ΡΕΠΟΡΤΆΖ

Σκότωσε ξανά ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου

Σκότωσε ξανά ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου

Μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αγιάς στην πόλη των Χανίων, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός εκ των εμπλεκομένων. Οι δύο άνδρες γεωργιανής καταγωγής που ενεπλάκησαν στον καυγά ήταν συγκρατούμενοι. Ο ένας από αυτούς χρησιμοποίησε αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντας θανάσιμα τον άλλον. Ο δράστης είναι ο Γεωργιανός που είχε καταδικαστεί και εκτίει ποινή για τη δολοφονία του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, 13 χρόνια πριν, το 2008.

Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο δράστης –εάν δεν είχε συμβεί ο χθεσινός μοιραίος καυγάς– θα συμπλήρωνε σε δύο χρόνια 15ετή κράτηση και κατά πάσα πιθανότητα θα αποφυλακιζόταν. Το επεισόδιο στις φυλακές της Αγιάς καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κλήθηκαν και κατέφτασαν στο σημείο αμέσως. Παρά όμως τις προσπάθειές τους να επαναφέρουν τον τραυματία κρατούμενο μέσω ανάνηψης, δεν τα κατάφεραν. Το τραύμα που δέχτηκε από τον συγκρατούμενό του ομοεθνή, υπήρξε μοιραίο.

Ο θάνατος του άνδρα επιβεβαιώθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος, έτερο θύμα του Γεωργιανού δολοφόνου, είχε εντοπιστεί νεκρός εντός του διαμερίσματός του στο Παγκράτι, τον Ιούνιο του 2008. Είχε δεχτεί 21 μαχαιριές στο σώμα του, ένα αποτρόπαιο θέαμα που αντίκρισε πρώτη η οικιακή βοηθός που είχε προσλάβει. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τότε, το άψυχο σώμα του ηθοποιού είχε αφεθεί ξεγυμνωμένο.

Η δολοφονία Σεργιανόπουλου

Τα τραύματα από μαχαίρι εντοπίστηκαν στο λαιμό, το θώρακα, την κοιλιά και την ωμοπλάτη του ηθοποιού, με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σωρό να διαπιστώνει την ύπαρξη και αμυντικών τραυμάτων. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ιατροδικαστή, τα αμυντικά τραύματα σήμαιναν την ύπαρξη πάλης μεταξύ θύματος και θύτη. Από το σημείο του εγκλήματος έλειπαν το κινητό τηλέφωνο και οι δύο υπολογιστές του θύματος.

Η έλλειψη ενδείξεων εξωτερικής παραβίασης της πόρτας οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι ο Σεργιανόπουλος είχε επιτρέψει στον δράστη την είσοδο στο σπίτι του, ή είχαν μπει μαζί σε αυτό. Σχεδόν δύο μήνες μετά τη δολοφονία, η Αστυνομία συνέλαβε έπειτα από έρευνες τον 30χρονο τότε Γεωργιανό, που διέμενε παράνομα στη χώρα. Είχε προηγηθεί ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων του δράστη από τα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του λέγοντας «Ο Σεργιανόπουλος σε κάποια φάση άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μου ζήτησε να μου κάνει εκείνος σεξ. Εγώ αντέδρασα γιατί δεν είμαι παθητικός και με έθιξε. Κατάφερα να του πάρω το μαχαίρι και άρχισα να τον μαχαιρώνω σε διάφορα σημεία του σώματός του». Παραδέχτηκε επίσης την κλοπή χρημάτων και προσωπικών αντικειμένων. Η υπόθεση της δολοφονίας του δημοφιλούς ηθοποιού είχε προκαλέσει σοκ και θύμισε σε πολλούς την δολοφονία του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, που μέχρι και σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι