ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι Κινέζοι τελικά θα μας πουν τι έγινε στα Γλυκά Νερά

"Γιατί το έκανε;" - Το ψυχολογικό προφίλ του πιλότου, Λίζα Βάρβογλη

“Κόλλησε” το εγκληματολογικό της Ελλάδας που ψάχνει πέντε μήνες τα ηλεκτρονικά αρχεία μιας κάμερας, από το σπίτι στα Γλυκά Νερά, όπου δολοφονήθηκε η 20χρονη Καρολάιν από τον σύζυγό της. Τελικά η ΕΛΑΣ σήκωσε τα χέρια ψηλά και αποφάσισε να στείλει την κάμερα στην κατασκευάστρια εταιρεία στην Κίνα, μπας και βγάλει άκρη εκείνη. Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό μόνον για το θέμα της προμελέτης, καθώς το έγκλημα καθαυτό ούτως ή άλλως το έχει ομολογήσει ο δράστης.

Ουσιαστικά το πότε αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης αποτελούσε (σύμφωνα με πληροφορίες) βασικό στοιχείο στο να αποσπασθεί ομολογία από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, καθώς οι αστυνομικοί του είπαν ότι όλα “έδειχναν” προς την ενοχή του: το ότι η κάρτα μνήμης είχε αφαιρεθεί από την κάμερα τρεις ώρες πριν το φόνο και την υποτιθέμενη “εισβολή”, έδειχνε ότι δεν μπορούσαν να την είχαν αφαιρέσει οι ληστές και ότι την είχε αφαιρέσει εκείνος. Παράλληλα του είπαν και ότι το κινητό του τον έδειχνε να περπατάει τις ώρες που ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν δεμένος.

Όμως, αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, ότι δηλαδή οι αστυνομικοί δεν ήξεραν  ποια ακριβώς στιγμή αφαιρέθηκε η κάρτα, τότε τον έκαναν να ομολογήσει μπλοφάροντας. Τώρα ο ανακριτής ζήτησε ακριβή ώρα για να στοιχειοθετήσει την προμελέτη και να αποδυναμώσει τον βρασμό ψυχής. Οι αστυνομικοί ομολόγησαν ότι εδώ και μισό χρόνο σχεδόν, δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη με την ακριβή ώρα, καθώς η συσκευή δεν καταγράφει την ώρα αφαίρεσης της κάρτας.

Το γιατί όμως τόσους μήνες δεν την έστειλαν σε άλλα εργαστήρια και περίμεναν να τους το ζητήσει ο ανακριτής, είναι απορίας άξιο. Προφανώς δεν θεωρούσαν σημαντικό το στοιχείο για την προμελέτη και έκριναν ότι, αφου αποσπάσθηκε η ομολογία, η δουλειά τους είχε τελειώσει. Να υπενθυμίσουμε ότι μεταξύ των στοιχείων που “έδειχναν” προς τον Αναγνωστόπουλο ήταν και πολλά άλλα:

Η σκηνοθεσία του δολοφόνου

Η απουσία ύποπτων οχημάτων και η μη καταγραφή τηλεφωνημάτων στην περιοχή κατά το επίμαχο διάστημα, αλλά και η αγριότητα των ληστών να κρεμάσουν τον σκύλο αντί να τον πνίξουν ακαριαία, το ότι στραγγάλισαν την γυναίκα ενώ τρεις άνδρες ασφαλώς θα μπορούσαν να την κάνουν να σωπάσει, καθώς και το ότι αφαίρεσαν την κάρτα μνήμης της σπασμένης κάμερας αντί να πάρουν όλη την κάμερα μαζί τους και να τελειώνουν.

Υπάρχει τεχνικά μια συχνότητα αλληλεπιδράσεων χρήστη και κάμερας. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι η κάμερα έχει σπάσει σίγουρα μετά τη 01:19 χωρίς όμως να μπορούν να προσδιορίσουν αν η κάρτα μνήμης είχε αφαιρεθεί πριν ή μετά τις 04:11. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το λογισμικό της συγκεκριμένης κάμερας δεν αποθηκεύει «ό,τι δεν χρειάζεται», όπως για παράδειγμα την εξαγωγή της κάρτας μνήμης. Ο δράστης στην ομολογία του είπε ότι «κάποια στιγμή ξήλωσα την κάμερα και πέταξα την κάρτα μνήμης στην τουαλέτα».

Μετά το φόνο της Καρολάιν, κρέμασε το κουτάβι της οικογένειας και εν συνεχεία άρχισε να αναστατώνει το χώρο για να φαίνεται “ψαγμένος” από τους ληστές, μετά έριξε το μονόπετρο των αρραβώνων και δύο βέρες στο ντεπόζιτο βενζίνης της μοτοσυκλέτας του, έστησε την monοpoly στο καθιστικό για να πει ότι εκεί είχε τα 10.000 ευρώ που πήραν οι ληστές, μετά πήρε την Λυδία την έβαλε δίπλα στη νεκρή μητέρα της, δέθηκε και στη συνέχεια τηλεφώνησε στο εκατό πληκτρολογώντας με τη μύτη στο… κινητό που του είχαν αφήσει οι ληστές δίπλα του για ώρα ανάγκης….

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι