ΣΧΟΛΙΟ

Μύκονος: Ξαπλώστρα (των 100 ευρώ και βάλε) στην άμμο… με μπόχα σκατού

Μύκονος: Ξαπλώστρα (των 100 ευρώ και βάλε) στην άμμο... με μπόχα σκατού, Κόμπρα

Η είδηση για την υπερχείλιση βοθρολυμάτων (για να τα πούμε λαϊκά, σκατών!) στην κατ’ ομολογία “ναυαρχίδα” της τουριστικής μας βιομηχανίας (η Μύκονος, ποια άλλη) δίνει την δική της απάντηση σέ ένα επίκαιρο ερώτημα που μας απασχολεί κάθε καλοκαίρι και ειδικά φέτος που γέμισαν τα ελληνικά νησιά: «τι ακριβώς τουρισμό θέλουμε»;

Όταν μέσα σε μερικές μέρες γεμίζουν σκατά δύο γνωστές παραλίες της Μυκόνου (Πλατύς Γυαλός και Κόστα Ήλιος) δεν το λες και την καλύτερη διαφήμιση! Διαβάζουμε ότι «λόγω της αυθαίρετης δόμησης, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη κίνηση του καλοκαιριού (και μην γελάτε με τον Κυριάκο μας, καλοκαίρι έχουμε ακόμα) το αποχετευτικό δίκτυο φτάνει στα όρια του».

Υπέφερε και το έρμο το νησί των ανέμων με την απαγόρευση της μουσικής τον Αύγουστο, απόφαση που έκανε τους Μυκονιάτες να σκεφτούν μέχρι και να ανακηρύξουν το “Πριγκιπάτο της Μυκόνου”! Ε, τώρα να κολυμπάει και στα σκατά, πάει πολύ! Όχι τίποτα άλλο, αλλά χρυσοπληρώνουν που χρυσοπληρώνουν οι ξένοι τουρίστες (και από κοντά Έλληνες βλαχοσελέμπριτι) τις ξαπλώστρες στις παραλίες του νησιού, να τρώνε και την μπόχα από τα σκατά στη μύτη!

Το πράγμα ήδη “μύριζε” από τις αρχές του καλοκαιριού, όπως διαπίστωναν τα “μιλιούνια” των τουριστών που κατέφταναν στο νησί των ανέμων, θέλοντας να πάρουν λίγη από την αύρα του παγκόσμιου jet set. Τυχεροί ήταν, λοιπόν, όσοι φύγανε μόνο με την μυρωδιά και δεν κινδύνεψαν να βρεθούν περικυκλωμένοι από σκατά!

Πως να το κάνουμε, αν θες να συνεχίσεις απευθύνεσαι στα γερά, μα στα πάρα πολύ γερά πορτοφόλια του παγκόσμιου τουρισμού, από Άραβες κροίσους μέχρι σταρ του Χόλυγουντ, δεν μπορείς να έχεις τριτοκοσμικές υποδομές, επαναπαυόμενος στο ότι “η Μύκονος θα πουλάει πάντα”. Ως γνωστόν, “τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν και επιδέξιους κώλους” οι δε αστρονομικές τιμές θέλουν τουλάχιστον αποχετευτικό δίκτυο!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι