Σε διαθεσιμότητα ο Μπαλάσκας για το “βλάκα που δεν δήλωσε βρασμό ψυχής”

Σε διαθεσιμότητα ο Μπαλάσκας για το "βλάκα που δεν δήλωσε βρασμό ψυχής"

Σε διαθεσιμότητα αποφασίστηκε να τεθεί με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, για τα σχόλια που είχε κάνει σχετικά με τον συζυγοκτόνο Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ότι «αν είχε πάρει αμέσως τηλέφωνο ο βλάκας και είχε ομολογήσει, θα έτρωγε μόνο τέσσερα-πέντε χρόνια για βρασμό ψυχής».

Οι δηλώσεις του αστυνομικού αποτελούν παράλληλα και αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Διερευνάται αν ο αστυνομικός διέπραξε το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, καθώς και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Είχε διαταχθεί και πάλι ΕΔΕ σε βάρος του για τηλεοπτικές του δηλώσεις τον Αύγουστο του 2019, όπου είχε χαρακτηρίσει «σκουπίδια» τους καταληψίες στα Εξάρχεια και «σκόνη» τους πρόσφυγες, λέγοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. «είναι μια ηλεκτρική σκούπα που θα τους ρουφήξει». Όμως και σε άλλες περιπτώσεις είχε έρθει σε αντιπαράθεση με άλλους συνδικαλιστές, καθώς διαφοροποιείτο με πολλούς από αυτούς και από άλλα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών.

Για “διαστρέβλωση” μίλησε ο Μπαλάσκας

Όσον αφορά την υπόθεση Αναγνωστόπουλου, ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, είπε ότι η συμπεριφορά του δράστη «δείχνει ότι είναι βλάκας, πρώτα απ’ όλα. Εκείνη τη στιγμή, αν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του και μέσα στο “τα ‘χασε και τρελάθηκε”, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δε θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει στη φυλακή».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας συνέχισε, λέγοντας: «Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε, έσβησε. Αν είχε ομολογήσει αμέσως, θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής… Θα πει το έκανα χωρίς να το θέλω… πρώιμος έντιμος βίος κ.λπ. θα πήγαινε πέντε-έξι χρόνια φυλακή. Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσο θα πάει; Τώρα θα πάρει δόλο, τώρα θα πάρει χίλια δυο πράγματα πάνω του. Θα πάρει τη σκηνοθεσία, τί ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;»

Μερίδα των social media θεώρησε ότι οι δηλώσεις αυτές αποτελούσαν «συνταγή για να τη βγάλεις καθαρή από φόνο» και ότι έδινε οδηγίες προς μελλοντικούς δολοφόνους. Ο ίδιος είχε πει τις επόμενες ημέρες ότι διαστρεβλώθηκαν όσα εννοούσε και δεν έδινε οδηγίες σε κανέναν. Εξήγησε ότι απλώς περιέγραφε την ποινική πραγματικότητα και ότι το ποινικό σύστημα είναι τέτοιο, ώστε “πέφτουν στα μαλακά” όσοι κάνουν έγκλημα εν βρασμώ ψυχής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι