ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο μικροσκόπιο των αρχών η διαδικτυακή φάμπρικα των αντιεμβολιαστών

Στο μικροσκόπιο των αρχών η διαδικτυακή φάμπρικα των αντιεμβολιαστών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι πλέον ελέγχονται όσοι παραινούν άλλους να μη βάζουν μάσκα, να μην εμβολιάζονται και να ζητούν χρήματα, ώστε όλοι μαζί να κινήσουν νομικές διαδικασίες εναντίον του κράτους, προκειμένου (όπως ισχυρίζονται) ότι με ένδικα μέσα θα απαλλαγούν από κάθε κατηγορία ή ευθύνη.

Ο υπουργός έδωσε εντολή στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα να βρει την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος. Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι εγκύκλιο προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας έστειλε για τον ίδιο λόγο και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, που ζητεί να διερευνώνται σε κάθε περιστατικό που υποπίπτει στην αντίληψή τους, αν διαπράττονται ποινικά αδικήματα. Ο κ. Πλιώτας αναφέρει ότι ο καθένας δικαιούται ως προς τον κορονοϊό και τα μέτρα να έχει τις απόψεις του, αλλά πρέπει να διερευνηθεί αν η έκφραση κάποιων από αυτές εμπράκτως ή παροτρυντικά περνούν τις “κόκκινες γραμμές” του νόμου και κινούνται στην παρανομία.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλης Παπακώστας ανέφερε ότι πέρα από το ποινικό σκέλος για όσους υποκινούν τους πολίτες προς μη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού, θα γίνεται και φορολογικός έλεγχος και μπορεί να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα αν κάποιοι επιτήδειοι βγάζουν από όλα αυτά κέρδος.

Απάτες με την νομική κάλυψη

Υπενθυμίζεται ότι σε ηχητικό ντοκουμέντο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1, ακούγεται αντιεμβολιαστής να προσπαθεί να πείσει πολίτη να δώσει χρήματα για να έχει «νομική κάλυψη», όπως υπόσχεται. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή πολλοί έχουν ήδη καταδικασθεί για παρόμοιες ενέργειες, η υπόσχεση της νομικής κάλυψης είναι ψευδής και ο κατηγορούμενος μένει ακάλυπτος νομικά στην ουσία, ενώ του έχει δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι στα δικαστήρια θα δικαιωθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=T9I6xU_Hj8o

Ο αντιεμβολιαστής ακούγεται να λέει: «Οι άθλιοι εδώ άλλα μας λένε… πήγαν και ψήφισαν πριν από τρεις μήνες ότι η ζωή είναι έτσι είναι ωραία και ότι δεν θα μας υποχρεώσουν να κάνουμε να βάλουμε μάσκα ή να κάνουμε το εμβόλιο υποχρεωτικά. Το καταλαβαίνεις; Είναι πολύ απλό. Έγκυρος και έγκριτος νομικός… θα σου πει ότι με αυτό εδώ (σ.σ. το έγγραφο) δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ίσα-ίσα που μπορείς να τους κάνεις και μήνυση στην Ευρώπη…

Είναι μια προσπάθεια να τους πούμε ότι αυτό που λένε είναι μια βλακεία και μισή… Εγώ μέσα στο κορμί μου βάζω ό,τι θέλω, δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλει κάποιος άλλος τι θα βάλω μέσα στο κορμί μου. Είναι δυνατόν, τι συζητάμε τώρα τα αυτονόητα; Δόξα τω Θεώ, πολλά ή λίγα δεν ξέρω αν είναι, πάντως είναι πάνω από 2.000 με υπογραφή».

Η παρότρυνση αυτή διερευνάται αν συνιστά απόπειρα απάτης. Ο κ. Παπακώστας αναφέρθηκε και στις ιστοσελίδες που διαφημίζουν την “ασυλία”. Είπε ότι σύμφωνα με το νόμο η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να κατεβάζει αυτές τις σελίδες, καθώς αυτό μπορεί να γίνει μόνον για πολύ συγκεκριμένα αδικήματα. «Αυτό που κάνουμε, είναι να σχηματίζουμε δικογραφία και να ενημερώνουμε τις εισαγγελικές αρχές… Ερευνώνται και προσωπικά προφίλ, αλλά και συλλόγω  και δεν έχει σημασία αν το αδίκημα και η διέγερση γίνεται από ένα πρόσωπο ή είναι συλλογικό». Κατά το προηγούμενο διάστημα σχηματίστηκαν δικογραφίες για τουλάχιστον 28 άτομα που ήταν αρνητές της μάσκας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι