ΣΧΟΛΙΟ

Στον αφόρητο κυνισμό του ο Μπαλάσκας είπε και μία αλήθεια

Σε διαθεσιμότητα ο Μπαλάσκας για το "βλάκα που δεν δήλωσε βρασμό ψυχής"

Κατά γενική ομολογία, ο γνωστός συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας το “τερμάτισε” με την σημερινή του δήλωση σε τηλεοπτικό πάνελ, εμφανιζόμενος να δίνει συμβουλές on air σε επίδοξους συζυγοκτόνους!

Αφού χαρακτήρισε τον πιλότο «βλάκα» για την παράσταση που έστησε επί έναν ολόκληρο μήνα (υποδυόμενος τον τεθλιμμένο σύζυγο, ακόμα και λίγο πριν την σοκαριστική του ομολογία) δήλωσε ευθαρσώς πως «αν εκείνος έπαιρνε την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή… θα πήγαινε “εν βρασμώ ψυχής»... Για του λόγου το αληθές:

Βέβαια ο συγκεκριμένος αστυνομικός συνδικαλιστής, στην μακρά του καριέρα ως… πανελίστας, πάντα φρόντιζε να βάζει φωτιές με προκλητικές δηλώσεις του. Από όταν στοιχημάτιζε πως δεν θα ξέφευγε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς («ούτε μία στο εκατομμύριο»!), από όταν στο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Νέα Σμύρνη έβλεπε μόνο «τραυματίες αστυνομικούς» και όταν χαρακτήριζε, το μακρινό 2006, ως «απλή σύλληψη» τον άγριο ξυλοδαρμό ενός Κύπριου φοιτητή, τον οποίο αρχικά συνάδελφοι του είχαν αποδώσει σε «πτώση σε ζαρντινιέρα»!

Για την σημερινή του δήλωση δεν γλίτωσε την ΕΔΕ, που διατάχθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μόλις πριν από λίγο. Όμως, όσο άκομψες και προσβλητικές και αν ήταν οι δηλώσεις του αστυνομικού συνδικαλιστή, ο οποίος προφανώς και δεν μπορεί να λειτουργεί ως αυτόκλητος σύμβουλος επίδοξων συζυγοκτόνων, ο Μπαλάσκας, μέσα στον κυνισμό του, είπε και μία αλήθεια.

Η ποινική αντιμετώπιση του πιλότου, όπως και η στάση της κοινής γνώμης, θα ήταν σίγουρα διαφορετική, αν ο δράστης ομολογούσε την πράξη του από την αρχή, δεχόμενος ότι «μετάνιωσε», ότι ήταν «ήταν η κακιά στιγμή», όπως ισχυρίστηκε και πριν λίγο στην απολογία τουΌμως η στάση του να παίζει θέατρο επί πάνω από ένα μήνα δείχνει ένα άτομο «χωρίς αναστολές», σύμφωνα με τις εισαγγελικές πηγές και σίγουρα όχι απλά έναν «βλάκα», όπως μας “κούφανε” ο κ. Μπαλάσκας!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι