Στα χέρια της αστυνομίας ο “ινδιάνος” (upd)

Στα χέρια της αστυνομίας ο "ινδιάνος"

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν και συνέλαβαν  το άτομο το οποίο έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό στα χθεσινά βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο που χαρακτηρίζεται “ινδιάνος” είναι 30 ετών, Έλληνας πολίτης ιρακινής εθνικότητας και ανήκει σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Είχε ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, η οποία αξιοποίησε οπτικό υλικό στο οποίο φαινόταν ο δράστης χωρίς μάσκα. Στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό. Εργαζόταν ως αποθηκάριος στη Μαγούλα και είναι σεσημασμένος για μικροαδικήματα για ναρκωτικά και οπαδικής βίας.

Το χαρακτηρισμό του “ινδιάνου” τον έχει αποδώσει η αστυνομία και οφείλεται ότι στο βίντεο (2΄26”) φαίνεται να διανύει με ταχύτητα μια μικρή απόσταση κυνηγώντας τους μοτοσικλετιστές, να στοχεύει στον τελευταίο και πισώπλατα να αρπάζει τον δεύτερο επιβάτη της αστυνομικης μοτοσυκλέτας, να τον πετάει στην άσφαλτο και να τον κλωτσάει. Ο 30χρονος συνελήφθη σε αποθήκη στη Μαγούλα όπου κρυβόταν.

Επίσης, η ΕΛΑΣ ανέφερε ότι οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Καθώς και για διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Ο ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, καθώς  αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

“Ινδιάνος” και συλλήψεις

Επίσης, προσήχθησαν και 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Πρόκειται για τον 27χρονο, που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και δύο ακόμα με κατάγματα στα δάχτυλα. Ταυτόχρονα έχουν καταγραφεί φθορές σε δέκα οχήματα.

Τα χθεσινά επεισόδια άρχισαν όταν οι χιλιάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας, ξεκίνησαν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα. Ωστόσο, λίγο πριν φτάσει η πορεία στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σμύρνης, η Αύρα που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να περιβρέχει τους διαδηλωτές.

Kατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στη συγκέντρωση συμμετείχαν περισσότερα από 5.000 άτομα και όταν η πορεία έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα, μια ομάδα βγήκε από αυτήν και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντας, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησε βροχή χημικών από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ μερίδα των διαδηλωτών έριξε βεγγαλικά, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος οπισθοχώρησε προς την κάτω πλευρά της πλατείας, επί της Νικολάου Πλαστήρα, στο ύψος της υπόγειας διάβασης προς Καλλιθέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι