ΣΧΟΛΙΟ

Ό,τι δεν κάηκε τότε, καίγεται σήμερα!

Ό,τι δεν κάηκε τότε, καίγεται σήμερα!, Γιώργος Αδαλής

Πριν από λίγο, κατέγραψα τις καμένες εκτάσεις σε Εύβοια και Αττική, σε χάρτες του 2007 και του 2021. Τα στοιχεία προκύπτουν από το ειδικό εργαλείο που διαθέτει προς δημόσια χρήση η NASA, μέσω του FIRMS. Εγώ απλά παρέθεσα στην ίδια κλίμακα, τον έναν χάρτη πάνω στον άλλο, του τότε και του σήμερα!

Νομίζω ότι η εικόνα μιλά από μόνη της και δεν χρειάζεται να γράψουμε ούτε μία λέξη σχετικά με αυτό που προκύπτει αβίαστα με την πρώτη ματιά! Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι αναφορικά με Εύβοια και Αττική, ό,τι δεν κάηκε τότε, καίγεται σήμερα! Λες και κάποιο μαγικό χέρι, τα… επιλέγει!

Στην εικόνα που ακολουθεί, παραθέτουμε και τον χάρτη από τις πυρκαγιές που είχαν κατακάψει την Πελοπόννησο το 2007 και τις φετινές του Αυγούστου. Νομίζουμε πως και πάλι η παράθεση είναι αποκαλυπτική! To χειρότερο είναι ότι σε πέντε-έξι χρόνια, πάλι εδώ θα είμαστε, να καταμετράμε θύματα και καμένα σπίτια από πυρκαγιές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι