνουνε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι