ΣΧΟΛΙΟ

Σκότωσε για το παιδί του! – Το plan B του πιλότου

"Γιατί το έκανε;" - Το ψυχολογικό προφίλ του πιλότου, Λίζα Βάρβογλη

Το plan B εφαρμόζει ο πιλότος και είναι η δεύτερη δολοφονία της γυναίκας του και το προφίλ του “καλού πατέρα”. Στις καταθέσεις του 33χρονου πιλότου, μετά και την ομολογία του, αλλά και πριν από αυτήν, η 20χρονη Καρολάιν παρουσιάζεται ως σχεδόν αλλοπρόσαλλη, επιθετική, μέχρι και δράστιδα ενδοοικογενειακής βίας. «Με χτυπούσε», λέει. «Φοβόμουν ότι θα έκανε κακό στο παιδί μας».

Όμως αυτό το πανέμορφο κορίτσι που ο πιλότος παρουσιάζει ως κακή μητέρα, και που θεώρησε ότι το είχε “καπαρώσει” από τα 15 του χρόνια, μπορεί βεβαίως να παρουσίαζε και επιλόχεια κατάθλιψη και εκρήξεις. Η Καρολάιν, αν και εντυπωσιακή σε παράστημα, ήταν “παιδί και κάτι”. Απέβαλε το πρώτο της μωρό στα 17 της χρόνια και έγραφε στο ημερολόγιο της ότι θέλει να ξαναπροσπαθήσει για παιδί αλλά «το σκέφτεται» να το πει στον Μπάμπη. Παντρεύτηκαν ενώ εκείνη ήταν ακόμη έφηβη και τελικά το κορίτσι έγινε μητέρα μετά από μια δύσκολη εγκυμοσύνη, στα 19 της. Το νεογέννητο όμως έχει και ζητήματα υγείας.

Ούτε 30άρα δεν θα αντιμετώπιζε με ψυχραιμία μια αποβολή και την απόκτηση παιδιού με πρόβλημα υγείας. Πολύ περισσότερο μια κοπέλα μετεφηβικής ηλικίας. Οι εκρήξεις της μπορεί να ήταν υπαρκτές, όμως κανένας δεν υποχρέωσε τον πιλότο να κάνει δεσμό με 15χρονη και εν συνεχεία να αποκτήσει μαζί της οικογένεια προτού καλά-καλά αυτή αποκτήσει δικαίωμα ψήφου, στα 17.

Ήταν σε απόλυτους αριθμούς κατά 13 χρόνια ωριμότερος. Όφειλε να αντιμετωπίσει το θέμα ανάλογα. Όμως το θέμα δεν φαίνεται να ήταν οι εκρήξεις του κοριτσιού. Το θέμα ήταν ότι το κορίτσι πλέον ήταν μητέρα και εξελισσόταν μέρα με τη μέρα σε γυναίκα έστω και μετ΄ εμποδίων. Αυτό εν τέλει δεν ήταν διαχειρίσιμο. Το ότι τα κορίτσια γίνονται κάποια στιγμή γυναίκες, ο πιλότος δεν το είχε προβλέψει.

Το αφήγημα του πιλότου

Ο πιλότος ουσιαστικά την έπιασε στον ύπνο όπως δείχνουν και οι παλμοί στο βηματομετρητή και παλμογράφο του smartwatch της κοπέλας. Οπότε για να επιμείνει στον βρασμό ψυχής, αφού πλέον αποδεικνύεται ότι η “επιθετική” γυναίκα του είχε αποκοιμηθεί, αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι την ξύπνησε γύρω στις 4 και έγινε νέος καβγάς και τότε προσπάθησε να την ηρεμήσει, αλλά εκείνη… τιναζόταν.

«Κάποια στιγμή άρχισε να μου φωνάζει επειδή της πήγα τη μικρή στο κρεβάτι και δεν την άφηνε να κοιμηθεί. Η μικρή ξύπνησε. Τότε η Καρολάιν πάνω στα νεύρα της έπιασε το μωρό με τα δυο της χέρια και το πέταξε με δύναμη στην κούνια, λέγοντας κάτι του στιλ “σου είπα ότι δεν την θέλω εδώ”. Πήρα αγκαλιά το μωρό και είπα στην Καρολάιν «είσαι με τα καλά σου; Χτυπάς τη μικρή;» και αυτή μου απάντησε κάτι του στιλ: «Ό,τι γουστάρω θα κάνω». 

»Σκέφτηκα τι θα μπορούσε να κάνει η Καρολάιν στην κόρη μας όταν δεν θα ήμουν μπροστά. Κάποια στιγμή είπε «δεν πάτε να ψοφήσετε και οι δύο», εννοώντας εμένα και το μωρό. Έκανε άσχημα σχόλια και για τα οικονομικά, λέγοντας ότι η δική της οικογένεια συμμετείχε οικονομικά περισσότερο στη ζωή μας από την δική μου πλευρά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι