ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρώτο φαρμακείο για το Καστελλόριζο – Πως θα λειτουργεί

Πρώτο φαρμακείο για το Καστελλόριζο - Πως θα λειτουργεί

Επιτέλους το Καστελλόριζο απέκτησε δικό του φαρμακείο, ώστε οι τουρίστες του, αλλά κυρίως οι περίπου 400 μόνιμοι κάτοικοί του, όταν χρειάζονται επειγόντως ένα φάρμακο να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην απέναντι τουρκική παραλία. Το φαρμακείο εγκαινιάσθηκε και θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Στα εγκαίνια που έγιναν παρουσία του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εταιρίας που έχει στηρίξει ιδιαίτερα τα Δωδεκάνησα και το Καστελλόριζο ειδικότερα.Το φαρμακείο θα φέρει το όνομα του ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ Παύλου Γιαννακόπουλου, που πέθανε το 2018 -πατέρα του Δημήτρη.

Παρά τις προσπάθειες των ντόπιων χρόνια τώρα, το φαρμακείο άνοιξε μόνο μετά από συντονισμό της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου και της ΒΙΑΝΕΞ. Θα το λειτουργεί η Ροδίτισσα φαρμακοποιός Σταυρούλα Μαγκλή και η βοηθός της Ειρήνη Χούλη σε 24ωρη καθημερινή βάση. Μάλιστα, η κυρία Μαγκλή, έγγαμη μητέρα δύο παιδιών, για την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου μετακόμισε από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο.

Ο Γενικός Γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους στα εγκαίνια υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι στο ακριτικό Καστελλόριζο εμβολιάστηκε το 75% των κατοίκων του εξαρχής. Τόνισε ότι «δεν θέλουμε οι ακρίτες μας να αισθάνονται μακριά από το κεντρικό κράτος. Τόσο με τον εμβολιασμό όσο και με τα σημερινά εγκαίνια του φαρμακείου εμπράκτως στηρίζουμε όλους όσους συνεχίζουν να ζουν εδώ».

Επίσης αναφέρθηκε στην συνεισφορά της ΒΙΑΝΕΞ λέγοντας: «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη ΒΙΑΝΕΞ για τις δωρεές τόσο σε ό,τι αφορά στο φαρμακείο όσο και στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης. Ο κ. Γιαννακόπουλος τιμά με κάθε τρόπο τη λέξη ‘φιλότιμο’ και βοηθά να στηρίζουμε τις δομές Υγείας στις νησιωτικές περιοχές».

H συνεισφορά της ΒΙΑΝΕΞ

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε ότι «δεν πρέπει να στερούνται οι ακρίτες μας και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο νησί, όσα παρέχονται στους πολίτες της υπόλοιπης χώρας. Να μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διαγνωστούν εγκαίρως σοβαρά περιστατικά, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές».Στο πολυδύναμο ιατρείο του νησιού υπηρετούν δύο γιατροί το αγροτικό τους, μία μαία, ένας ψυχίατρος, ένας ψυχολόγος και ένα άτομο γενικών καθηκόντων. Μια φορά το μήνα επισκέπτεται το νησί Ροδίτης οδοντίατρος.

Με καράβι το Καστελλόριζο απέχει 68 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο αλλά μόλις ένα από την Τουρκία. Το ταξίδι προς ή από την Ρόδο κρατάει κατά μέσο όρο 3 ώρες και το χειμώνα δεν υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια. Με αεροπλάνο απέχει από τη Ρόδο 40 λεπτά, αλλά ούτε και οι αεροπορικές πτήσεις είναι συχνές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι