ΡΕΠΟΡΤΑΖ

PANICosGR: Η πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή έκτακτης ανάγκης

PANICosGR: Η πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών έκτακτης ανάγκης

Ο 26χρονος Χρήστος Αποστόλου έχει αναπτύξει την πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών έκτακτης ανάγκης, την PANICosGR, που στέλνει την τοποθεσία σου με ακρίβεια συντεταγμένων σε έναν συγγενή, ένα ψηφιακό εργαλείο που μπορεί να σώσει ζωές με το πάτημα ενός κουμπιού. Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου «οι άνθρωποι να έχουν ένα χρήσιμο εργαλείο που θα μπορούν να δηλώσουν ότι είναι ζωντανοί, καθώς και την ακριβή τους γεωγραφική τους θέση, ώστε να βοηθάνε τα πυροσβεστικά σώματα στην εύρεση του».

Η εφαρμογή PANICosGR αποτελεί έναν “συναγερμό” που επιτρέπει σε ένα άτομο υπό πίεση, πανικό και που χρειάζεται βοήθεια να στείλει γρήγορα ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο χρήστης επιλέγει απλά την επαφή έκτακτης ανάγκης και μέσω του κόκκινου κουμπιού ειδοποιεί άμεσα σε περίπτωση βοήθειας. Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε δωρεάν: https://www.christosapostoloudev.eu/panicosgreece

Η εφαρμογή θα πληκτρολογήσει αμέσως ένα SMS του τύπου “χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια” μαζί με την τοποθεσία σου (GPS)(με ακρίβεια συντεταγμένων) στην επαφή έκτακτης ανάγκης που έχει συνδέσει ο χρήστης. Μέσω της εφαρμογής PANICosGR μπορεί ο χρήστος άμεσα να καλέσει για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες.

Όπως αναφέρει ο κ. Αποστόλου «πολλοί κίνδυνοι προκύπτουν αιφνιδιαστικά αλλά και άλλοι που σε φέρνουν σε μια δύσκολη κατάσταση που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά να ζητήσεις βοήθεια, όπως το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη. Έτσι για λογούς ασφαλείας και πρόληψης η κατοχή του PANICosGR είναι απαραίτητη».

Πως λειτουργεί όμως η εφαρμογή; Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα μηνύματα του κινητού μας για να στέλνει αυτόματα ειδοποίηση βοήθειας στην επαφή έκτακτης ανάγκης που έχουμε επιλέξει. Όταν πατήσουμε παρατεταμένα το “ΚΌΚΚΙΝΟ” κουμπί τότε θα πληκτρολογηθεί αυτόματα μήνυμα ανάγκης στην επαφή μαζί με την τοποθεσία μας. Μάλιστα, αν είναι εφικτή η θέση της τότε θα προστεθεί το γεωγραφικό πλάτος, το υψόμετρο και η διεύθυνση. Ταυτόχρονα θα γίνει καταγραφή ήχου (αυτόματα και με διαφάνεια) από το κινητό σας για ένα λεπτό.

Τι λέει ο δημιουργός της

Σύμφωνα με τον δημιουργό της εφαρμογής: «Δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω τη βαθύτατη θλίψη μου και για το τραγικό δυστύχημα που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη. Είναι δυστυχές το γεγονός του που προκλήθηκε στα Τέμπη και αναγνωρίζουμε πόσο σοβαρό και τραυματικό μπορεί να είναι για τους εμπλεκόμενους και τις οικογένειές τους. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι επιζήσαντες θα βρουν τη δύναμη και την υποστήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν αυτήν τη δύσκολη στιγμή και ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα βρουν την παρηγοριά και την υποστήριξη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αυτήν την απώλεια.

Πραγματικά με συνθλίβει μέσα μου να βλέπω εικόνες με πεταμένα μπουφάν έξω από τα ερείπια των τρένων και σηκωμένες κουβέρτες πάνω από τα θύματα. Παρόλα αυτά ας δώσουμε ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους που περνάνε αυτόν τον Γολγοθά. Σαν Αποστόλου Χρήστος έρχομαι να βάλω το δικό μου λιθαράκι μέσω της εφαρμογής έκτακτης ανάγκης PANICosGR, έτσι ώστε τα θύματα να μπορούν να καλέσουν μια εξιδεικευμένη βοήθεια σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι