ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός του 6χρονου αγοριού από την μητέρα του

Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός του 6χρονου αγοριού από την μητέρα του

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε απόψε η 33χρονη μητέρα, που αργά χτες το βράδυ έδειρε με αγριότητα τον 6χρονο γιο της, με αποτέλεσμα το αγόρι να χρειασθεί να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Η 33χρονη μητέρα αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη, αλλά αύριο το πρωί με εντολή Εισαγγελέα θα περάσει από ψυχιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια θα επανέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, για το αυτόφωρο.

Το αγοράκι διακομίσθηκε αρχικά με μώλωπες και χτυπήματα στο κεφάλι στο Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά για να αποκλεισθούν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις θεωρήθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί και Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, ώστε να υποβληθεί σε αξονική, αλλά και για να παρακολουθείται πληρέστερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγόρι είναι εκτός κινδύνου και θα πάρει εξιτήριο σύντομα, αλλά το μέγα θέμα είναι πού θα πάει στη συνέχεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών ιστοσελίδων ενημέρωσης, δεν ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια “ακουγόταν” σε όλη τη γειτονιά, στα περίχωρα της Λαμίας. Το συγκεκριμένο επεισόδιο χθες το βράδυ σημειώθηκε, επειδή το αγοράκι παίζοντας με την μικρότερη αδελφή του την έριξε κάτω και η μητέρα εξαγριωμένη το άρπαξε, το έβαλε στο πάτωμα και καθισμένη από πάνω του άρχισε να το χτυπάει στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Παρενέβη 13χρονη ξαδέλφη του αγοριού που μένει με την θεία της και της απέσπασε το παιδί από τα χέρια, ενώ η γειτονιά ειδοποίησε την αστυνομία και η αστυνομία με τη σειρά της, ειδοποίησε ασθενοφόρο. Η μητέρα συνελήφθη.

Πολλαπλές καταγγελίες

Κάτοικοι της μικρής κοινότητας αναφέρουν ότι έχουν ξαναγίνει καταγγελίες για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της μητέρας. Παρότι έχει ειδοποιηθεί ξανά η αστυνομία, αλλά και η Πρόνοια, δεν φαίνεται να υπάρχει λύση. Στο σπίτι της οικογένειας μένουν περίπου δέκα άτομα, ηλικιωμένοι και παιδιά, όπως η 13χρονη. Επίσης ανάμεσα στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, είναι και ένα παιδί  με ειδικές ανάγκες. Η 33χρονη φαίνεται πως έχει αναλάβει πολλά παιδιά συγγενών, αλλά και ηλικιωμένους συγγενείς της, κάτι που προφανώς επιβαρύνει μια ήδη προβληματική ψυχική κατάσταση.

Κατά το παρελθόν οι κρούσεις προς το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλες υπηρεσίες σχετίζονταν με το βιοτικό επίπεδο και την ακαταλληλότητα των χώρων, καθώς και με τις βιαιότητες της μητέρας, όμως δεν είχε ξανασημειωθεί τόσο σοβαρό επεισόδιο έως χθες. Είναι άγνωστο αν η γυναίκα αυτή έχει άλλους πόρους εκτός από επιδόματα και αν υπάρχει σύζυγος, ούτε γνωρίζουμε για ποιο λόγο της έχουν ανατεθεί τόσα παιδιά και ηλικιωμένοι, τη στιγμή που είναι εμφανές ότι δεν είναι η καταλληλότερη να αναλάβει τέτοιο βάρος.

Όμως δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που οικογένειες με σοβαρά προβλήματα διαχείρισης θυμού μένουν “ως έχουν”, καθώς η αφαίρεση της επιμέλειας από μία μητέρα γίνεται υπό πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις. Η ψυχική υγεία της μητέρας είναι πάντως ένας λόγος αφαίρεσης της επιμέλειας, με τη διαφορά ότι η πολιτεία πρέπει να αποφασίζει σε αυτήν την περίπτωση ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια των τέκνων, όταν ο πατέρας είναι απών και όταν τα αδέλφια εύλογα θα πρέπει να μην χωρίζονται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι