ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι σοκαριστικοί διάλογοι των δολοφόνων του Κορφιάτη

Θεσσαλονίκη: Άνδρας σε κατάσταση αμόκ πυροβολούσε στον αέρα! (video)

Σοκ προκαλούν οι διάλογοι που φαίνεται να είχαν μεταξύ τους οι δράστες της πρώτης αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, στην οποία σκοτώθηκε η 37χρονη σύζυγός του. Ο επιχειρηματίας εκτελέστηκε τον περασμένο μήνα μέσα σε λογιστικό γραφείο στηνπόλητης Ζακύνθου, αποκαλύπτεται όμως ότι οι δολοφόνοιείχαν σχέδια να τον “τελειώσουν” νωρίτερα.

Οι διάλογοι που έρχονται στο φως αφορούν δύο από τους επτά συλληφθέντες, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν για τις κατηγορίες της φυσικής και ηθικής αυτουργίας στα εγκλήματα που συνέβησαν. Από τα λεγόμενά τους μάλιστα, φαίνεται ότι οι δράστες σκόπευαν να δολοφονήσουν τον επιχειρηματία μέσα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση απασχόλησε τη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο, όταν έχασε τη ζωή της, η σύζυγος του επιχειρηματία. Η αστυνομία κατάφερε τελικά, έναν χρόνο μετά, να εξιχνιάσει το έγκλημα στηριζόμενη σε μια κατάθεση-κλειδί. Το άτομο που μίλησε, έδωσε λεπτομερείς περιγραφές για το προφίλ των υπόπτων, ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των φερόμενων ως εκτελεστών και των υποκινητών τους.

Ακολούθησε έρευνα των αρχών, οι οποίες εντόπισαν δακτυλικά αποτυπώματα και υλικό DNA σε ένα φουσκωτό σκάφος, που θα χρησιμοποιούσαν πιθανότατα οι δράστες για να διαφύγουν. Πολλά από αυτά τα στοιχεία δεν κατατίθενται όμως για πρώτη φορά στις αρχές, αφού ο Κορφιάτης, σύμφωνα με πληροφορίες, τα είχε συμπεριλάβει σε μήνυση για τη δολοφονία της συζύγου του που κατέθεσε το 2018, αλλά και φέτος, πριν την εκτέλεσή του.

Επίμαχοι διάλογοι

Ο μάρτυρας που “έκαψε” τους φερόμενους ως εκτελεστές, ισχυρίζεται πως συναντήθηκαν τον Ιούνιο του 2020 στην περιοχή του Χαλανδρίου. Ο ίδιος δηλώνει ότι οδηγούσε το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες που σκότωσαν τη σύζυγο Κορφιάτη. Φτάνοντας στον Πύργο Ηλείας όπου, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα έμειναν για μια ημέρα, βρέθηκαν σε μια αποθήκη, στην οποία φυλασσόταν το φουσκωτό. Εκεί συναντήθηκαν και με άλλους δύο από τους συλληφθέντες.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι στις 9 Ιουνίου του 2020, την ημέρα της δολοφονίας, τού είχαν δώσει εντολή να βρίσκεται σε αναμονή, καθώς θα τον ειδοποιούσαν να τους παραλάβει. Με την επιστροφή τους στην Αθήνα, ένας επο τους συλληφθέντες τον προειδοποίησε να μην μιλήσει πουθενά, γιατί ο συνεργός του θα τον σκότωνε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν φέρει στο φως αποσπάσματα από τους διαλόγους, η στιχομυθία ανάμεσα στους δύο εκτελεστές είχε ως εξής:

38χρονος: «Μόνο την π…α σκότωσες»

39χρονος: «Ναι μ…α, ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του. Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».

Μεταβίβαση ευθυνών

Ο 38χρονος στη συνέχεια αποκρίθηκε ότι πρέπει να σπεύσουν στο νοσοκομείο να τελειώσουν τη δουλειά σε περίπτωση που ο στόχος τους παραμένει ζωντανός. Αναφορά γίνεται και στον επίορκο αστυνομικό ο οποίος επίσης συνελήφθη για ηθική αυτουργία. «Στον π…η τον μπάτσο να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ», είπε ο ένας. Σχεδόν αμέσως μετά τη δολοφονία της 37χρονης σημειώθηκε άλλος διάλογος μεταξύ τους.

Α: Ε.
Σ: Μπορείς να πεταχτείς εκεί στο Κορακοχώρι; Γιατί έχει χαθεί ο άλλος που είναι εκεί.
Α: Δεν ξέρω. Είμαι μακριά τώρα εγώ.
Σ: Δεν έχεις κάποιονα;
Α: Όχι.
Σ: Ντάξει.

Αυτός ο διάλογος έγινε, καθώς ο συνεργός που υποτίθεται ότι θα παραλάμβανε τους υπολοίπους, χάθηκε στη διαδρομή, λόγω του ότι δεν γνώριζε την περιοχή και τους επαρχιακούς δρόμους. Στόχος τους φαίνεται ότι ήταν να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης και να συνεχιστεί το δρομολόγιό τους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι