ΣΧΟΛΙΟ

Μην σας ξεγελάσουν: Δεν είναι πουλιά, είναι drones που σας παρακολουθούν!

Μην σας ξεγελάσουν: Δεν είναι πουλιά, είναι drones που σας παρακολουθούν! Κόμπρα

Έχουμε ακούσει και έχουμε ακούσει θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες έχουν πάρει διαστάσεις πανδημίας στην εποχή του Διαδικτύου. Τι να πρωτοπούμε; Από τις κεραίες 5G που έφεραν τον… κορονοϊό, τους αεροψεκασμούς, μέχρι και την “επίπεδη Γη”! Η μία θεωρία συνωμοσίας μοιάζει πιο “κουλή” από την άλλη! Καμία, όμως, δεν συγκρίνεται με τη θεωρία που κυκλοφορεί στην Αμερική ότι τα «τα πουλιά δεν είναι αληθινά, αλλά drones που μας παρακολουθούν». Ναι, καλά ακούσατε!

Μία αμερικανική οργάνωση δεν ασχολείται με το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει κορονοϊός, αν τα εμβόλια έχουν το τσιπάκι του Μπίλι Γκέιτς, αν ο Έλβις είναι… εξωγήινος κι όλες αυτές τις “κοινές” θεωρίες συνωμοσίας, αλλά με το ότι «τα πουλιά δεν είναι αληθινά»! Το κίνημα “Birds are not real” ισχυρίζεται ότι τα πουλιά που βλέπουμε δεν είναι αληθινά πτηνά, τα οποία έχει εξοντώσει προ πολλού η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά ειδικά drones που μας παρακολουθούν και κάθονται μάλιστα στα καλώδια για να… φορτίζουν τις μπαταρίες τους!

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ευρηματική διαδικτυακή “τρολιά”, όπως υπέθεσαν αμερικανικά ΜΜΕ, αλλά ο ηγέτης του “κινήματος” το έχει δημοσίως αρνηθεί. Η επίσημη σελίδα του “κινήματος” έχει περισσότερους από 300.000 ακόλουθους στο Instagram, ενώ στο Twitter ο αριθμός ανέρχεται στις 67.000. Η ομάδα διοργανώνει πορείες και διαδηλώσεις ανά τις ΗΠΑ, ενώ στο στόχαστρο της βρέθηκε πρόσφατα μέχρι και η γιορτή των Ευχαριστιών, προφανώς για τις γαλοπούλες!

Πάντως, καθώς είμαστε και στην εποχή της “τρολιάς” και του “viral”, το συγκεκριμένο “κίνημα” δεν αποκλείεται να πρόκειται όντως για ένα ευφυές marketing του νεαρού εμπνευστή της, ένεκα των “share”, των “subscribe”, των “like”, που αποσπούν τα βίντεο και οι “παλαβές” αναρτήσεις του στο youtube και στα social media. Από την άλλη, αν όντως πρόκειται για αυθεντικό συνωμοσιολογικό κίνημα, γιατί να μας κάνει εντύπωση;

Θα μπορούσαμε ποτέ να διανοηθούμε ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ισχυρίζονταν σοβαρά ότι “μας ψεκάζουν”; Και μην πάμε και πολύ μακριά… Θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι τα βίντεο και oi αναρτήσεις ενός Έλληνα τραγουδιστή θα γίνονταν “ευαγγέλιο” για την πανδημία για μία ουδόλως ευκαταφρόνητη μερίδα συμπολιτών μας; Ό,τι λέει ο Πετράκος, όχι οι “πουλημένοι” επιστήμονες! Εδώ που τα λέμε, ποιος έχει τώρα όρεξη για σύνθετες αναζητήσεις στην εποχή που όλα τα βρίσκουμε με ένα κλικ; Οπότε… ναι μας ψεκάζουν και κυρίως προσέξτε τα πουλιά-drones!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι