ΑΠΟΨΗ

Νέα χρονιά, νέα μείωση πληθυσμού

Νέα χρονιά, νέα μείωση πληθυσμού, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Ακατάσχετη είναι η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδος, παρά τους προπαγανδιστές που την αποκρύπτουν με διάφορα κόλπα (μεταναστευτικές ροές, νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών). Ασυγκράτητη επίσης κι η επάνοδος της πανδημίας του κινεζοϊού, που στέλνει στον θάνατο περισσότερους των 60 συμπολιτών μας, εβδομαδιαίως.

Αντ’ αυτών, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ασχολείται με “ορμητικό κύμα αλλαγών”, αλλά στις εξαγγελίες της για το 2024 απουσιάζει τελείως (κι ως ιδέα) η δημογραφική ανάκαμψη της χώρας. Ειδικότερα, το παρελθόν έτος, ο υπολογιζόμενος (ΣΣ: μη απογραφούμενος) πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 0,5% στα 10.414.000 άτομα, εξ’ αιτίας των διπλάσιων θανάτων έναντι των γεννήσεων ζώντων (140.000. προς 76.000, συμπεριλαμβανομένων των αλλογενών).

Η καθαρή εκροή λαθρομεταναστών αυξήθηκε κατά 16.355 άτομα (η διαφορά εισελθόντων έναντι αποχωρισάντων) κυρίως ετεροχθόνων, λόγω της υπαρκτής ανεργίας. Έτσι, ούτε οι ελπίδες του κ. Γεωργιάδη επαληθεύονται ότι με τους (λαθρο) μετανάστες και την μαζική νομιμοποίηση (50.000), θα λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα. Μάλιστα, η καθαρή μετακίνηση προς το εξωτερικό έχει διπλάσιο ρυθμό από τη μείωση του εγχωρίου πληθυσμού (0,9%:0,5%).

Συγχρόνως, τα κρούσματα του κινεζοϊού αυξάνονται εφέτος πάνω από πέρυσι την εποχή αυτή και Κύριος οίδε πόσοι ασθενείς θα απωλεσθούν τελικώς, στο ξεχαρβαλωμένο ΕΣΥ. Παρά ταύτα, ο δείκτης γηράνσεως του ελληνικού πληθυσμού καλπάζει αυξητικώς στο 172 ( 22,9% οι ηλικιωμένοι πολίτες επί του συνόλου, έναντι 13,4% των νεότερων ηλικιών).

Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη το φαινόμενο της πληθυσμιακής απισχνάσεως της χώρας, στερημένη όχι πλέον πολιτικής αλλά και συνειδήσεως των εντεύθεν εθνικών κινδύνων. Ασχολείται με δευτερευούσης σημασίας στόχους όπως η φυσική οικονομική ανάπτυξη κι όχι με την δημιουργική αποτελεσματικότητα της ελληνικής κοινωνίας που οδεύει προς την μοιραία εξαφάνιση. Ξαφρίζει με φόρους την παρούσα γενεά και δεν παρέχει τα μέσα για την ενίσχυση της επομένης, δια της αποκαταστάσεως του δημογραφικού σφρίγους των Ελλήνων.

Δραστικά μέτρα

Στο σημείο που έχει φθάσει η μείωση του εγχωρίου πληθυσμού (10% την παρελθούσα δεκαετία περίπου) είναι αναγκαία πλέον δραστικά μέτρα ενισχύσεως της γονιμότητας των γυναικών, μητρικής ηλικίας. Δια να γεννώνται τρία παιδιά ανά ελληνική οικογένεια, ώστε να αναστραφεί η καθοδική πορεία του εγχωρίου πληθυσμού, θα πρέπει να χορηγηθούν ισχυρά κίνητρα στις γεννήσεις ζώντων, όπως ο δωρεάν τοκετός (και στα ιδιωτικά μαιευτήρια), η δημοσιονομική κάλυψη της απασχολήσεως των μητέρων (μετά την λοχεία) κι η πλήρης φορολογική απαλλαγή τους (αντιστοιχεί στο αφορολόγητο των οικογενειών έως 60-70.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα). Η κατάργηση του ΦΠΑ στις παιδικές τροφές και εξαρτήσεις θα βοηθούσε διαφημιστικώς μία έντονη καμπάνια υπέρ της αυξήσεως του πληθυσμού μέσω της τηλεοράσεως.

Είναι μέγα λάθος να δαπανώνται δισεκατομμύρια σε συγχρόνους εξοπλισμούς (πχ. η προμήθεια των F-35 και κορβέτες κλπ) κι όχι για την αύξηση του αυτόχθονος πληθυσμού. Αυταπάτη επίσης είναι το “ήπιο κλίμα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που μακροπροθέσμως οδηγεί στην ειρηνική κατάληψη της χώρας από αλλοθρήσκους και αλλογενείς, όπως συμβαίνει σήμερα στην δυτική Θράκη.

Προτιμότερο θα ήταν να κληθούν οι ομόθρησκοι βαλκάνιοι λαοί και χριστιανοί Ευρωπαίοι, να εγκατασταθούν στην χώρα μας, με την ελπίδα αφομοιώσεώς των. Απέτυχε μεν στην περίπτωση του εποικισμού των Αλβανών που σταμάτησε και ανεστράφη μετά την Πανδημία, αλλά με την ιδιωτική εκπαίδευση της ελληνικής γλώσσης, πιθανόν οι ξένοι φιλοξενούμενοι να μείνουν στην ωραία Ελλάδα.

Είναι όμως και πολιτική εθελοτύφλωσις της κυβερνήσεως να ελπίζει ότι με την “επιστολική ψήφο” θα υπερκεράσει την αποχή, στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Πέραν του ότι η ψήφος των “ευρω-βολευτών” είναι συνήθως χαλαρά, η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος κατόπιν των επαλλήλων “αστοχιών” (Ντόρα) του επιτελικού κράτους, μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (αλλά και προηγουμένως) κι η μεγάλη αύξηση των θανάτων των μέσης και μεγάλης ηλικίας ατόμων (κι από θανατηφόρα αυτοκινητικά ατυχήματα) λειτουργεί αποδοκιμαστικά για την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, της οποία ήδη η πρόθεση επιψηφίσεως έχει φθάσει στο ναδίρ (*) επί τη βάσει των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης.


 

(*) Nadhir (αραβιστί) κοσμογραφικώς, η κατακόρυφος που περνάει στον παρατηρητή, συναντά τον ουράνιο θόλο προς τα κάτω. Εκλογικώς, δεν αρκεί πλέον το ζενίθ της αποσαθρώσεως της αντιπολιτεύσεως που ευνοεί τον Μητσοτάκη. Ήδη εσωτερικώς της ΝΔ δημιουργούνται αντιδράσεις, αν όχι κεντρόφυγες τάσεις, ενώ η αποχή στις ευρωεκλογές καραδοκεί ανυποχώρητη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι